Sok nyugdíjast csalódás ért a novemberi nyugdíja utalásánál, kevesebb pénzt kapott, mint amennyire a kormányzati nyilatkozatok alapján számított.

A kisnyugdíjasoknak ráadásul alig néhány száz forintot jelent a kötelező emelés. A Hír Televíziónak nyilatkozó idős asszony havi emelése például a 400 forintot sem éri el.

Sokan nagyot csalódtak a nyugdíj-kifizetések miatt

Problémás kifizetésekről a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár is tud, ő azt mondja, hogy aki nem a várt összeget kapta, forduljon a nyugdíjfolyósítóhoz.

Maradt 3980 forint, ezt elosztottam tizenegy hónapra, mert annyira kaptuk, 360 forint jut egy hónapra, ugye?

Az Ózd mellett élő Buri Lászlóné azt számolgatta, mennyit emeltek a nyugdíján. Hozzátette: az alig több mint 60 ezer forintos nyugdíjából ezután sem jut többre.

Örültem a prémiumnak is és ennek is, csakhogy ez a 360 forint emelés nemcsak nekem okozott csalódást, de sok nyugdíjasnak. Félrevezettek bennünket. Mondjuk jól jött, meg jól fog jönni a 10 ezer forint is

– mondta a kisnyugdíjas asszony.

(hirtv.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Kristaal: Rengeteg igazságot írtál le, köszönet érte. Könnyű úgy ugatni egyeseknek, hogy nincsenek ebben a helyzetben, mint te vagy. Én is úgy állok, hogy levágott lábfejjel, sebes /fekélyes/ talppal dolgoznom kell, mert nem elég a nyugdíj a rezsire, a gyógyszerekre, /csak a kötszer havi átlagban 20 ezer a talpam végett / jó időnként a kezelő orvosom tud felírni valamennyit de az soha nem elég, és a kaja. Ha valamit akarunk venni, vagy az unokáknak karácsonyra, húsvétra akkor azt hónapok alatt tudjuk csak összekuporgatni. Mert ugye nincs ugyan INFLÁCIÓ, az okosok szerint de menjél be a boltba, és rögtön kiderül, hogy EZ IS CSAK EGY MÉRETES HAZUGSÁG NEM EGYÉB !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Nedves nyuggerek, szavazzatok a fideszapátokra, mert majd emelkednek a nyögdíjak.
maci0427
1 - Most akkor a korrekció beleszámít - beépül majd a nyugdíj összegébe vagy nem épül bele !
És akkor Decemberben már az ezzel növelt nyugdíjat kapják...! Állítólag 1 % alatt nem épül bele,de van aki azt írja, hogy a Magyar Közlöny -ben megjelent az is, hogy beépül...Ki hogyan tudja ezt...? -- 2 - Na és most akkor 11 havi korrekciót adtak, vagy már a Decemberit is odaadták, tehát 12 havit adtak ! Mert erről is sokan sokfélét írnak és mondnak !
magyarbakancs
Dicső vezetőnk kimir Orbani kegyet gyakorolt.
elnyomott
@Peller Anikó: a nem nyuggereknek mit üzensz?
lampa laz
Akkor most elmarad a hála adó mise is a hazug patkányáért?
RonaGyuri
@maci0427: a törvény szerint beépül, így a decemberi nyugdíj 0,8%-al magasabb kell legyen
RonaGyuri
a számtanpélda egy 45ezres nyugdíjra vonatkozik az átlag több, mint 120e
egyébként bármilyen csekély is nem ezen kellene mérgelődni (valamiért ennyi a nyugdíja), hanem azon, hogy a 12ezernek is alig több mint felét kapta! A prémiumnak nem kellene nyugdíjarányosnak lennie!
Ibolya51
Ez nem nyugdíjemelés volt, hanem korrekció, mert rosszul becsülték meg az infláció mértékét. A korrekció a havi nyugdíj 0,8 %-ának 12 szerese. Ez a 0,8 % majd a januári emelésbe olvad bele. A beharangozott 3 %-os emelés így valójában 2.2 %.
peterkelemen
Legalább tudni fogják még többen, hogy Orbánékra már biztos ne tegyék az X-et.
ixenberg
Gondolom régen nem reklamáltak, hogy több nyugdíjat akarnak befizetni. Sokan azt hiszik, elmennek nyugdíjba, hátradőlnek és majd eltartják őket. A nyugdíj szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak. Még az ellenzékiekre is!!
Eriksson
A nyugdíjak összegét a befizetett járulékok és a szolgálati idő alapján állapítják meg. Aki keveset fizetett be és kevés éve van ledolgozva, az most ne reklamáljon és ne akarjon többet, mint ami megilleti.
Egyébként a mostani prémium ajándék és ajándék lónak ne nézd a fogát. S akinek nem tetszik, az küldje vissza, hogy ennyit nem hajlandó elfogadni.
És különben is...
elnyomott
@Eriksson: - nincs teljesen igazad.
Aki régen ment nyugdíjba, annak bizony nagyon alacsony a nyugdíja, annak ellenére, hogy végigdolgozta az életét és tisztességgel adózott.
Aztán meg ez a plusz pénz nem ajándék ló, hanem törvény adta jog, amit elfelejtettek úgy látszik megváltoztatni, vagy megszüntetni Bajnai óta.
F_Viktor
@Eriksson: Ne beszelj "ajandekrol", ha jol olvasom a cikket, akkor a "csalodas" oka, hogy a 2 havi kormany kommunikacio alapjan a nyugdijasok nagyobb osszegre szamitottak!
Vagyis at lettek megint csak verve!
elnyomott
@Eriksson: - egyébként meg tudod, mi az ajándék ló? (Aminek egyébként kitörném minden egyes fogát/) A Vajna András által zsebre vágott, adózatlan milliárdok! Azokat kellene befizetni!
Eriksson
@elnyomott: Valóban igaz, hogy a régieknek kevesebb, de annyira nem is azok követelőznek.

Bajnai könnyen hozott egy törvényt, melyet az utána jövőknek kell realizálni, miközben visszavonta a 13-ik havi nyugdíjat.
Ilyesmit nem kellene felemlegetni, mert csak rossz fényt vet az előző kormányzatra. Más ...verni a csalánt nem elegáns dolog.
Eriksson
@F_Viktor: Emlékszem, amikor szóba került a prémium, 15 ezer forintról beszéltek, aztán 14-ről. még mondtam is itthon, mennyi lesz, mire kifizetésre kerül, 8-10?
S miért ne beszélnék ajándékról? Ha egy vasat se adnának, akkor se ugrálhatnánk túlzásba.
Eriksson
@elnyomott: Sose azt nézd, hogy másnak mije, mennyije van. Saját életed keseríti az irigység.
Kookas
@Eriksson: a bajnai vissza vonta ez igaz.de már 7.5 éve ez a horda van hatalmon akik ellenzék be milyen hangosan ugatták hogy ők 14ik havit is adnának akkor most hol is van a 13 és a 14 havi nyugdíj?
Eriksson
@Kookas: Te is csak követelőzni tudsz, és felhánytorgatni olyan dolgokat mint a tüsszentés utáni "egészségedre" haszna.
Gondolkozz reálisan.
Kookas
@Eriksson: de azért igaz amit rajzoltam ugye!
elnyomott
@Eriksson: - nem könnyen hozott Bajnai ilyen törvényt, de ellensúlyozta a 13, havi elvett nyugdíjat, amit Orbán sem adott vissza.
És bizony nézem azt, ha valaki úgy gazdagodik meg, hogy lop, csal, kijátszik másokat. És nem az irigység beszél belőlem, hanem a tisztesség, ami elítéli a tisztességtelenséget!
Eriksson
@Kookas: Rajzolni azt tudsz, de kérdés, hogy mennyire fotószerű.
Eriksson
@elnyomott: Elsőre: Mint írtam, Bajnai könnyen verte más f...-val a csalánt.
Másodikra: Tisztesség ide, vagy oda, politikusok azért politikusok, hogy egymásnak, elv-társaknak hasznosat tegyenek. Lehetsz te akármilyen tisztességes, a világ ilyen marad.
Nessy
Van egy rossz hírem a nyugdíjas hölgynek! Kiegészítést 12 hónapra kaptunk, ergo 12-vel kéretik osztani! A 9,6 % tizenkét hónapra szólt, a havi "kiegészítés" 0,8 %! Csak tönkre ne menjen bele a költségvetés!
A "mindennel nagyon meg vannak elégedve" híveknek kivánom, hogy a jövő évi bérük max. 3,0%-kal emelkedjen, és az év végi jutalmuk se legyen több 12000 forintnál! És ha jó helyre tették a X-t, kapjanak még 10000 forintos Erzsébet utalványt is!
elnyomott
@Eriksson: - igen, én lehetek tisztességes, bármilyen a világ. Te meg ezt a "bármilyen világot" véded.
És nem Bajnai verte más f@szával a csalánt, mert ő már akkor készült a nyugdíj gondokra, pedig nem stadionokra verte az ország pénzét. És igen nagy gazdasági válság közepette Az veri más f@aszával a csalánt, aki hatalmas hiteleket hív le, amit majd az országnak kell kinyögnie ki tudja meddig!
elnyomott
@Nessy: - kedves, nem a nyugdíjasok x-e tartja hatalmon Orbánt, hanem bizony a korrupt, megalkuvó nem nyugdíjasok. No meg azok a fiatalok, akik inkább külföldre pattantak és magas íven sz@rnak arra, hogy mit hagytak itthon!
Eriksson
@elnyomott: Nem védem, de nincs mit tenni. És ne mondd, hogy a magyarok bénák, mert az egész világon ez megy.
Bajnairól meg jobb, ha nem beszélünk. Szerinted hol van most?
elnyomott
@Eriksson: - ebből az országból máshova menekül sok százezer ember. Ne mondd, hogy másutt nem másként mennek a dolgok!
Valóban ne Bajnairól beszéljünk, sokkal inkább Orbánról. Szerinted hol van most?
Nessy
@elnyomott: Még ha szavazna is, neki az pénz és idő, míg a levelezőtagozatosok, a fotelban ülve beírják az X-t, és az aktivisták összegyüjtik a leveleket.
Jozefina
Sok szerencsétlen vidéki nyugdíjast egy kiló krumpliért is meg lehet venni!!! De meg is érdemlik!!! El kéne menni szavazni !!!
Eriksson
@elnyomott: Nem mennek másként a dolgok, csak ott be van fogva a lepényleső magasabb fizetéssel. Ők azok akik megalkusznak a sorsukkal némi anyagi előny miatt, még ha Wc-t is kell pucolniuk
Fogalmam sincs merre jár Orbán, de valahol a környéken. Bajnai meg Franciaországban üzletel.
quadrocopter
Trükkösék előadják a Nagy Vétlen Halált ebben a tárgyban is, mossák koszos mancsaikat és a nyugdíjfolyósítóra mutogatnak!
elnyomott
@Eriksson: - Orbán meg az azeriekkel, arabokkal, meg Észak-Koreával...
Eriksson
@elnyomott: Persze, azért van külkereskedelem.
De hagyjuk a fenébe az egészet, mert nagyon eltértünk a tárgytól.
elnyomott
@Eriksson: - ugye hagyjuk, mert kezd cikis lenni. A külkereskedelem címén Észak-Koreának küldünk élő állatokat kísérletezés céljából.
Egyébként ha külkereskedelemről van szó, nem inkább az lenne a célszerű, hogy az ország járjon jól? És ne azok, akik "saját lábukon állva" fosztják ki az országot?
Sajnos ez a fő tárgy és elhiszem, hogy el akarsz tőle térni, mert védhetetlent védsz!
Eriksson
@elnyomott: Nem védek semmit, de az már tényleg ciki, hogy nyugdíj címszó alatt akarsz felelőssé tenni ezerféle dologért, amit itt hirtelen felsoroltál. Szívesen beszélgetek veled, de mindent a maga helyén és idejében.
elnyomott
@Eriksson: - bizony felelős vagy azért, amit mondasz, vagy éppen nem mondasz.
És az a pökhendi, cinikus megjegyzésed, hogyha nem tetszik, adja vissza, mert ajándékot kapott - minden egyes dologért, amiért "felelőssé tennélek" bizony megáll.
Én meg nem szívesen beszélgetek veled, de van amit nem hagyok szó nélkül!
Eriksson
@elnyomott: Mondjad csak mondjad. Szólás és véleményszabadság van.
Yoda69
A multevi atveres utan erre lehetett szamitani egy kis jozan paraszti esszel.
Kristaal
Az alacsony nyugdíjakra a rákerülő emelés, prémium százalékban szintén alacsony. A kormány nem akarja a mindenkori nyugdíj mininumot sem a 28 ezer valahányszáz forintról feljebb emelni. Így értelemszerűen az alacsony nyugdíjak alig emelkednek, a magasabb nyugdíjjal rendelkezők meg dőzsőlnek a sok pénzben. Én rokkant vagyok, 4 órában dolgozom az ellátás mellett betegen. Fájdalmaktól szenvedve, de 4 órát még kibírok. Az össz. jövedelmem nem éri el a 80 000 Ft-ot. Viszont szűkösen megélek. Spórolok, amin tudok. Ez a laptop is 20 000 Ft volt használtan vettem, apránként spórolok mindenre. Nyugdíjas színház bérletet is kispórolok minden évben, mert van a kulturális igényem. Az már más kérdés, hogy megkérdezték az öltözékem, mondom, bocsi, nincs pénzem több öltözet alkalni ruhára. Ezért a mindig ugyanazt váltogatom öltözék. És ez is turis. Nem a kormány szócső tv-t bámulom, alig nézem. Rejtvényt fejtek stb. Fiatalon egyszer megnyertem egy keresztjejtvény fejtő versenyt városunk művelődési házában. A másik amit még leírnék, hogy egyesek mondják, hogy pénz nélkül nincs orvosi segítség. Az lehet, viszont inkább haljak meg, minthogy a betegségeimmel csak úgy látnak el, hogy nyomatom a hálapénzt. aztán meg, ha megmentenek, akkor meg a rezsit nem tudván kifizetni, hajléktalanné válnék. mert az orvosoknak hordtam el a pénzt. Élnek még hasonlóan kis pénzből rajtam kívül nem agy-mosott idősödő, beteg emberek. Nem egyedi eset vagyok.
Kristaal
@Kristaal: Bocsánat az elgépelésekért, jó a helyesírásom, csak néha melléütök. Azt még leírom, hogy az egyik szememmel nem látok, és a másik szemem meg rohamosan romlik, már fél év alatt sokat. Most kaptam 50 %-os kupont az optikai cégtől mert sok-sok éve onnan van a szemüvegem. És ezt kivárva közlekedek úgy, hogy a mostani szemüvegemmel messzire csak homályosan látok. És ez sem régi szemüveg, csak tovább romlott a szemem. Tartok tőle, nehogy megvakuljak, mielőtt meghalok. Apai ágon öröklődő szembetegség női családtagoknál. A dédimamám megvakult, apám nővére közel állt hozzá, mikor elhunyt. Én is ezen a sorson vagyok. Rajtam jött ki utánuk. Lányaim nem örökölték, szerencsére. Bocsánat, hogy ezt is leírtam ide.
papa.49
@Kristaal: Rengeteg igazságot írtál le, köszönet érte. Könnyű úgy ugatni egyeseknek, hogy nincsenek ebben a helyzetben, mint te vagy. Én is úgy állok, hogy levágott lábfejjel, sebes /fekélyes/ talppal dolgoznom kell, mert nem elég a nyugdíj a rezsire, a gyógyszerekre, /csak a kötszer havi átlagban 20 ezer a talpam végett / jó időnként a kezelő orvosom tud felírni valamennyit de az soha nem elég, és a kaja. Ha valamit akarunk venni, vagy az unokáknak karácsonyra, húsvétra akkor azt hónapok alatt tudjuk csak összekuporgatni. Mert ugye nincs ugyan INFLÁCIÓ, az okosok szerint de menjél be a boltba, és rögtön kiderül, hogy EZ IS CSAK EGY MÉRETES HAZUGSÁG NEM EGYÉB !
Kookas
@elnyomott: állítólag kaptál 20%os bér emelést akkor nem cserélsz velem ja és akkor szarnék a 14ik havi nyögdíjra.
Qqberci
@Kristaal: Kedvenc kanadai nagybácsikám 10 évet dolgozott itthon mint sofőr és most ez után kap ~75 ezer Ft nyugdíjat (dollárban), pedig kicsit sincs rászorulva. Kapja a Bözsi-cetlit is, mindig elküldi nekünk, mert tapétának kevés, elkölteni meg nem tudja.
nyanya001
@Kristaal: Nagyon szomorú :(
A többit a @papa.49 leírta.
szaboria1
@Eriksson: Mikor veszed már tudomásul a 13 havi nyugdíj adható volt de nem kötelező mivel válság volt és az a gazdaságra is kihatott így ellett véve. De ha azt vesszük mit is ígért ez a kormány személy szerint Viktor akkor hol van nem csak a 13 hanem a 14. havi nyugdíj is. Mert ugye szerintük a gazdaság jól teljesít.
A másik azok a nyugdíjasok akik a rendszer váltás után 5 - 6 évvel mentek nyugdíjba na azokkal igen csak kiszúrtak. Hiába dolgoztak le akár 40 évet is a számítást már csak 1988-tól különböző éves tupírozással számolták ki.
Például nekem is rosszul számolták de mivel nem csak TB hanem munkaügyes és bérszámfejtő is voltam egyben megreklamáltam és rögtön kiderült, hogy már akkor 3512.-ft/hó rövidítettek volna meg. Vajon hány ember aki nem értett hozzá és így lett becsapva?
szaboria1
@Eriksson: Van még 3 nevem ebből kettő mily érdekesen elismert szakemberek Bajnai és Bokros, de valahogy Vargának ez még nem sikerült.
desiro
A csalódásnak még nincs vége, ha nyer a gorbán jön a fekete leves.
desiro
@Peller Anikó: Nyugger vagyok, de nem fitymaszos.
DR PRÉDlKÁTOR
nekem pl. elég a kiegészítés.
sőt még sok is. dehát én egy elégedett pasas vagyok. na nem a méreteimmel, mert azok kicsik. mondhatni picik. ici-picik. és micik. vagy cicik?
emerencia
@nyanya001: Gyakran hallok hasonló sorsokról. Soha nem leszek képes hozzászokni. Sokan képzelik, hogyha homokba dugják a fejüket akkor őket vagy szeretteiket nem érheti el ugyanez a sors. Pedig DE!!! A magyarországi betegekkel, elesettekkel való bánásmód minősíthetetlen, pedig az elpazarolt, ellopott közpénzek töredékéből emberibb életük lehetne.
Desischado
Nem lep meg. Van olyan épeszű ember, aki másra számított? A fidesz a hazugsághoz, a lopáshoz ért, és a szájkaratéban is verhetetlen.
division
@Peller Anikó: Mert gondolod majd egy másik párt emelni fogja. Ugyan már.
division
@szaboria1: Azért egy nyugdíj mértéke attól is függ mennyit kerestél aktív korodban. Ha én elmegyek nyugdíjba x év múlva az alapján igen komoly nyugdíjam lesz, bár én gondoskodok arról még aktív életemben hogy ne arra legyek rászorulva kizárólag.
szaboria1
@division: Mi is gondoskodtunk de két szív beteg lévén már kezdjük felélni a tartalékot. Nem keveset dolgoztam de mint írtam ma sokan azok a nyugdíjasok akik rossz időben lettek nyugdíjasok. Kupa is és Vámos is elismerte nem mindenkinek kedvezett a szja bevezetése mert ugye volt akik kezdetben nem adóztak azoknál nagyon alacsony volt a szorzó szám.
Csak, hogy értsd 1988. 2200.-ft/hó 1994-re lett 22500.-ft/hó. És még így is hiába dolgozott valaki 40 évet. Ez a 6 év sokat rontott. Ma már másként számolnak.
division
@szaboria1: Köszönöm. Sajnos azok a nyomorult betegségek mindent tönkretehetnek, az embert aktív korában is utolérheti.
Eriksson
@szaboria1: @szaboria1: Én kérem szépen mindent tudomásul veszek. Az más kérdés, hogy hagyom-e magam bla-bla szöveggel megvezetni.
Mert úgy látom, te hagyod. Vannak, akiknek a dolgait, tetteit, kritika és gondolkodás nélkül elfogadod.
szaboria1
@Eriksson: Te azért nem vagy egy piskóta. Magadat felmagasztalód másokat meg leszólsz. Többet tudok az életről mint gondolnád. Mert nem mai csirke vagyok.
Eriksson
@szaboria1: Drága egyetlenem. Hol a jó fenében magasztaltam fel magam, és hol szólok le másokat? Ha véleményt írok kizárólag a véleményem írom, és nem úgy kezdem a mondandóm, hogy "Mikor veszed már tudomásul ..."
Na? Akkor?
Eladott Ország
img.444.hu/sites/25/ny%C3%B6gd%C3%ADj.jpg
A nyugdíj olyan mint a fing. Hiába küzdesz elillan. Vagy olyan mint az öregség, nagyot hallok kicsit látok.
Eladott Ország
@szaboria1: Ő az etelon a fideszből. Amit ő mond az axióma. Azért ő oktat a fidelitas akadémián.
evacica
Én nem csalódóm, mert ennek a bandának nem hiszek!Most is csak hülyítik a nyugdíjasokat a 2018 választások voksáért, elhúzzák a mézesmadzagot az orruk előtt!
JAJMÁR
A korrekció kiigazítàst, javítàst jelent. Vagyis az alultervezès miatt, egèsz èvben kevesebb nyugdíjat kaptak az emberek, mint amennyi jàrt volna. Vèletlenül? Jól kènyszer-összespóroltattàk velük, hogy most vàlasztàsok előtt, megkapjàk a jó kormànytól.. meg mèg prèmiumot is "ajàndèkba", csak ki tudja, hogy tervezik alul a jövő èvi inlàciòt?

Aztàn meg màr nem lesznek vàlasztàsok.
Hellcat
Helyes...had csalódjon csak a sok agymosott fideszes nyugger...egyétek amit főztetek.
Csizmás Kond
...a nyugdíjcirkusz mindig is jó kampánytéma...és ki is használja mindenki...
papa.49
@JAJMÁR: Még egy kérdés ha alábecsülték az inflációt, és kevesebbet fizettek, HOL A KAMAT AZ ÖSSZEGRE ???
Kristaal
@papa.49: Te is megszenveded az életet, mint én is. Nekem is vannak gyógyszer kiadások, több betegség is kínoz. Mindenre hónapokig spórolni kell. Köszönöm az együtt érzést! hasonlóan együtt érzek Veled. Kitartást mindkettőnknek!! Rajtunk kívül mások is vannak hasonló sorson. Kitartást kívánok mindenkinek, mindannyiunknak!!
Kristaal
@nyanya001: Köszönöm az együtt érzést! Igyekszem kitartani, mint papa.49 is.
papa.49
@Kristaal: Köszönöm a szavaidat, megpróbáljuk, hogy talpon tudjunk maradni !!!
Meddig addig amíg a kezemet feltudom emelni, és tudok dolgozni !!!
JAJMÁR
@papa.49: Hát ez az, így ütnek sok legyet egy csapásra! Úgy tűnik, mintha adnának, pedig fordítva.
De el kell ismernem, hogy nagyon ki van találva!
emerencia
@JAJMÁR: A Kádár korszak utolsó évtizedeiben az emberek legalább megpróbálták a mikrokörnyezetükben minimalizálni a "nagyok" hülyeségeit. Többnyire sikerrel, ezért érezzük minden hibája ellenére élhetőbbnek, a mostaninál emberségesebbnek azt az időszakot. Ma már felnőtt egy olyan generáció, amely -tisztelet a kivételeknek- a saját környezetében utánozza a jelenlegi hatalom módszereit, így önjáróvá vált a szemétség a mindennapokban is. Pl. elég látni belülről egy-egy nagyobb vállalati kultúrát és máris megvan az oka, hogy miért mondanak az emberek fel olykor tízesével pedig amíg "csak" a kollégával toltak ki olyan szép volt minden...
kukac50
Az lett a csalódás legnagyobb része,hogy beharangozta a Fidesz, hogy egységesen mindenki 40 ezer forintot kap, utána ebből lett 22 ezer forint,hogy ennyi jár ehhez képest van aki csak pár száz forint prémiumot és a nyugdíjának 9,6 % át kapja visszamenőleg. ami 0,8% havonta.
Mézes madzag volt az egész!
peterkelemen
Jól átvertek több százezer nyugdíjast. Legalább tudni fogják, hogy bárkire, de a Fideszre NE SZAVAZZANAK!
papa.49
@Eladott Ország: Ez a gyökér minisztériumi főtanácsadóként ment nyugdíjba, gondolom vagy 500 ezer forinttal, így könnyű ugatni !!!
JAJMÁR
@emerencia: így igaz. AĻkalmazottnak lenni ma a legkiszolgàltatottabb helyzet. lèlekromboló, amikor semmi ès senki se szàmít, bàrmelyik "kollèga" bàrmikor "hàtba szùrhatja" a tàrsàt.
Kevès kivètellel, mert biztos vannak jó közössègek is.
Lepényleső
"Ne figyeljenek oda arra,amit mondok,egyetlen dologra figyeljenek,amit csinálok!"
Bán"
Figyeljék a kezemet,mert csalok!"
Rodolfo
A mondandó között van különbség? Nem hiszem.
Beosztás szerint? Az egyik titulus,miniszterelnök,a másik szakma,bűvész.
Eladott Ország
"Az emelés 2,6 millió nyugdíjast érint, amely után az átlagnyugdíj összege havi 120 825 forint. " Akkor valami nem igaz. Vagy nem medián átlag, fidesztSTAT jelentés? Töke van a menyasszonynak, ha sokan csalódottak.
bence
@peterkelemen: Gondolod tudni fogják ?! A környezetemben is van jó pár akik így jártak , és mégis a G...re akarnak szavazni ! Ennyi agybeteg vén hülye mint ebben az országban nincs még sehol !
kokopelli
@elnyomott: nov.12 .. 11:12
..természetesen másképpen megy! Minden évben cca. februárban kapsz egy
levelet Berlinből amiben a nyugdíjberfizetéseidet feltüntetik,és azt,hogy hogy áll
a számlád!A külföldi munkavállalás évei is fel vannak tüntetve összeg nélkül!
Egy saccolás is szerepel benne 3 ill.5%-os évi bruttónövekedéssel a nyugállo-
mányig!A külföldi igazolt évek beszámítanak (csak az évek) a min.35 éves kö-
telező munkaviszonyba,ami jogosít a 2 évvel korábbi (levonással) nyugdíjba me-
netelre!...a privát az magánügy!
A privát az privát,az állam tudta nélkül!
peterkelemen
@bence: Nem baj szavazzanak csak, majd megkapják a magukét. Előbb-utóbb a nyugdíjakat meg kell csorbítani és további adókat fognak kivetni, mert Orbánéknak nincsen határ. A saját bőrükön fogják megtapasztalni. Sokuk mehet majd az utcára meg ahova akar. Idős korukra ott fognak az árokba borulni étlen-szomjan. Erre mondják, hogy aki hülye az haljon meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.