Tisztújító konferenciát tartott a Fidesz vasárnap, az ellenzéki pártok reagáltak is rá. Az MSZP lopást és gyűlöletet emlegetett, a Jobbik szerint Orbán a saját hatalmát félti, az LMP szerint a Fidesz nem képes a 21. századi kihívásoknak megfelelni.

LMP: Orbán kormányzása képtelen a 21. század problémáit kezelni

A jelenlegi miniszterelnök beszéde csupán egy újabb gyenge próbálkozás volt arra, hogy elfedje: kormányzása képtelen a 21. század problémáit kezelni – reagált a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje a Fidesz vasárnapi kongresszusán elhangzottakra.

Szél Bernadett MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elmúlt hét évben Orbán Viktor kormányzása rossz béreket, leépülő oktatást, lerobbant kórházakat és soha nem látott korrupciós mélységet hozott Magyarországnak.

Amennyiben az LMP kormányra kerül, megújítja Magyarországot, az LMP a Fidesszel ellentétben ugyanis nemcsak beszél a magyar munkavállalókról, hanem velük együtt és értük dolgozik a tisztességes megélhetésért – olvasható az ellenzéki párt közleményében.

(Az MSZP véleményéről, hogy a Fidesz újabb négy éve a lopás és a gyűlöletkeltés négy éve lenne, ezen a linken olvashatnak bővebben.)

Saját hatalmát félti a Fidesz – így reagáltak a kormánypárt kongresszusára az ellenzékiek

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jobbik: Orbán nem az országért, hanem a saját hatalmáért aggódik

Orbán Viktor nem Magyarországért aggódik, hanem kizárólag a saját hatalmáért – reagált a Jobbik miniszterelnök-jelöltje vasárnap a Fidesz kongresszusán elhangzottakra.

Vona Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Orbán Viktor a 20. század utolsó politikusaként még egyszer megpróbálta "gyűlöletre uszítva mozgósítani a Fidesz szavazóit", a társadalom döntő többségét kitevő kormányváltó szavazókat ugyanakkor példátlan módon megtagadta, ezzel is bizonyítva, hogy nem Magyarország, kizárólag a Fidesz-szavazók miniszterelnöke kíván lenni.

Hozzátette, az ő képviseletükre sem alkalmas az, aki letagadja a növekvő szegénységet, aki nem beszél az elvándorlásról, az egészségügyről, oktatásról, a mindent megnyomorító korrupcióról, és aki elhallgatja, hogy eddig egyedül a Fidesz telepített be 20 ezer migránst a kötvényekkel Magyarországra, "de még azon is nyerészkedtek".

Vona Gábor úgy fogalmazott, ha a Jobbikon múlik, fél év múlva Orbán Viktor nem lesz miniszterelnök. "A Jobbik legerősebb ellenzéki pártként a 2018-as választásokon nemcsak bevándorlástól, de Orbán Viktortól is meg fogja védeni Magyarországot" – olvasható a közleményben.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Fosnak nehogy bárki is elszámoltassa őket. Különösen a Jobbiktól félnek hisz őket gyalázzák a legtöbbet napi szinten.
Nessy
Mi ebben a meglepő? A cezarománia nem gyógyítható!
kereső
Tisztelt Hölgyeim és Uraim. Köszönöm a szép szóvirágokat.Majd 2018-ban a fülke magányában erre is gondolok,ha lesz rá lehetőségem.Az, hogy a fidesz prominensei gyalázták, és ki-és megtagadták ismét az ország állampolgárainak jó részét, az szót sem érdemel, Önöktől.Mégegyszer köszönöm.
szaboria1
Saját magát tapsolja O.V. Ennyire le van telve magával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.