A Terrorelhárítási Központ tájékoztatása szerint a körülményekhez képest jól van és már családjával tölti idejét az a magyar férfi, akit október 21-én raboltak el egy hajóról Nigéria partjai mellett kalózok, és nemrég szabadult ki.

A körülményekhez képest jó egészségnek örvend és már a családjával van az a magyar férfi, akit október 21-én raboltak el nigériai kalózok, és most szabadult ki – hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni műsorában.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a műsorban azt mondta, a férfit nehéz körülmények között tartották fogva, a túszejtőket még keresik.

Már a családjával van a korábban Nigériában túszul ejtett magyar hajós

Fotó: TEK.gov.hu

A főigazgató beszámolt arról is, hogy a férfi azt mondta, a túszejtők nem bántották, "de nem volt egy úttörőtábor". Hajdu János hozzátette: a magyar férfi jól felkészült, mentálisan is "rendben lévő" ember.

A műsorban felidézték, hogy a férfi azon a német konténerszállító hajón dolgozott, amely Egyenlítői-Guinea fővárosából, Malabóból indult, végcélja pedig a Libériai Monrovia lett volna. A hajó a tervek szerint a nigériai Onnéban kikötött volna, de még a tengeren motorcsónakos fegyveresek megtámadták.

Rövid tűzpárbaj után a 18 fős legénységből a magyar férfin kívül egy ukrán és négy Fülöp-szigeteki férfit ejtettek túszul.

Hajdu János közölte: az ügy nem zárult le a magyar férfi kiszabadításával és hazahozatalával, a német szolgálatokkal együtt tovább nyomoznak és keresik a túszejtőket.

A Nemzetközi Tengerészeti Hivatal adatai szerint az idén szeptemberig elrabolt 49 tengerészből 39-et ebben a térségben ejtettek túszul fegyveresek.

Szombaton közleményben közölte a TEK, hogy kiszabadult és szombaton TEK munkatársainak kíséretében Budapestre érkezett az október 21-én elrabolt magyar férfi.

(MTI)

(Címlapi kép: tek.gov.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
A tek elintézte,hogy a családot is túszul ejtsék?
Csizmás Kond
...azt írják tűzpárbaj...ha már fegyvert visznek magukkal akkor vigyenek olyant amivel meg is tudják védeni magukat vagy potyára ne lövöldözzenek mert azzal csak maguknak ártanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.