A következő hetekben kihallgatja az ügyészség Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferenc DK-elnök feleségét Czeglédy Csaba bűnügyében – olvasható az Origo szombati cikkében.

Origo: Gyurcsány Ferenc feleségét is kihallgatják a Czeglédy-ügyben

Az internetes lap értesülései szerint Dobrev Klárának azért kell a hatóság kérdéseire válaszolnia, mert a tulajdonában lévő Altus Zrt. több kölcsönt is adott Czeglédynek, amivel kapcsolatban az üzletszerű tiltott pénzintézeti tevékenység gyanúja merülhet föl.

A lapban idézték a DK elnökének korábbi kijelentését, miszerint idén kereste meg őt Czeglédy Csaba, hogy pénzügyi gondjain segítsen, azonban az Origo birtokába jutott kölcsön szerződésből kiderült, hogy az egykori miniszterelnök "nem mondott igazat", mert Czeglédy és az Altus között tavaly jött létre egy kölcsönszerződés 78 millió forint értékben, ráadásul Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy ők is vesztettek pénzt az ügyben, miközben Czeglédyék azt kamatostul visszafizették.

Ráadásul a kölcsönszerződés "egy ötoldalas, profi munka, ilyet bankok kötnek az ügyfeleikkel – a baráti kölcsönszerződések egyoldalasak szoktak lenni, és nem tartalmaznak dologi biztosítékot (bank által befogadott azonnali inkasszó) és személyi biztosítékot (Czeglédy teljes vagyonával készfizető kezesként felel a kölcsön visszafizetéséért), valamint késedelmi kamatot (10 százalék euróban) és kamatfelárat".

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. Céljuk az volt, hogy a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek, a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével elkerüljék a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését. Így csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Elkezdődött a lejáratás, de azért én bízom benne hogy a gyufáék megint csak a szagra futnak NEM LESZ OTT KONC !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Egy faszség szerintem az egész, csak orbán hiénái lépnek akcióba a választások előtt!!!
elnyomott
Ha koncepciós per lesz, mindegy ki mit csinált.
Manapság a büntihez még azt sem kell tudni, hogy mit követtek el. Csak elítélik és kész.
desiro
Még mindig Gyurcsány a mumusa gorbánnak, nem tudnak mit kezdeni vele.
Ezért szaroznak. Az origo meg kapja be, gorbánét.
evacica
@F_Viktor: Én sem, de Orbán szemébe nagy szálka a Gyurcsány család! Dobrevnek meg több esze van, mint ennek az egész szemét bandának!Arról nem is beszélve, hogy mindenki magából indul ki így Orbán is, ha ő nem tisztességes, akkor más se az.
kukac50
Még nem kapott idézést de már az Orbán média beszél róla! Aljasság !
Milyen az az igazságszolgáltatás amelyik az orbán médiát így tájékoztatja? SZAR!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.