Az elemző szerint a Jobbik identitásvesztésben van.

Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet vezető kutatója szerint a Jobbik-szimpatizánsok egyharmada nem Vona Gábort választaná miniszterelnöknek; van egy réteg a Jobbikon belül, amely kifejezetten nem támogatja a néNézőpont: a Jobbik szavazók egyharmada nem Vona Gábort akarja

Nagy Dánielt az M1 aktuális csatornán vasárnap a Nézőpont legfrissebb felméréséről kérdezték, amelynek adataiból az derül ki, hogy a magyar választópolgárok csaknem fele, vagyis nagyjából 3,9 millióan támogatnák Orbán Viktor miniszterelnökké választását.

Vona Gábort, a Jobbik elnökét a teljes felnőtt népesség nyolc, Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét hat százalék támogatja, Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével öt, Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével pedig négy százalék szimpatizál.

A kutató elmondta: a Fidesz-KDNP-szavazók egyértelműen Orbán Viktor mellett állnak, és a bizonytalanok vagy rejtőzködők közül is sokan támogatják a miniszterelnököt. Hangsúlyozta: a 47 százalék kifejezetten magas szám, ebben a ciklusban a legmagasabb. Szerinte ennek oka, hogy a jó gazdasági mutatók, a nyugdíjprémium, a béremelések most éreztetik hatásukat a választóknál.

Nagy Dániel szerint a Fidesz-KDNP nagy előnye, hogy van egy rendszer, elképzelés, amely alapján folytatni szeretné a kormányzást, míg a baloldal fragmentált, a Jobbik pedig "identitásvesztésben van", nem tudja, milyen szinten "paktáljon le" a baloldallal.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
A szervilizmus élő szobra Mráz Samu, ismét megdolgozott a pénzéért.
quadrocopter
Nézópont! Bruhahahahaha...éket verni oda, ahonnét báncsák a gagyisztáni illiberáliát és beteg vezérét!
fergeteg
Vona lassan már Niedermüller Péter politikáját másolja.
Egy város szülöttei. Összeérik az a bizonyos.
A Jobbik több szavazatot kapna ha Vona Gábort lecserélnék.
nemfideszes
A szervilizmus élő szobra Mráz Samu, ismét megdolgozott a pénzéért.
cs.n.
Tegnap este bement a nézőpontos D. Dániel, virtuálisan leszopta Orbánt. Ma reggel bement a nézőpontos N. Dániel, virtuálisan leszopta Orbánt. Ezekről muszáj mindig beszámolni? Holnap is el fogják mondani, hogy mekkora istenkirály a Viktoruk, meg holnapután is, de kit érdekel? Ez nem hír, max. a pártvezérelt közmédiának, ami nem felejt el hírt csinálni belőle, lásd ezt is.
quadrocopter
Mindenki megnyugtatására, vagy zaklatására közlöm, hogy egyik megyeszékhelyi városunkban, nyugdíjas klubok szervezkednek arra, hogy a Jobbikra voksoljanak a klubtagok! Ők kiábrándultak az Mszp-ből, Gyurcsányból, Lmp-ből!
Nem vicc!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.