Kezdődik a prémiummal és a kiegészítő emeléssel kiegészített novemberi nyugdíjak kifizetése pénteken – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte, a kifizetés 2 millió 750 ezer embert érint. A bankszámlákra már pénteken megérkezik a pénz, a postások pedig november 15-től viszik ki a nyugdíjakat.

Kiegészített nyugdíjak: a számlákra ma megérkezik a pénz, november 15-ig kiviszi a postás

Az államtitkár kiemelte, Magyarország történetében először fizetnek nyugdíjprémiumot, amely a 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedésnek köszönhető. Hozzátette, hogy a prémium legfeljebb 12 ezer forint lehet, ezt az összeget pedig mindenki megkapja, akinek legalább 80 ezer forint a nyugdíja.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Imerősöm megkapta a szokásos havi nyugdíját (egy forinttal sem többet) és kapott külön 7.300.-Ft-ot!!! Ház ez egy nagy szar!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
ÁLLATTITKÁR HOL A PÉNZ NEM JÖTT MEG A SZÁMLÁRA, MOST IS HAZUDSZ !!!
peterkelemen
Magyarul csak, aki eleve 80 eFt-os nyugdíj felett kap. Mekkora szégyen és főleg kibaszás az összes kisnyugdíjassal.
namihami
A választási kűzdelmet ezzel megnyitottnak nyilvánítottuk!
Jöhetnek a következő igéretek, ha már a ""migráncs"" és a Folytatjuk"" nem akar elég nagyot durranni.
peterkelemen
2 millió 750 ezer gerinctelen aljadék, akiknek odadobnak egy kis alamizsnát és rárontanak, mint disznó a moslékra. Ebből legyen 750 e tisztességes nyugdíjas akkoris minimum 2 millió mocskos szemétléda befogja húzni az X-et a náci Orbánra és csapatára. Szégyen ami ma Magyarországon zajlik!
Jozefina
Imerősöm megkapta a szokásos havi nyugdíját (egy forinttal sem többet) és kapott külön 7.300.-Ft-ot!!! Ház ez egy nagy szar!!!
Sziszifusz
@peterkelemen: 08:57
Édesapád, édesanyád nem nyugdíjas ? Ha igen, akkor róluk is így vélekedsz ?
elnyomott
@peterkelemen: - szégyen rád, hogy a nyugdíjasokat b@szogatod! Inkább azokkal tedd, akik nem nyugdíjasok és némileg több, mint alamizsnáért fogják behúzni az X-et.
A statisztikád meg, hogy hány nyugdíjas szavaz Orbánra, honnan van? Tudod a nem nyugdíjasok arányát is?
Te sokkal inkább vagy fidesz-fan, mert a megosztás, a gyűlöletkeltést már nagyon érted!
Nessy
@Jozefina: Majd külön jön a "prémium". Három részletben küldik, hogy mindenki lássa pártunk és kormányunk nagylelkű gesztusát, és háromszor mondjon áldó imát! Igaz a negyvenezertől egy hangyafülnyit elmaradt!
Ja, még majd jön a Böske.
justhpeter
@peterkelemen: 08:57:
Csak kicsit tévedtél. Biztosan nem szavaz 2 millió nyugdíjas Orbánra, mert még ebben a korosztályban sincs 2 millió hülye.
Én is nyugdíjas vagyok és nem fogok a fideSS.kdnp-re szavazni, sem pénzért, sen ingyen.
És ha már itt tartunk, nem kellene azon gondolkodnod, hogy ha nem a fideSS-kdnp, akkor mi ma a tényleges választék ?
tudode
Valójában HOL VAN AZ I-gazság?
.
Induljunk ki abból, hogy az EGYMÁST KÖVETŐ jött, ment, gyüttment kormánynak is van EGYETEMLEGES KÖTELEZETTSÉGE, jelesen miért is kényszerült a válságkezelő kormány elvonni a 13. havi nyugdíjat, és bért
((((amelyet az érintettek zokszó nélkül elfogadtak, tekintettel a válság következtében kialakult helyzetre))))
azzal, hogy VISSZAKAPJÁK a 13. bért, és nyugdíjat az ORSZÁG TELJESÍTŐKÉPESSÉGE növekedésekor!!!
.
Aztán osszunk, és szorozzunk a nyugdíjemeléseket illetően, hogyan is alakult az emúthétévben?
.
----Nyugdíjemelés 2003.2018-ig.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9...
.
----- Nyugdíjemelések 2008-2018-ig (hivatalos)
www.logsped.hu/nyugdij.htm...
.
A nyugdíjasokkal NEM KONZULTÁLT a nemzet feje, csak SIC, SIC, SIC egy havi nyugdíj és bérnek ANNYI VÓT!!!
.
------ Orbán Viktor őszödi beszéde a fizetésről és nyugdíjról való lemondásról
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU...
.
A 13. HAVI BÉRT A PIAC KIKÉNYSZERÍTI, mert aki teheti, és van bátorsága ELSZÁLL MINT A GYŐZELMI ZÁSZLÓ megélhetési menekültség külföldre, de
.
a több évtizedes munkába BELEFÁRADT nyugdíjasoknak segítenie kell a még itthon maradt gyermekeiknek, unokáiknak, hogy ne kopjon fel az álluk, és immobilakká váltak, és
.
ennek a NYUGDÍJ PRÉMIUMNAK annyi értelme van, hogy a Fidesz kormány SZÓTÁRA GYARAPODOTT egy, erre a néprétegre nem illő kifejezéssel, azzal, hogy még mindig az előző nyocévhez viszonyítva a 0,9%-os könyör nyugdímelésen túl még mindig ADÓSA a nyugdíjas társadalomnak!!!
.
Ez történt KISZ URAK, ÉS HÖLGYEK!!!
.
Így tovább, CSINÁLJÁK VÉGIG EZT AZ ILLIBERÁLIS IZÉT akár még a folyamatban lévő, kikunyerált TOVÁBBI NÉGY ÉVIG, annak érdekében, hogy a társadalom ALATTVALÓVÁ SILÁNYÍTOTT RÉTEGE "is" átláthasson, SAJÁT BŐRÉN MÉG JOBBAN ÉRZÉKELVE az egyre RITKULÓ ócska szitájukat!!!
.
Természetes-, v. ellenes a FideSS papagájkommandójának MÉG CSAK MEGEMLÍTENI A VÁLSÁG...
peterkelemen
@elnyomott: Figyelj a nyugdíjasok baszták el Magyarországot hisz nekik kellett volna már réges-régen eltaposni a mindenkori elnyomókat ehelyett gyáva, gerinctelen rabszolgák módjára viselkedtek. Leszerepeltek már régóta. Hol vannak ezek a görög, francia stb. nyugdíjasokhoz akik rögtön kimennek a fitalokkal együtt tüntetni. Hány fotót linkeljek be milliós tüntetésekről, ahol nyugdíjasok együtt tüntetnek ezerrel.
peterkelemen
És ha már itt tartunk miért csak a nyugdíjasoknak garantálják jogilag, hogy jár nekik emelés. Miért a két, három- több gyermekes nehéz sorsú családoknak nem kellene még jobban plusz pénz? Ezerszer jobban kellene. Rz a baj, hogy a magyarok széthúzós szar, gyáva nép lett. Őseink forognak a sírjaikban a sok gyáva lefizethető aljadék láttán, ezért kár volt anno a vérüket is adni ezért a sleppért, balkáni söpredékért.
simmering73
Magyarország történetében volt 13. havi nyugdíj is, azt se ti adtátok brigantik. Most meg ennyire tellik a dübörgő gazdaságtól? És akinek nincs 80 ezer a nyugdíja?
elnyomott
@peterkelemen: - ja, a fiatalok zöme meg megpattan, ahelyett, hogy itthon teremtene rendet.
Egyre erősebb a gyanúm, hogy te igazából fidesz-fan vagy. Úgyhogy elmehetsz te a sunyiba!
staro2
@peterkelemen: Te amúgy eszednél vagy??
bencemacska
@justhpeter: ma, 10:02
Végső esetben marad az érvénytelen szavazás!
Azzal is faragsz egy kicsit OV szarvaiból!
Zeta
@Horizont: és úgy beállítani ezt a pénz, mint a szegénység megváltóját. Fizetni is azért fizetnek, mert elfelejtették a Bajnai féle törvényt eltörölni. Eltörölték a nyugdij megállapítás módszerét . Lehet,hogy infláció követő, de nem nyugdíjaskosár követő!
cikicakk55
@peterkelemen: Ezért a megjegyzésért szégyellheted magad. Mi becsületesen ledolgoztuk a munkaidőnket, rendesen fizettük az adóinkat. Mi építettük fel az országot,amit a gengszterek a váltáskor szépen eladogattak és bezsebelték érte saját kasszára a haszont.Édesanyád és Édesapád olvassa milyen véleménnyel vagy a korosztályukról.?
cikicakk55
@simmering73: Nálunk sem a páromnak,sem nekem nincs 80.000 ft a nyugdíjunk. A páromé 72.000. ft Ő kapott A nyugdíján kívül 8700. ft és 6800 ft-ot.
Az én nyugdíjam 53.000 ft. én kaptam a nyugdíjamon felül 5000 ft és 6200 ft-ot. Fogalmunk sincs melyik összeg a prémium és melyik a nyugdíj emelés,mert a bank csak az összegeket küldi el telefonon azt nem,hogy melyik miért jött.
Mindenki kap, az is akinek nincs 80.000 ft a nyugdíja.Én emlékszem rá,hogy már szeptemberben ezt szajkózta a FideSS,hogy a nyugdíjasok milyen komoly összeget fognak kapni novemberben.Akkor még az átlagnyugdíjhoz számolták és szerintük ez cirka 40.000 ft-ot fog jelenteni( az átlagnyugdíjasoknak,ami a kormány szerint 125.000 ft). Aztán ez októberre már csak 30.000 ft.majd novemberben már csak 20.000 ft-ról beszéltek.Mint a cikkben olvasom,most már csak maximum 10.000 ft-ról beszélnek. Eddig sem voltam a FideSS rajongója,sőt kifejezetten ellenük vagyok,így engem semmivel nem tudnának lekenyerezni,nincs az az összeg. Nem csak azt nézem,hogy velem hogy szúrnak ki,hanem amit peterkelemen is reklamál,hogy a több gyerekeseket sem támogatják megfelelően.Nekem is vannak gyerekeim,unokáim így tudom,hogy mennyire nehéz nekik is. Ettől függetlenül nem a nyugdíjasok miatt van a FideSS most is hatalmon, hanem a holdudvar nagy létszáma miatt és azok családjai,rokonai, a rokonok rokonai,stb miatt. Ezek a trafikot ,földet kapott emberek,még messze nem nyugdíjasok. van 2000 agyhalott nyugdíjas,még a FideSSnek van 1,7 millió stabil szavazója.
lampa laz
Reggel megkaptam a számlámra ezeket a leírhatatlan öszegeket. Aztán felröhögtem, mert eszembe jutottak a verekedős fideszes nyugdíjasok. Vajon ők milyen képet vágtak a remélt negyvenezer forint hiányától. Én nem csodálkoztam rá az összegre, mert könnyű volt kiszámolni, így egy percig sem hittem a 40ezer forintos ámításban.
Ezt nem a zorbán adta, hanem (az elfelejtett törvény amit nem sikerült eltörölni vagy módosítani nekik) törvény írja elő.
Kedves nyugdíjas társak, tessenek most egy kicsit elgondolkodni, és azon is, h azt a kis ikszet hová tegyék majd remegő kezeikkel.
Eladott Ország
@Jozefina: "Kis lábaskában hazahozta
kegyelmeséktől vacsoráját,
lefeküdtünk és eltünődtem,
hogy ők egész fazékkal esznek " ( József A. )
...és a fidesz hetedik éve nem adja vissza az elvett 13. havi nyugdíjat.
Jozefina
@ Eladott Ország: Pedig bármikor megtehették volna, de inkább ellopták!!!
peterkelemen
@cikicakk55: A görög és francia nyugdíjasok is ledolgozták az éveiket mégis ezerrel tüntettek és tüntetnek a fiatalokkal együtt ha kell. Nem kell az ócska, hülye duma és a kimosakodás. Eltunyultak és igenis gyávák, ezért fogja kurvára megszívni a most felnövekvő generációk, mert basztak harcolni annak idején. Egyetlen dologhoz értenek ahhoz, hogy panaszkodjanak máshoz nem. Ez a generáció semmiképpen sem lehet példaképe a mostani generációknak, mert pontosan miattuk szív egy egész ország. A nemtörődömségük, gerinctelenségük és gyávaságuk miatt, hogy hagyták idáig lezülleszteni az országot és még egyesek tapsikolnak is neki. A legundorítóbb meg az, hogy nem ismerik el a bűnösségüket holott ők is bűnösök.
Zeta
@peterkelemen: ezt az aljadékot inkább rád értem. Sok nyugdíjas szavaz rájuk , de mivan azokkal akik nem nyugdijas? Azokat, hogy becéznéd? Érdekes módon több olyan nyugdijast ismerek aki nem szavaz a kormányra! Ezt a hozzáállást inkább pofátlannak tartom.
anka
@papa.49: - nekem már megjött...:D - a számlám elég befogadó! i.giphy.com/media/l0Ex6kAKAoFRsFh6M/giphy.webp
cikicakk55
@peterkelemen: Orbán elérte a célját ahogy olvaslak. Sikerül neki elérni,hogy gyermekeink ne Őket a tolvajokat,hanem szüleiket,szomszédaikat gyűlöljék,okolják,mert nyomorognak. Szerinted még is,mit tudnának lépni a nyugdíjasok,mikor jól lakni sincs pénzünk? Talán ha ugyan úgy mint a Görögöknél, a korodbeli fiatalabbak is segítenének. Miért fizetitek a semmit nem csináló ellenzék fizetését? Talán ha ők nem lennének,akkor az Ő fizetésüket megkaphatnátok. Esetleg nyírjátok ki szüleiteket,há ha az ő hatalmas havi nyugdíjukat a kormányy nektek adná hálából. Nem akarlak elszomorítani,de ha az összes nyuggert megölnétek akkor sem lenne jobb életetek. Orbánnak és holdudvarának viszont dagadna egy kicsit a Kajmán szigeti bankszámlája. Mi már megvívtuk a magunk harcát.
Veleda
Na kaptunk egy jó nagy pofont a mai nyugdíjjal. B@sszátok meg, szeptemberben még 20 ezer volt a prémium plafon összege. Lett belőle 12 ezer. De ez sem mindenkinek, van akinek 6 ezer. Szóval szépen lefaragták, mire megkaptuk.
Na ezek után a Romániában élő magyarok, akik megkapták az 5,6-os ny. emelést, ne akarják nekünk megszavazni az Orbán kormányt. Vigyék el orbánt, legyen az övéké, ha annyira tetszik.
Sámannus
Má csak a magyar labdarúgás nem akar prémiumot produkálni. Pedig nekik elég lenne egy két alkalommal eltrafálni az ellenfél kapuját.
Veleda
@Sámannus: a labdarúgásban is ott van a sok prémium, beillesztve a focisták havi bérébe, csak milliós tételekbe. Adnék nekik is 12 ezer ft.prémiumot. Évente.
Sámannus
@Veleda: Én edzés prémiumot adnék nekik, úgy hogy a vérebek elől kellene nekik szaladni, amíg ilyen gyalázatosan szerepelnek. Más sportágban tudják fokozni a sportolók teljesítményét, erőnlétét technikáját Ezeket a büdös munkakerülőket is meg lehetne nevelni, ha akarnák. Mellesleg a roma polgáraink jogosan háborodnak fel ilyen pazarló menedzselés mellett mutatott játékért.
Mi labdarúgóink gyerekei sem tudják mi a tisztességes munka, apáról fiúra száll a szerencsétlenkedésük. Itt csak az a bűnöző, aki egy fűrésszel elmegy az erdőbe fát lopni mert fázik. Ezek el mennek egy meccsre, ahol el verik őket mint jég a határt, és ki állnak nyilatkozni, mint akinek van lila gőze miért sülnek fel hétről hétre. Ha egy fűtetlen putriból járnának ők is edzésre, talán jobban csipkednék magukat. Mivel ezek inkább éjszakai mulatókban isszák tökrészegre magukat, a "munka " neki a heti egy két kijózanodás, hogy az edzéseken behúzzák a jelenléti íven az x-t.
maci0427
Sajnos sokan csalódtak most is ! Ha nem épül be ez a mostani a nyugdíjba, / + a jövő évi 3
% / akkor 2018.-ban nincs x...! Atkúrás a javából ha így lesz ! Elgondolkodhat a T. Kormány ezen...!!!
lampa laz
@peterkelemen: nem tudom hány éves vagy, de 1x (kívánom is, h megérjed) te is nyugdíjas leszel és remélem eszedbe jut majd ez a sok gonosz gondolat amit itt le mertél írni. Nem minden nyugdíjas fidesz hívő én gyűlölöm őket. 65 éves vagyok, a mai napig dolgozom, a fizetésemből vonják a járulékot, tehát nem tart el senki és rajtam kívül még nagyon sokan hasonló helyzetben vagyunk. Nem csak önmagunkat, hanem a felnőtt, családos gyerekeinket is segítjük ezzel, mert sajnos ha valaki tisztességes az a havi fizetéséből csak vegetálni tud. Ebben az országban csak a csaló gazemberek és a politikusok tudnak megélni.
A 80 feletti idős embereket meg senki ne bántsa, mert még a fiatalok zöme sem tud eligazodni ebbe a kuszaságba, hogy várhatjuk el akkor ilyen idősektől. A fiatalok zöme meg itthagyja az országot.
A tüntetések (már amik eddig voltak) résztvevői is inkább idős emberek voltak, kivétel a netadó volt csupán.
Equus1
"Kiegészített nyugdíjak: a számlákra ma megérkezik a pénz, november 15-ig kiviszi a postás", "a postások pedig november 15-től viszik ki a nyugdíjakat."...
Firkászék, hej! nNncs ebben vmi distantia?
peterkelemen
@lampa laz: Csaló gazember politikusok pedig azért vannak ekkora számban Magyarországon, mert ti nyuggerek basztatok kivonulni annak idején.
peterkelemen
Egyetlen magyar nyugdíjast sem láttam még kőkeményen tüntetni se most, se előtte. Ellenben láttam görög, frnacia stb. nyugdíjasokat kőkeményen tüntetni a néppel együtt. SZÉGYEN amit a magyar nyuggerek tettek és tesznek mostanság is azaz semmit csak panaszkodnak.
DR PRÉDlKÁTOR
Nekem is jöhetne már nagyon mert kifogytam a léből
lampa laz
@peterkelemen: erről a szerről szokjál le amit ma bevettnél, mert rendesen kiütött. Ja, és nem nyugger vagyok, hanem nyugdíjas. A fiatalokat szídd b..ki, akik inkább elmennek külföldre ahelyett, h itthon tennék a dolgukat a saját és gyerekeik jövője érdekébe. Nekik kellene első sorban az utcán ordibálva tüntetni, nem az időseknek. Az ő szavazataik hiányoznak az elenyésző fideszes nyugdíjas szavazóéval szemben.
peterkelemen
@lampa laz: A mai fiatalok azért kénytelenek elmenni, mert ti magyar nyuggerek basztatok már akkor is a jövőre. Leszartátok a saját unokáitokat is. Fingotok nincs a szolidaritásról és arról, hogy HARCOLNI kell a jobb életért mindenhol a világon. Magyarországon meg hatványozottan, de ti nem tettek lófaszt sem csak magatokra gondoltatok a következő generációkra már nem. Nos ezek a generációk igen elfognak menni ti meg jól megszívjátok, mert ennyi eszetek van azaz semmi. A helyetekben kussolnék és meghúznám magam.
lampa laz
@peterkelemen: mert egyedül nem megy?
Itt a lehetőség bazd meg, mutassátok meg az időseknek, h ti milyen fasza gyerekek vagytok, h nekük anno hogy a picsába kellett volna csinálni...ha ezt megteszitek akkor kukorékolhatsz itt, de addig kuss.
JAJMÁR
@peterkelemen: Nem a nyugdíjasok vèdelmèben, de muszàj ràkèrdeznem: a nem nyugdìjasok mit csinàlnak? Mièrt a nyugdìjastòl vàrod a "megmentèst"?

Tudom, hogy Nem ràjuk-a nyugdìjasokra - haragszol, hanem a helyzetre. Igen, a kormàny helyzeti előnyèt kihasznàlva kedvez a szèlesebb vàlasztòrètegnek.
Ezzel szàmolni kell, mindig is ìgy volt. Nem a nyugdìjas az oka.
division
@peterkelemen: Most végleg kiderült rólad te fotelforradalmár hogy milyen okádék ember is vagy.
Borsodi
Orbánnak kell a szavazat,most pedálozik a nyugdíjasoknál. Hiába az alamizsna nem segít azokon a nyugdíjasokon akik máról holnapra élnek, a deviza hiteleseknél is fog, meg váltást ígérni, csak választások után veszik el a házakat.
Sámannus
@peterkelemen: Ezt írtad:
@lampa laz: A mai fiatalok azért kénytelenek elmenni, mert ti magyar nyuggerek basztatok már akkor is a jövőre. Leszartátok a saját unokáitokat is. Fingotok nincs a szolidaritásról és arról, hogy HARCOLNI kell a jobb életért mindenhol a világon. Magyarországon meg hatványozottan, de ti nem tettek lófaszt sem csak magatokra gondoltatok a következő generációkra már nem. Nos ezek a generációk igen elfognak menni ti meg jól megszívjátok, mert ennyi eszetek van azaz semmi. A helyetekben kussolnék és meghúznám magam."
Te egy oltári nagy holdkóros köcsög vagy, elhúzhatnátok már abbba jó b.dös francaba.
cikicakk55
El tudom képzelni a nyugdíjasok tüntetését,úgy ahogy petrerkelemen elgondola. Egy csomó öregember,oregaszzony kivonul a parlament elé és görbebotokkal,járókeretekkel,rokkant kocsikkal,kis táblácskákkal,mert nagyot nem bírnak el. Mennyire lennének a parlamentben megijedve. Mikor meglátnák a fenyegető tömeget. Nem tudom Pwsten hány nyugdíjas van és mennyinek lenne ereje és módja eljutni oda. Mindenesetre a rendőrök egész biztos jól mulatnának. Vidéken él a nyugdíjasok 75- 80% -a. Ők hol tüntetnek majd? Mennyi esélyük lenne Pestre feljönni? Mivel jönnének? Az állomástól akár busz,akár vonat, több kilóméter a parlamwnt. A te hős Görög és Francia néped a fiatalokkal wgyütt mentek tüntetni. Én is láttam a felvételeket. Sokkal több volt a fiatal mint az idős ember. Nálunk körbe röhögik az ilyet. Semmire nem megyünk vele.Akár idős akár fiatal csak békésen tüntethetnek,mert jönnek a rwndőrök és kortól függetlenül kikapják a hangadókat. Ha te szereted a szüleidet kitennéd ilyennek? Esetlwg úgy vagy vele,hogy a szüleiden kívül minden öreg menjen,mert az 50 év munka még nem amortizálta le eléggé, maradt még annyi wrő,hogy a gyerekeik helyett megint ők álljanak ki,mert nem elég,hogy saját szüleit eltartották a munkájukból,most a gyerekeik helyett is ők vonuljanak szembe a kormánnyal, mert a gyerekeik nem hiszik el,hogy a bwfizetéseik bőven elég lenne a szüleiknek,ha a Fidesz nem nyúlná le a nagy részét. Tudod én eddig tiszteltelek,mert nem mindíg voltunk egy véleményen,de ezt az igazságtalan tömör gyűlöletet amit ránk zúdítottál,ezt Orbán agymosása okozhatta nálad. Goromba,igazságtalan,gyűlölködő lett egy normális emberből azért,mert Orbán hátsó szándéka ezzel az alamizsnával elérte amit akart. Ő szerzett egy hívet,te meg elvesztettél egy csomó embert aki eddig tisztelt
Zeta
Leszállhatna már a fidesz erről a penzről . Nincs benn e semmi rendkîvüli. Sem az összeg nagyságában, sem rendkívüliségeben. Az egyik Bajnai örökség, a másik meg elmaradt járandóság. Amelyik vajon beépül a nyugdíjba? Januárban megtudjuk.
szaboria1
@papa.49: Tegnap igen lassan működött de három részletre megjött. De fel is fedeztem egy problémát az emelést mintha 12 hónapra adták mert nekem a 0,8% így jött ki.
Desischado
@peterkelemen: Bocsi, téves lájk! Azokat szidd, akik orbán kezét csókolgatják ezért a szánalmas alamizsnáért, ne a csóró kisnyugdíjasokat!
szaboria1
@lampa laz: Bizony a kettő együtt sem jött ki még 20000.-ft sem.
Eladott Ország
@szaboria1: Majd ha a számok úgy alakulnak megint emelek, Ő. Legközelebb két Bözsi utalvány fog kijönni, és több lesz mint 20 ezer ft. Hurrá!
anka
@DR PRÉDlKÁTOR: - meghívsz engem is egyre...:D
emerencia
@cikicakk55: tegnap 17:32-re A franciáknál pl. huszonéves fiatalokat láttam a nyugdíjkorhatár megnövelése ellen tüntetni valamelyik híradóban. Ők már tudják, hogy saját maguk jövőjéért is kiállnak ezzel. Nálunk az ifjúságot az ilyesmi nem érdekli. (Tisztelet a szabályt erősítő kivételeknek.) A legtöbben csak az adott élethelyzetből való lelépést ismerik minden bajra "megoldásként". Aztán panaszkodnak, ha kiderül, hogy cseberből vederbe kerültek. Peterkelemen még ennél is rosszabb mert neki már az sem elég, hogy aki bírja még öregen és betegen is dolgozik. Még azt is elvárja ezen kívül, hogy az életüket ledolgozott idős emberek kaparják ki NEKI a gesztenyét. Sajnálom a srácot mert egyéb kérdésekben vannak jó meglátásai de azzal, hogy az idősek nyomora árán akar mindenáron boldogulni az minden korosztályban kiveri a biztosítékot az értelmes embereknél. Hogyan lehetne neki egy kis eszet adni, hogy megértse végre: ezzel a mentalitással csak a saját és az ő utáni generáció kilátásait rombolja mert eljön majd az az idő, mikor az ő képébe fogja vágni egy ifjú, hogy nem érdemli meg, hogy idősen emberként éljen

Íme Peterkelemenünk álma:

indavideo.hu/video/Logan_futasa1976
Eladott Ország
@Jozefina: A 13. havi nyugdíj többszöröse a hűbéreseknél, vazallusoknál van.
Eriksson
@peterkelemen: Én úgy értelmezem, hogy akinek 80 ezer van, az kap 12 000-et. Ha kevesebb a nyugdíja akkor kevesebbet, ha több, akkor többett. Értelemszerűen.
quadrocopter
@Jozefina: De legalább telesírhatták a világot, hogy mennyire f@sza csávók!
peterkelemen
@Desischado: Elsősorban mindenképp azokat szidom, de egyébként cakli-pakli bűnösök, mert a kisnyugdíjasokat sem láttam még kőkeményen tiltakozni annál inkább csak panaszkodni. Már ahol a nép gyáva köztük a nyuggereket is beleértve ott bizony ilyen káosz és igazságtalanság uralkodik, mint ma Magyarországon. Harcolni kell. A világ minden pontján az egészséges népek felkelnek és erővel eltapossák a rájuk telepedőket. Azok a népek meg akik gyávák csak hosszasan szenvednek és soha a büdös életbe nem lesz nekik jobb, mert nincs a mindenkori elnyomóiknak kitől tartania. A népnek nem csak joga, de KÖTELESSÉGE egy ilyen helyzetben erővel eltaposni az elnyomóikat, kirablóikat. Aki meg úgy dönt, hogy fél vagy éppen megalkuszik gerinctelen módjára az kussoljon, mert önmagát ítéli örök szenvedésre, kínhalálra.
Eladott Ország
@Eriksson: officina.hu/belfoeld/176-nyugdijpremium-osszege-2017-2018?jjj=1510390909506
A nyugdíjprémium összege nem lehet magasabb, mint 12.000,- ezer forint.
Például 40.000 forint nyugdíjnál, 6.000,- forint. Erre szokták mondani: ezt kapd el ne a náthát.
Dr plágium
@Eriksson: Rosszul értelmezed, maximum 12 ezer, vagy kevesebb----
Eriksson
@Dr plágium: Valóban így van, most már látom. Viszont mégsem úgy, ahogy @peterkelemen: állítja, hogy a 80 ezer alattiak nem kapnak semmit.
szaboria1
@Eladott Ország: Ma megint megvolt az m1-en a napi mantra. Az elvett 13 havi nyugdíjon rugóztak. De ha Ők ilyen jól teljesítettek akkor a beígért 14 hoz miért nem adták vissza legalább a 13 havit. Mert tudják Ők is, hogy az elvétel a gazdasági válság miatt volt.
Eriksson
@szaboria1: Úgy tudom, hogy pénzügyi válság volt. A Wall Streeten sok-sok bankár dollármilliós prémiumokat kapott ennek kivitelezéséért.
szaboria1
@Eriksson: Az igaz, hogy az amerikaiktól pénzügyileg indult de 2009-ben nálunk már gazdasági válság is lett belőle. Ezért kellett vissza vonni a 13 havi nyugdíjat. Mivel már akkor nyugdíjas voltam tudtam, hogy ez egy adható lehetőség volt. Csak emlékezni kell Orbánnék átverték 1999 januárban a nyugdíjasokat mert a megszavazott és általuk is elfogadott 1988 márciusi nyugdíj emelését 99 januártól nem 20% emelték hanem csak 8%. Amikor a Horn kormány 2002-ben nyert akkor adtak minden nyugdíjasnak egyszeri 19500.-ft. Azzal az indokkal, hogy Orbánék nem adták meg a megszavazott emelést. Orbán már másodszor eljátszotta azt, hogy amikor először nyert akkor az átvételnél még minden rendben volt összel már azt hazudta, hogy nincs fedezet. Ugyan ezt játszotta el amikor azt ígérte Ő még 14. havit is fog adni.
maci0427
Most beleszámít a majdani nyugdíj összegében vagy nem ? Mert állítólag az 1 százalék alatt nem ! Mindenki össze - vissza beszél és irkál erről !
Dr plágium
@maci0427: Nem értem a kérdésed, mire gondolsz, hogy beleszámít e a nyugdíj összegébe?
Eladott Ország
@maci0427: A nyugdíjkorrekció és nyugdíjprémium nem növeli a nyugdíjalapot. Pont azért szándékosan alábecsülik az inflációt és adják két ütemben a nyugdíjkorrekciót, hogy kisebb mértékben nőjön a nyugdíjalap. Ilyen a plebejus szarházi fidesz banda.
Eladott Ország
@maci0427: Azaz kétszer lopják meg a nyugdíjast egyszer abban az évben amikor kevesebb százalékkal emelik a nyugdíját, aztán a következő évben, amikor a kisebb nyugdíjalaphoz számítják a következő év várható (szándékosan alábecsült ) inflációját.
szaboria1
@Eladott Ország: a Magyar közlöny 175 száma a nyugdíjkorrekció beépül de a prémium nem.
Eriksson
@szaboria1: Nem akarok szőrszálat hasogatni.
A 19 000 ft-ot Medgyessy adta, ha jól emlékszem. Azóta is ő a szarházi, aki ezzel a gesztussal romba döntötte az államháztartást (!).
Eladott Ország
@szaboria1: A nyugdíjkorrekció valóban beépül a nyugdíjalapba, de annak kiigazítása a tényleges inflációra, a második ütemben kifizetett része már nem. Ezért történik az infláció szándékos alábecsülése.
evacica
Viktor gyűjti a voksokat a nyugdíjasoknál!Adnak egy kis alamizsnát a közösből, s várják, hogy a lökött nyuger hálából szavazzon rájuk 2018 ba is, hogy folytathassák a lopást!Ez folyik már 8 éve, és ez a balga nép meg tűri!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.