A legrosszabb kilátással bíró északkelet-magyarországi fiúcsecsemők durván olyan hosszú életre vannak „hitelesítve”, mint a romániai vagy a brazíliai kissrácok.

Majdnem egy évtizeddel hosszabb földi pályafutást jósolnak a kutatók a fővárosi és a nyugat-magyarországi leánycsecsemőknek, mint az évtized közepén született, hasonló korú Borsod-Abaúj-Zemplén és Komárom-Esztergom megyei kisfiúknak – derül ki a Megyék, régiók statisztikai zsebkönyve, 2016 című, most megjelent KSH-kiadványból, amit a hvg.hu idéz.

KSH: a kisalföldi lányok nyolcvan évig élnek, a miskolci újszülött fiúk átlagosan 70 évesen halnak meg majd

A bölcsődés korú lányok Budapesten és a Kisalföldön lényegében 80 évre vannak hitelesítve (a pontos adat 79,6, illetve 79,7 év), ezzel szemben a Miskolc környéki fiúk átlagosan éppen 70, a Tatabánya környékiek pedig 70,3 esztendőre.

Az azonos nemű kicsinyek várható élettartama között nincs ekkora eltérés az ország különböző vidékein.

A legrövidebb élethosszal „kecsegtetett” Szolnok környéki lányok, akiknek 76,9 évet ígérnek átlagosan a demográfusok, elvileg három esztendővel kurtább pályafutással kalkulálhatnak majd, mint például az osztrák határ közelében született társaik.

A pályakezdő budapesti fiatalemberek előtt ugyanakkor csaknem 4 évvel hosszabb várható életút áll (egészen pontosan: 73,86 év), mint például a zempléni vagy bodrogközi évfolyamtársaik előtt.

Nemzetközi összevetésben mindez azt jelenti, hogy egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei leány újszülöttnek manapság nagyjából ugyanannyi évet jövendölnek a demográfusok, mint a 0 éves ukrajnai kislányoknak. A legrosszabb kilátással bíró északkelet-magyarországi fiúcsecsemők pedig durván olyan hosszú életre vannak „hitelesítve”, mint a romániai vagy a brazíliai kissrácok.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_sereghajtok_is_lehagyjak_magyarorszagot_megjott_az_ujabb_lehangolo_jelentes.628764.html
A sereghajtók is lehagyják Magyarországot - megjött az újabb lehangoló jelentés
Tavalyhoz képest újabb három hellyel hátrébb került Magyarország az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index rangsorában, ami arra volt elég, hogy hazánkat még a sereghajtó Görögország is leelőzze. Eközben a csehek elérték a nyugat-európai országok szintjét. A 35 ország egészségügyi ellátását összevető lista elején Hollandia és Svájc stabilan őrzi vezető helyét.
Európai Egészségügyi Fogyasztói index 2016 Forrás: EHCI
www.napi.hu/fototar/fototar/201701/orig/image1485765722.png/780/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@papa.49: De a soproni fiúk nem jönnek Miskolcra és Miskolcon továbbra is rossz marad a helyzet, legfeljebb a soproni átlag romlik.
papa.49
@Eladott Ország: Mint minden statisztika, főleg az ilyenek nem igaz minden körülmények között !!!
Eladott Ország
@papa.49: 444.hu/2017/03/01/magyarorszag-nagyon-gyengen-teljesit
European Regional Competitiveness Index
Magyarország nagyon gyengén teljesít. Az EU-ban 263 régió van, Magyarországon belül 7.
2013 óta mind a 7 magyar régió rontott a helyezésén, és Észak-Magyarország különösen sokat rontott, és így rákerült a lecsúszó régiók listájára is, az egykori kommunista országok régiói közül egyetlenként. Az egészségügyi helyzetet értékelő pontokban az összes magyar régió a legutolsók között van, Észak-Magyarország konkrétan az utolsó előtti egész Európában.
ec.europa.eu/regional_policy/en/information/maps/regional_competitiveness
KisGenyo2
Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok! XD
papa.49
Szolnok megyében de melyik településen ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.