Politikai elemzők szerint a jelenlegi Fidesz-fölény ellenére sem tekinthető lefutottnak a 2018-as voksolás. Az ellenzéki összefogásnak több változata is elképzelhető. MTI fotó: Kallos Bea Van-e esély rá, hogy az eddig passzív, de elégedetlen tömegek úgy döntenek, hogy 2018-ban élnek alkotmányos jogukkal és elmennek szavazni? – sok más mellett ezt a kérdést is feltették a Viszlát, kétharmad! civil szerveződés aktivistái politikai elemzőknek szerdán este egy budapesti kocsmában tartott kerekasztal-beszélgetésen. Mint azt a szervezők is jelezték az esemény FB-oldalán, „Bár pontos válaszaink még nem lehetnek, az időközi választások eredményéből és a legújabb kutatási adatok alapján számos következtetés levonható.” Ebben vannak a résztvevők segítségére az est politikai elemző vendégei: Böcskei Balázs (IDEA Intézet), Ember Zoltán Levente (Iránytű Intézet) és Tóth Csaba (Republikon Intézet). A moderátor Pápay György publicista volt.

Forrás: zoom.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A helyzet adott, nagyon komoly, de nem remenytelen...
Mindenki menjen el szavazni, aki rendszer- es kormanyvaltast akar, olymodon, ahogy a cikk utolso mondataban megfoagalmaztak...Ezzel teheti a legtobbet a rezsimvaltasert...
RonaGyuri
bocs de ez szarpasszírozás, nem a reménykedés az csak naivitás, de a számolgatások. A közvéleményjkutatási adatok alapján - még akkor sem, ha korrekt módon készülnének - sem lehet mandátumbecsléseket csinálni, lévén a többség az egyéni képviselő s az OEVK-ra senkinek sincs adata!
Klubtag
@karma1: ...nagyon egyetértek, csak látok egy kis bibit. A fidesz-kdnp szavazóautomaták már az összes 2/3-os törvényt a saját mocskos igényeiknek megfelelően átalakították. Ha az ellenzéki "összefogás"-nak sikerülne is megakadályozni az újabb 2/3-ot, az már a meglévő bajokon nem segít, még az sem, ha szerény többségre tennének szert. Az államfő kormányalakítási megbízást annak a pártnak ad, mely (szerinte) leginkább biztosítja az ország kormányozhatóságát, az pedig általában az a párt szokott lenni, mely a választásokon a legtöbb képviselőt képes a parlamentbe küldeni - még, ha működéshez koalícióra kényszerülne is. Kérdezem én - erre a mostani ellenzéki párt bármelyike külön-külön, de akár kisebb csoportokba verődve (választási szövetségre lépve) képes lenne...???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.