Az átlagautósnak körülbelül 80-100 ezer forintba kerülhet a négy téli abroncs.

A szakemberhiány elérte a gumiabroncs-szerelőket is, akiket béremeléssel próbálnak megtartani a vállalkozások, emiatt drágulnak a szolgáltatások, és sorban állásra is fel kell készülniük azoknak, akik a következő hetekben akarnak abroncsot cseréltetni – írja a hétfői Világgazdaság.

Húsz százalékkal emelkedhet a gumicsere ára

Tokaji Vilmos, a Continental Hungária Kft. értékesítési vezetőjének becslése szerint a húsz százalékot is elérheti az áremelkedés mértéke. A gumicsere ára nagyban függ a szolgáltatás színvonalától, nehéz átlagos tarifát meghatározni, de nagyságrendileg tízezer forint körül lehet, és a lap cikke szerint az alacsonyabb bérköltségek miatt vidéken a fővárosinál akár harminc százalékkal olcsóbban is lecserélhetik a gumikat.

Az abroncsok átlagos ára is tág határok között mozog, a méret és a minőség függvényében. Az átlagautósnak körülbelül 80-100 ezer forintba kerülhet a négy téli abroncs – olvasható a cikkben.

Magyarországon a jogszabály nem rendelkezik a téli gumik kötelező használatáról, de azt előírja, hogy 1,6 milliméteres profilmélységnél már le kell cserélni az abroncsokat. Szakemberek szerint a biztonságos közlekedéshez a télit négy, a nyárit három milliméteres profilmélységig ajánlott használni.

(hvg.hu/MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR PRÉDlKÁTOR
akko mos má a zörömlányoknál is többet kell pengetni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
maci0427
" NÉGYÉVSZAKOS AUTÓGUMI " és télen a hólánc a csomagtartóban...! Ez van nekem - és az ismerőseimnek évek óta és letojom az átszerelgetéseket ! De ha mindenkinek ez lenne, a Gumiszerelők éhen halnának...! Na és a gumigyártók, akiknek ez marha jó üzlet ! A négyévszakos autógumi nem magyar találmány és nem az én ötletem az USA. -ban és más országokban ezzel jönnek ki az autók illetve ezt használják,mert ők már régóta " tudnak valami " és náluk a gumiszerelgetés nem üzleti alapon működik...! Vannak biztonságos és nagyon jó 4 évszakos autógumik, amik Magyarországon teljesen alkalmasak és persze külföldön is, az meg természetes, hogy elfogadása egyenértékű a most hagyományos " Téli " gumival...! Az " Igazi " 4 évszakos autógumik oldalán a jelölés ugyan az, mint a "téli" gumiknál, ez bizonyítja az eredetiséget, na és a megfelelő márka, hiszen minden autóguminál vannak silány minőségek is és nem biztos,hogy ezek olcsók, de az biztos, hogy nem a legjobbak ! De vannak már prémium minőségűek és középkategóriások,amik nagyon jók ! De megjegyzendő az, hogy Jégen és Ónos esőben egyik gumi sem tud megállni, nem kötelező autózni, vagy félre kell állni...!
maci0427
@DR PRÉDlKÁTOR: Már akik annyira hülyék vagy rondák, hogy olyanokhoz járnak ! vannak nők,aki "örömmel" fogadnák az udvarlást és az utána következő zsannamannát, de ahhoz egy kicsit udvarolni is kellene és azt nem minden férfi tud...! amúgy vigyázat az olyan "örömlányokkal"... ! nem csak pénzt kérnek, de súlyos és sokszor halálos fertőzéseket is adnak még grátiszként...!
lópicigáspár
Ezért vettem magamnak centírozót! Nehogy már idényenként fizessek 30ezret!!!
Béla333
Azért fizetünk többet a gumi cseréért, mert a politikai "elit" elüldözi az országból az embereket. Nincs melós, többet kell fizetni az emberért, hogy ha gumit akarunk cserélni, és azt a vállalkozó velünk fizetteti ki.
Közvetlenül, még egy gumi cserénél is fizethetjük a vezetőink hozzá nem értését.
SystemError
Minden szakember lelépett az országból, mert a németeknél, még a kukás is 10 eurót keres óránként. Vagyis 480e/hó igen!. Persze a foglalkoztatás javul, mert, aki kint dolgozik az is foglalkoztatottnak számít, de a hazugság ott jön ki, hogy nem hiszem, hogy több gumisra van szükség, mint 3-4 éve... 800e ember kiment, 400e képzetlen a helyére lépett, de így is hiányzik 400e a gazdaságból.. Papíron viszon 400e-vel több a foglalkoztatott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.