2014 január közepén robbantott egy bankfióknál egy idáig ismeretlen elkövető Budapesten a Lehel úton. A rendőrség továbbra is vizsgálódik, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem mond semmit.  A 10 millió forintos nyomravezetői díj is érvényben van.

2014. január 13-án hajnal negyed ötkor Budapesten a XIII. kerületben a Lehel úton robbantás történt egy bankfióknál, ám közel négy évvel az eset után továbbra sincs meg még az elkövető – olvasható a Zoom.hu cikkében. 

Közel négy éve nem akadtak nyomára a Lehel úti robbantónak

Fotó: YouTube/TAD TV

A lap értesülése szerint a rendőrségi nyomozás továbbra is folyamatban van, erre való hivatkozással a hatóság nem is adott ki semmi konkrét információt az ügyről. A bruttó 10 millió forintos nyomravezetői díj ugyanakkor továbbra is érvényben van.

A lap szerint a mai napig sok minden nem tiszta az esettel kapcsolatban, ezeket lehet biztosan tudni:

- az eddig ismeretlen személyazonosságú elkövető egy rendszám nélküli fehér krosszmotorral érkezett a helyszínre, a Lehel úti CIB bank épületéhez, ahol a bankfiók ATM-je mellé helyezett el egy táskába rejtett robbanóeszközt, amit az üveg betörésével juttatott be a bank területére.

- A bankfiók mellett alvó hajléktalant felébresztette és arrébb küldte a robbantás előtt. (A rendőrség egy 64 éves férfit tanúvédelem alá helyezett – nem tudni, hogy a hajléktalanról van-e szó.)

- A robbanás ereje akkora volt, hogy "szétvetette a bankjegykiadó automata páncélkazettáját. Mintegy tíz négyzetméteres felületen átszakította a bank belső falát. A detonáció letépte a külső burkolat egy részét is, széttörte az üvegportált és jelentős kárt okozott a szomszédos bankfiókban (...), emellett több lakásban és irodában is" – olvasható a cikkben.

- A robbantó nem vitte magával a felrobbantott ATM-ből a pénzt.

- Van egy ismeretlen kerékpáros, aki akkor biciklizhetett el a helyszín mellett, amikor a robbantó elhelyezte a robbanóanyagot. Róla további információkat nem tudni.

- A robbanóanyagról sem tudni semmit, ez azonban a cikk szerint érthető, erről csak a robbantó és a rendőrség tud, így fontos bizonyítékok lehetnek, ha kézre kerül a tettes.

A Zoom.hu szerint ugyanakkor a támadás indítéka a mai napig nem ismert, több verziót lehet elképzelni:

- a pénzt akarta megszerezni a bankból a támadó, de túlságosan erős lett a bomba, a pusztítást látva megijedt és elhajtott.

- Csupán egy bemutató volt a robbantás valakinek, hogy a támadó megmutassa, milyen erős bomba összerakására képes.

- A devizahitelek miatt történt a robbantás, egyfajta üzenet volt a pénzintézeteknek. (2014-re kezdett a devizahitelesek ügye egyre inkább ismertté válni az országban.)

- Provokáció volt, amit a devizahitelesekre akartak kenni – legalábbis a két devizahiteleseket képviselő szervezet ezt állítja.

- Általános zavarkeltés a választás előtt.

Közel négy évvel az eset után tehát itt áll a nyomozás, már ha pontosak a következtetések.

(Címlapi kép: YouTube/TAD TV)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Talán a Lendvay utcában keresnék megtalálnák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.