Egy átlagember évente 14,6 alkalommal megy orvoshoz, ott átlagosan fél órát várakozik, amiből évente 7-8 óra lesz, így jön ki, hogy a következő tíz évben 70-75 órát bekkelünk ki valamilyen váróban.

Ezt a webbeteg.hu számolt aki az Országos Egészségpénztár (OEP), illetve a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai alapján.

Aki csak gyógyszert írat fel, lehet, hogy megússza 5 perc alatt, a súlyos betegek azonban a 75 óra többszörösét is elidőzhetik.

Évente átlagosan 7-8 órát várakozunk az orvosnál, de ez most csökkenhet

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

Vartus Gergely miniszteri biztos szerint már középtávon is jelentősen csökkenhet a várakozási idő az elektronikus receptfelírás bevezetésével.

A november elején indult új rendszerben az orvos számítógépbe viszi be a felírt gyógyszert. A patikában elég bemutatni a TAJ-kártyát.

Tavaly 66,9 milliószor mentünk háziorvoshoz, laborban, vérvételen 18,8 millió­szor jelentünk meg, röntgenre 4,3 milliószor vártunk 2016-ban.

A statisztikák szerint 40-45 éves kor után leszünk betegesebbek: leginkább szívkoszorúér-betegség, vastagbél-, illetve emlődaganat vagy prosztatamegnagyobbodás okoz problémát az idősebbeknek.

A magyarok korábban halnak, mint a nyugat-európai országok lakói. Az Eurostat adatai szerint a 65. születésnap után honfitársainknak átlagosan már csak 5,9 egészséges évük marad, majd kezdődnek a különféle nyavalyák. A magyarok születéskor várható élettartama a nőknél 79,2 év, míg a férfiaknál 72,4 és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2017-es adatai szerint.

(Blikk)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Az e-receptnek is vannak hátulütői. Hiába van "érvényes TAJ kártya", ha nem a legújabb, kell a személyi is. Ha a családtagodnak akarod kiváltani a receptjét, komoly meghatalmazás kell. Félek, hogy a rendszer nem tud kezelni "visszavonásig érvényes" meghatalmazást, és minden hónapban újat kell készíteni. Arról nem is beszélve, ha rosszul van, és az Ügyelet ír fel gyógyszert, akkor lehet rohangálni tanuk után? Ha egyáltalán a beteg képes aláírni.
Desischado
Hazugság. Épp a napokban voltam gyógyszert íratni, és papír alakú recepteket kértem. És majdnem két órát vártam, amíg végre bejutottam. Erről ennyit.
terlasz
Átlagosan csak félórát várakoznánk? Én, ha a rendelés elején ott vagyok, akkor nem biztos, hogy bejutok a végén. Szerencsére nagyon ritkán járok dokihoz, akkor sem betegség miatt.
Dr plágium
@Mézike: Nem küldtek haza, de a lelet csak úgy adták ki, hogy vettem egy friss beutalót. Természetesen órákat kellett várnom az idegsebészre aki fél perc alatt írt egy újat :)
Nessy
Most ezeket megélve, mégis imádják Orbánékat, mert azt már a királyi tv nem mondja el, hogy az többlet pénzek nagyobb része az adósság konszolidálására megy, a maradékból valamit toldoznak, foltoznak.
Mint ahogy átadják az új intenzív osztályt, de a berendezésre, a gépekre, műszerekre már nem jut. Azt az átadási banzájra innen - onnan szedik össze, majd az ünnepség végén visszaviszik, és maradnak a falak!
mackoka46
Amivel kevesebbet leszünk az orvosnál, annál többet a patikánál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.