Több mint 330 milliárd forintnyi társasági adó áramlott a tao-támogatási rendszer bevezetése, azaz 2011 óta az államkassza helyett különböző sportszervezetekhez.

A tao-támogatás az az állami juttatás, amiről a kormány hat évig próbálta elhitetni, hogy nem közpénz, de október közepén a Kúria is kimondta, hogy az – írja a G7.hu.

Ennyi pénz ment az államkassza helyett a sport támogatására

A rendszer lényege, hogy a cégek a nyereségük után fizetett közteher, a társasági nyereségadó (tao) egy részét vagy egészét nem a költségvetésbe fizetik be, hanem odaadják azt egy számukra szimpatikus sportklubnak (vagy kulturális szervezetnek).

Valószínűleg a csapatoknak fizetett pénz is meghaladja ezt az összeget. A sportági szövetségek ugyanis nem haladnak túl jól az adatok feldolgozásával. Akad olyan szövetség, ahol a dokumentumok alapján úgy tűnik, még csak a 2012/13-as időszakot zárták le, azaz az elmúlt négy év számai még változhatnak.

(g7.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ennyi elég is lett volna az egészségügy teljes rendbe tételére, de nem ennek a pénznek nagyon nagy hányadát a ,,HÁNYADÉK FOCISTÁKRA KÖLTÖTTE A TETVES KORMÁNY, MINDEN LÁTHATÓ EREDMÉNY NÉLKÜL ,,!!!
Nessy
Ezekre a "focistákra" kár volt ennyit költeni! Ilyen falábú, tehetségtelen ifjakat bármelyik aluljáróban találhattak volna, töredék pénzért!
Sőt, lehet hogy motiváltabbak lennének!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.