Magyarország a várható élettartam hosszában csak Mexikót, Brazíliát, Lettországot, Litvániát, Kolumbiát, Oroszországot, Indonéziát, Indiát és Dél-Afrikát előzi meg.

Magyarország az OECD-országok átlagának alig több mint a felét költi lakosainak egészségére. A születéskor várható 76 éves magyar élettartam öt évvel rövidebb az átlagnál, dohányzásban, elhízásban, rák- és szívhalálozásban tartjuk helyünket a legrosszabb eredményt felmutató országok között – derül ki az OECD legfrissebb egészségügyi pillanatképéből, a Health at a Glance 2017 című jelentésből, amit a napi.hu idéz.

OECD-jelentés: ijesztő a magyarok egészségi állapota

A legtöbb OECD-országban javul az egészségügyi ellátás színvonala és hozzáférhetősége, az egészségügyi kiadások viszont mára kiteszik az országok GDP-jének átlagosan 9 százalékát. A lakosság egyre tovább él, ezzel együtt a mentális és a krónikus betegségek terhei is folyamatosan emelkednek – állapítja meg összegzésében az OECD 44 ország egészségügyére kitekintő jelentése.

A születéskor várható élettartam 1970 óta több mint 10 évvel nőtt, egy OECD lakos ma átlagosan 80,6 évnyi életre számíthat. A leghosszabb élettel kecsegtető 25 ország között is toplistás Japán, Spanyolország és Svájc a születéskor várható 83-84 évvel.

A sor másik végén – ahova a 44-es listán 35. helyen álló Magyarország is tartozik a maga 76 évével – a lettek (74,6 év) és a mexikóiak állnak (75 év). Magyarország a várható élettartam hosszában csak Mexikót, Brazíliát, Lettországot, Litvániát, Kolumbiát, Oroszországot, Indonéziát, Indiát és Dél-Afrikát előzi le. 1970 óta Törökországban, Koreában és Chilében nőtt legtöbbet a várható élettartam.

(napi.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Clavigo: luzerjano is azt mondta hogy a magyar egeszsegugy Europa elmezonyebe tartozik
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Clavigo: luzerjano is azt mondta hogy a magyar egeszsegugy Europa elmezonyebe tartozik
Rockxy
Először is, mindenki törődjön magával, mert ami most van, az betegségügy.
Másodszor, kórházban könnyebb meghalni, mint gyógyulni.
Egészségházakat, gyógyító központokat kellene létesíteni.

Harmadszor, a gyógyszermaffia addig fog uralkodik rajtunk, amíg ki nem növünk abból a gyerekes hülyeségből, hogy "majd az orvos segít rajtunk".
papa.49
@Yoda69: Csak azt tette hozzá a cserpáklázár hogy HÁTULRÓL !!!
papa.49
A vándorköszörűs szerint minden a legnagyobb rendben van, és különben is imátkozik értünk ))))))))))))
picike1
76 év nagyszerü ,ha nem jut több ennyike
nem sok értelme tovább ugy sincsen már

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.