A következő hetekben kihallgatja az ügyészség Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferenc DK-elnök feleségét Czeglédy Csaba bűnügyében – olvasható az Origo szombati cikkében.

Origo: Gyurcsány Ferenc feleségét is kihallgatják a Czeglédy-ügyben

Az internetes lap értesülései szerint Dobrev Klárának azért kell a hatóság kérdéseire válaszolnia, mert a tulajdonában lévő Altus Zrt. több kölcsönt is adott Czeglédynek, amivel kapcsolatban az üzletszerű tiltott pénzintézeti tevékenység gyanúja merülhet föl.

A lapban idézték a DK elnökének korábbi kijelentését, miszerint idén kereste meg őt Czeglédy Csaba, hogy pénzügyi gondjain segítsen, azonban az Origo birtokába jutott kölcsön szerződésből kiderült, hogy az egykori miniszterelnök "nem mondott igazat", mert Czeglédy és az Altus között tavaly jött létre egy kölcsönszerződés 78 millió forint értékben, ráadásul Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy ők is vesztettek pénzt az ügyben, miközben Czeglédyék azt kamatostul visszafizették.

Ráadásul a kölcsönszerződés "egy ötoldalas, profi munka, ilyet bankok kötnek az ügyfeleikkel – a baráti kölcsönszerződések egyoldalasak szoktak lenni, és nem tartalmaznak dologi biztosítékot (bank által befogadott azonnali inkasszó) és személyi biztosítékot (Czeglédy teljes vagyonával készfizető kezesként felel a kölcsön visszafizetéséért), valamint késedelmi kamatot (10 százalék euróban) és kamatfelárat".

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2016 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. Céljuk az volt, hogy a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek, a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével elkerüljék a diákmunka-közvetítés után járó közterhek megfizetését. Így csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Elkezdődött a lejáratás, de azért én bízom benne hogy a gyufáék megint csak a szagra futnak NEM LESZ OTT KONC !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Értem! ha csak 1,5 milliárd az eltüntetett pénz, akkor együtt működési szerződés pártunkkal és kormányunkkal, ha nem történt károkozás, akkor letöltendő börtön, most majd legalább 15 év. Ja, elfeledtem mondani, hogy az első eset fidesz potentáttal esett meg! A többi ellenzéki.
papa.49
Elkezdődött a lejáratás, de azért én bízom benne hogy a gyufáék megint csak a szagra futnak NEM LESZ OTT KONC !!!
bencemacska
Nem tudom elképzelni Dobrev Kláráról, hogy ne vigyázott volna a törvényességre!
És nem vadidegennek adta a kölcsönt, hanem a neki is megbízásokat teljesítő ügyvédi iroda tulajdonosának!
Eladott Ország
Gulyás Gergely a hatalmi ágak szétválasztásáról elmélkedik úgy, hogy közben tudható – csak egyetlen példát hozok a sok százból -, hogy éppen Gulyás Gergely fideszes "sztárjogász" aláírása szerepel azon a magyar országgyűlési határozaton, amelyből kiderül: Czeglédy Csaba ügyében a Fidesz gyakorlatilag igazságszolgáltatásosdit játszik a törvényhozás nevében. És akkor a CEU-ügyről, a Népszabadság-ügyről, az Orbán pereputty napi viselt ügyeiről, a feneketlen gyűlöletről, a szétharácsolt édesanyaroszágról egy szót nem ejtettem. Ha már mindenáron fenntartják a beleszólás jogát, nem ártana azt a józan ész és az egyenes gerincoszlop elvárásainak megfelelően tenni.
papa.49
@Eladott Ország: Hová gondolsz ,,józan ész, egyenes GERINCOSZLOP,, aki ezekkel bír NEM LÉPHET BE A FÜTYISZBE !!!
A gulyás meg gondolom a marhalegelőn szerezte a diplomáját, ott Debrecen határában a 471 út mellett )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
tudode
Még azok után is rugózik az Origó, hogy ebben az ügyben, hogy bírósági ítéletet követően
.
--- Az Origo elnézést kért Czeglédy Csabától, mert hazudott
sztarklikk.hu/kozelet/az-origo-elnezest-kert-czegledy-csabatol-mert-hazudott/329811
.
Mivé lett a rendszerváltás reménységével együtt pl. az Origó is!!!
Eladott Ország
@papa.49: ma, 16:46 # Nem, de képzeld el. Ezeknek, már nyaki-háti-és ágyéki görbületük is van.
m.cdn.blog.hu/jo/jogaliget/image/gerinc.gif
glorianna
Aham. Szóval az ügyészség készít kihallgatási terveket, és azokat egyből meg is osztja az Origóval, hadd tudja boldog-boldogtalan, mire készülnek. Ostoba próbálkozás ez nagyon.
szaboria1
@bencemacska: Ajánlom hír tv műsorában szerepelt Dobrev Klára. A másik mikor tanulják meg a firkászok nem az Altus befektetési ZRT hanem az Altus portfólió kft adta a kölcsönt.
Igaz a Fidesznek nem számít csak szajkózni tudjanak. Origó=Fidesz lap.
F_Viktor
@tudode: Ez az origo miota ratette kezet orban katonaja, mar nem az az origo.
Miota a magukat meg ujsagironak nevezo bertollnokokka valok irogatnak ott, azota csak orban erdekeit szolgaljak amugy szolgai modon.
Remelhetoleg a gengszterek levaltasa utan ezek a szakmajukat megbecstelenitett fergek az eletuk hatralevo reszeben nem fognak tudni publikalni.
papa.49
@Eladott Ország: Szerintem meg az egész fütyisz csak görbületből áll, rá vannak görbülve a gsutigeci seggére bőnyállal !!!
lampa laz
@szaboria1: Így igaz ahogy írtad. Ezeknek a barmoknak mindegy, mert állandóan kiragadnak a szövegkörnyezetből egy ütősnek tűnő részletet és ezzel etetik a hülyéket.
Mindig megnézem mielőtt elolvasok egy cikket, h melyik lapban jelent meg. Természetesen ha a kormány szócsöveinél azt meg sem nyitom. Azokat az elferdített badarságokat olvassák zorbán alattvalói, durbincs, csizmás meg kisherceg... ők még hisznek a mesékben.
tudode
@F_Viktor: .
A LÉT A TÉT mindazoknak az orgánumoknak,és bárkinek a környezetében, ha nem szeretnének a NÉPSZABADSÁG sorsára jutni EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA!
.
Egy pillantásába kerülhet Gorbánnak, már mondania sem kell, mert KÉNYTELENEK a KEDVÉBEN JÁRNI, mert különben durci lesz, akkor MEGÉPÍTI BICSKÉIG a játékvasútját!!!
Zeta
A beidéztetők, beidézők tudják, hogy két Altus nevü cég van , név változattal!
Külön a férj, külön a feleség nevén!
Ez megint csak szarkeverés!
De ha profi a szerzödés , olyan amilyet a bankok adnak ki, akkor az szabályos , és nem valami uzsora kamatos lopás. Akkor ez megint csak sz@rkavarás. Jön a választás! Budai "úr" érti?
cikicakk55
@F_Viktor: Igazad van,pedig én valamikor szerettem az Origót.Mondjuk egy időben a Bors volt a kedvencem,de aztán valamit variáltak a hozzászólásokkal és azóta nem is lépek be.utána álltam át a propellerre,de azért olvasgatok más online híroldalakat is,csak ott nagyon ritkán szólok hozzá.Az origót is azért szerettem,mint a propellert,bár oda ritkábban is jártam,mert ott is kulturáltak,(legalább is a a hvg, a 444, a mandíner, az átlátszó stb) voltak a hozzászólások. Soha nem szerettem az olyan oldalakat,pedig nem vagyok álszent én is tudok rondán beszélni,ahol csupán politikai indokból,párt különbségek miatt kurva anyáznak. A FideSS gyűlölet kampánya sikeres lett,mert most már nem csak a migránsokat gyűlöljük,hanem a szomszédainkat,rokonainkat, ismerőst,ismeretlent, tehát a saját országunk népét is.Tesszük ezt úgy,hogy mindenkinek ugyan az az érdeke,csak nem mindegy kivel érik azt el. Borzasztó,hogy az ország pártokra szakadt.
cikicakk55
@lampa laz: Ami még olvashatatlan,főleg a cikkek címei miatt,az a Ripost és a Faktor. Tudnak olyan címeket adni a cikkeikhez,hogy az ember egyből rákattint,mert azt hiszi itt történt amit írtak. Aztán kiderül,hogy valami neve sincs kis ország ott is csak az akarat volt a bűncselekményhez,de úgy címezték a cikket,mint ha az országot fenyegetné valami borzalom.
cs.n.
Ez olyan, mint a Simon-ügy a 2014-es választások előtt. Csak akkor még Simicska lapja volt ilyen jólinformált, most meg az Origo az.
lampa laz
@cikicakk55: Néha beleszaladok én is ezekbe az oldalakba, de azzal az elánnal ahogy kinyitom már lépek is ki belőle.
kereső
Honnan/hogyan került az origo birtokába a szerződés? Csak nem az ügyészségtől ?
Nessy
@kereső: Befújta a szél a postaládájukba!
kereső
@Nessy: hozzá akartam tenni, de nem akartam áthallást! a szél kapcsán.Dobrev Klára kapott már hivatalos idézést az ügyészségtől, vagy az ujságból tudja meg? Már a HVG is irja,pletyka lap lett az is, egyre kevesebb publicisztikát közöl.
justhpeter
Komoly meccs lesz. Megizzadnak a kihallgatók.
kereső
Még annyit, és többet nem szólok: tényleg, és komolyan probléma, ha egy kölcsönszerződés hét oldalas-és a kölcsönadó minden biztositékot kiköt a szerződésben?Nem két forintot adott kölcsön. Ezt én inkább felelős gondolkodásnak tartom.Ja, azt is felvethetnék még gyanusitás gyanánt, hogy nem sajtpapirra irták.Hajrá Klára!
quadrocopter
Nyugi, a Gyurcsány család többi tagja is sorra kerül, mert "tanúként az hallgatható ki, akinek a bizonyítandó tényről TUDOMÁSA LEHET"(!) Azt a hatóság dönti el, hogy még kiknek lehetett tudomása a "bizonyítandó tényről"!
Teccik érteni? Melegítik a szopató devicét, mert már Gy.-től is fosnak.
karma1
@kereső: Ugyanezt gondoltam en is. Ha en adnek 78 millio forintot kolcson barkinek is az egyik vallalkozasombol, akkor bizony ilyen feltetelek mellett adnam,
Mert a masik oldalrol nezve, amikor adobevallasra kerul a sor, akkor Dobrev Klara bevallasaban ennek a 78 millas tetelnek valahogy szerepelnie kell, es nem irhat be csak annyit, hogy "ja, es adtam 78 millat egy baratomnak, majd megadja 5 even belul", mert ezert meg a NAV farkalja meg Dobrevet es a vallalkozasat is - mellekesen teljesen jogosan.
Ugyhogy kar verni a nyalukat, nem hiszem, hogy barmi helytelent is kovetett volna el a Gyurcsany hazaspar. De persze az orbanistaknak jo olvasni errol...

Bejlam! Alszol? Nem vagy itt, amikor egy jokorat lehetne rugni az egesz Gyurcsany-familiaba? Elkuldhetned talpig vasban oket az If varaba, vagy Kufstein-ba, peldaul...
Ja, arra a bekuldott cikkemre sem reagaltal, amikor dicsertem Szel Bernit - mert megerdemelte az a lepese -, ugyanis az nem illik bele a rolam alkotott kepedbe, mi?
Ennyit az elfogulatlansagodrol...:o))
propeller.hu/itthon/3315577-lmp-hutlen-kezelessel-vadolja-kormanyt

Ugye, milyen kinos lenne, ha igazat kellene nekem adnod? Mert en egy szoval sem becsmereltem soha Bernit. De te Gyurcsanyt ki nem hagynad egyetlen hsz-bol sem...:o(
Nessy
@quadrocopter: Toto kutya kapott már idézést? Sőt az hiszem cica is van már a családban.
karma1
@Nessy: Nade majd az ujszulott gyermekuk! Szegeny kisbaba, nem is tudja, hogy akar neki is lehetne 11 eves korara sajat budai villaja, mint a lazar gyereknek...Micsoda fertoben fog felnoni az a kisded...:o)))
42
Jönnek a választások, ezért mindenképpen kell produkálni néhány vezetőszáron elvezetett ellenzéki politikust. Bevált recept.
Hogy aztán később, a választások után felmentik, vagy kiderül, hogy sokkal kevesebb eltulajdonított összegről van szó, amiért esetleg csak figyelmeztetést kapnak az érintettek, az már senkit nem érdekel.

Az tényleg nem elgondolkodtató egy kicsit sem, hogy a többször 3 ezer milliárdot ELLOPÓ, gazemberek vádolnak meg másokat 3 millió forint ellopásával?
Az emberek, iszonyú aránytévesztésben vannak.
És míg a legfőbb ügyész, aki egy adható-vehető utolsó aljadék,bűnpártoló, bűnözőket segítő gazember, akinek magának is börtönben a helye(!), ellehetetleníti az IGAZI politikusbűnözők elleni vizsgálatokat, ellenben teljes erőbedobással rányomul olyasmi vádakra, ami nem is biztos, hogy megállja a helyét.

Persze az undorító vérparaszt lakájmédia bűnözőként állítja be ezt az embert, aki ellen még vádat sem emeltek, de megfosztják az "ártatlanság vélelme" intézményétől, és egyébként is csak C(z). Csabának nevezhetnék, és emiatt, gyakorlatilag bűncselekményt követnek el (amiért feljelenthetők, és büntethetők, még börtönbüntetéssel is),

Ha én tudom, hogy milyen aljasok vagytok, akkor Isten is tudja, aki a szívekbe lát.
Ő pontosan tudja, hogy ti milyen aljasok vagytok, és hát...
Ha ismernétek a Bibliát, tudnátok, hogy nem vár a fajtátokra szép jövő... Sőt, semmilyen jövő!!!
quadrocopter
Azannyát! Analfa Béla "elfelejtett" 1 milliárdot(!) bevallani! Haja szála se... mert vannak egyenlőbbek is!
Desischado
@Eladott Ország: Ugyan, nem jól tudod. Hiszen gerincük sincs!
Azt meg végleg nem hiszem, hogy Dobrev Klára ekkora hibát vétene. Okos nő, és ismeri a törvényt, valamint azt is tudja, hogy a hiénák ugrásra készen lesik, hogy tudnák a férjét támadni. Szerintem ebből is egy nagy saller lesz a hiéna, rablóbandának, remélem, legalábbis!
szaboria1
Van még egy érdekesség csak ugye ezt már nem akarják az orrunkra kötni. Meg kell nézni a cég adatokat mire is szól a cég tevékenysége. Na itt már bukta a Budaiféle kreáció.
Mert én sejtem Gyurcsánynak még lesz dobása és már előre félnek. Azért próbálkoznak, hogy az emberekben elültessék a Gyurcsány elleni lejáratást. De Gyurcsány már azért rutinos, hogy nem most fog robbantani.
Budai te nagyon okos ha a Czeglédi vagyonát a NAV zárolta ami állítólag nem kevés akkor miért is nem abból fizetnek. Ja mert tudjátok ez is csak egy nagy szar keverés. Fáj, hogy mint ügyvédi iroda rendre megnyerte ellenetek a pereket. Amiért fizetnetek is kellene.
F_Viktor
@Desischado: Irod:
"...nem hiszem, hogy Dobrev Klára ekkora hibát vétene.'

Biztosan nem, Gyurcsanyek cegei mogott tobb 10 ugyved szorgoskodik, hogy betartsak a torvenyi eloirasokat, nagyon kirakatban van a csalad.
egyvandor
poltnak meg kell dolgoznia a pénzéért. Az egész családja kiemelkedő bevétele függ ettől. Ha már a fideszes banda ezer milliárdos lenyúlásai ellen nem tehet/tesz semmit, legalább a "patás ördögöt" kapja el már valami módon. Ha meg az sem megy legalább molesztálja amivel csak lehet, vezesse láncon Gorbán ellenségét.
Jozefina
Egy faszség szerintem az egész, csak orbán hiénái lépnek akcióba a választások előtt!!!
elnyomott
Ha koncepciós per lesz, mindegy ki mit csinált.
Manapság a büntihez még azt sem kell tudni, hogy mit követtek el. Csak elítélik és kész.
desiro
Még mindig Gyurcsány a mumusa gorbánnak, nem tudnak mit kezdeni vele.
Ezért szaroznak. Az origo meg kapja be, gorbánét.
evacica
@F_Viktor: Én sem, de Orbán szemébe nagy szálka a Gyurcsány család! Dobrevnek meg több esze van, mint ennek az egész szemét bandának!Arról nem is beszélve, hogy mindenki magából indul ki így Orbán is, ha ő nem tisztességes, akkor más se az.
kukac50
Még nem kapott idézést de már az Orbán média beszél róla! Aljasság !
Milyen az az igazságszolgáltatás amelyik az orbán médiát így tájékoztatja? SZAR!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.