Kaposváron épp most próbálnak meg felszámolni egy gettóiskolát, miután jogerős bírósági ítélet kötelezte őket erre. Húsz elsőst szórtak szét a város több iskolájába, de egyelőre sem a gyerekek, sem a szüleik, sem a befogadó intézmények nem kaptak komolyabb segítséget az átálláshoz. Nincs még ingyenes buszbérlet, és az őket segítő szakember sem állt még munkába. Holott sok odafigyelés és erőforrás kell ahhoz, hogy senkinek az érdekei ne sérüljenek egy ilyen váltáskor. Kérdés, hogy ha nem a civilek vállalják magukra ezt a munkát, akkor mégis ki?

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Valahol valamit nagyon elrontottunk. Óbudán anno sok cigány élt, akiket a Czukor vajda kordába tartott. Dolgoztak, a gyerekek iskolába jártak.
Semmivel sem voltak mások, mint mi, a többiek. Belőlük is értelmes, tanult emberek váltak. Ma is üdvözöljük egymást, ismerjük egymás sorsát sok volt osztálytárssal, több mint fél évszázad után.
division
@Nessy: A hangsúly az anno - n van. Ma már más a helyzet.
Nessy
@division: Ezért írtam, hogy valahol, valamit nagyon elrontottunk az évtizedek folyamán!
Azt hiszem, kialakult egy sztereotípia, aminek mindkét fél akaratlanul is elkezd megfelelni. Ezért veszélyes dolog a gyűlölet keltés, bűnbak képzés is, mert óhatatlanul egyre jobban kiszélesedik, és kezelhetetlenné válik.
division
@Nessy: Az a baj hogy nem kell ahhoz gyűlöletkeltés hogy az ember lássa a rideg valóságot: A romák jelentős része bűnöző, képtelenek beilleszkedni, és sajnos már gyerekkorban (még az óvodában is) lopnak, verekszenek, ezt hozzák otthonról. Amikor integrálni próbálnád őket akkor meg tiltakoznak, csak a jogaikat ismerik, na meg merjen csak a tanár rászólni valamelyikre, jön az apuka baltával. Azt mondja mind azért különböztetik meg roma, pedig nem, azért mert így viselkedik.
Nessy
@division: Na, ez lett elszúrva, de nagyon! Ma viszont már nevelni sem lehet, mert az zaklatásnak minősül.
division
@Nessy: Pontosan. A nevelés meg nem a pedagógus dolga lenne eleve, hanem a szülőké. A pedagógusnak éppen elég az hogy megtanítsa a tananyagot annak a sok hülyének:-)
Nessy
@division: Pár éve nekem is sikerült tengelyt akasztani egy roma önkormányzati manusszal.
Felhívott a diri, hogy küldenek egy roma fiatalembert, akit fel kell venni.
Na megjelenik az ifjú, elmondom neki mi a feladata egy segédmunkásnak, munkaidő 6 - 14, havonta egyszer szombat , vasárnap is négyóra, miután egy kórház hétvégén is működik, és mennyi a fizetés. Mire kiakadt, mint a kakukkos óra! Ennyi pénzért, ennyit dolgozni? Mondom: a többiek is ennyiért dolgoznak.
Hát, ő még keresi magát és ezt nem vállalja, ő másra gondolt.
Közöltem vele, ha "megtalálta" önmagát, akkor jelentkezzen. Azóta is keresi magát. És még lettem kiosztva, hogy "elijesztettem"!
Szóval, sok mindenben egyetértek Veled.
division
@Nessy: Ők úgy szeretnének jól élni hogy semmit ne kelljen érte tenni, és valljuk be, sokuknak sikerül is valahogy. Oviba is jár elég sok roma gyerek, szakadt ruha, cipő, de anyukának van műkörme, hétvégenként feldob pár képet melyik étteremben vacsoráztak...Családiból erre futja, a gyerek úgyis ingyen eszik, stb. Olyanról is tudok akik jómódban élnek de senki nem tudja miből...azaz tudjuk, csak nem publikus.
Nessy
@division: van ennél rosszabb! Értelmes a gyerek, szeret suliba járni, tud viselkedni, szakmát tanul, dolgozik. És ez az pillanat, amikor kitagadja a család.
Eladott Ország
Palkovics államtitkár kijelentette, hogy a magyar kormány jelenleg is az uniós átlagnak megfelelő, vagy azt egyenesen meghaladó módon finanszírozza az oktatást. Palkovics szerint a GDP 6 egész valahány százalékát költi az ország erre a területre, de Palkovics hozzátette: ez számolás kérdése. Hát tényleg az. Mindenki más úgy tudja, hogy tartósan 4 százalék alatt van a GDP-arányos finanszírozás, messze az uniós átlag alatt. Van úgy, hogy semennyi hazugság sem képes elfedni a valóságot. Ez most egy ilyen helyzetnek tűnik. De lehet persze próbálkozni bűvésztrükkökkel, asztal alól előrántott nyuszival és hipnózissal is.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/10/farkas-1024x683.jpg
Nem is kell jobban belegondolnunk, hogy világossá váljon: ez volt a cél. Mert ameddig
évtizedeken átívelően a cigányság szemére lehet hányni, hogy nem tanulnak, nem dolgoznak,
másként élnek úgy, hogy közben a Farkas nevű iskolázatlan díszcigány-strómannak
köszönhetően lenyúlják az integrálásukra fordítandó pénzeket, kizárják őket az oktatásból, a
munka világából, addig ez tökéletes állapot a Fidesz számára. A nyomorában fetrengő, saját
érdekeit felismerni és azokért tenni képtelen közösség ideális szavazóbázis a Fidesznek. Orbán Senkit nem hagyunk az útszélén Viktor számára semmi nem túl drága a cigányság szavazataiért. Miképpen a határon túli magyarok, vagy a nyugdíjasok szavazataiért sem. Hogy ki fizeti meg rövid- és hosszútávon ennek az eszelős hatalommániának az árát, az teljesen lényegtelen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.