Két hónappal a párizsi terrortámadás után Magyarországra érkezett Salah Abdeslam, a 2015. novemberi párizsi merénylet kitervelője. Magyar radikálisokkal volt találkozója.

A párizsi merénylő magyar radikálisokkal találkozott

(Fotó: Handout / POLICE NATIONALE / AFP)

A 130 halálos áldozatot követelő terrorcselekmény kiötlőjét a Zoom.hu információi szerint a magyar titkosszolgálat, a terrorelhárítás és a rendőrség folyamatosan megfigyelés alatt tartotta, de nem kísérelték meg elfogni, annak ellenére sem, hogy körözés alatt állt. A lap szerint a titkosszolgálatok az osztrák határig kísérték az Iszlám Állam tagját, és előre megállapodtak a francia és belga hatóságokkal, hogy ha nem követ el olyan bűncselekményt, ami azonnali rendőri intézkedést igényel, akkor az elfogatóparancs ellenére sem tartóztatják le.

Abdeslam összes találkozóját dokumentálták, melyből kiderül, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) paramilitáris hungarista szervezet több tagjával is találkozott.

Ez a találkozó lehetett Abdeslam magyarországi útjának célja, utána elhagyta az országot. Abdeslamot 2016. márciusban fogták el Brüsszelben.

A párizsi merénylő magyar radikálisokkal találkozott

(Fotó: YouTube/Euronews)

A párizsi merényleteket Szlovákiában hivatalosan „deaktivált”, majd illegálisan visszaélesített gépkarabélyokkal hajtották végre. A Zoom.hu úgy tudja hasonló fegyvereket Magyarországon is találtak, méghozzá két idősebb férfinál, akik a Magyar Nemzeti Hadsereg nevű szervezet katonái voltak és a gyanú szerint 2015-ben merényletre készültek Orbán Viktor miniszterelnök ellen.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
"a magyar titkosszolgálat, a terrorelhárítás és a rendőrség folyamatosan megfigyelés alatt tartotta, de nem kísérelték meg elfogni, annak ellenére sem, hogy körözés alatt állt."
No comment!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
A szokásos kérdésem a fideszesekhez. Ha Gyurcsány alatt történnének ezek a dolgok, mit szólnátok hozzá?
Eladott Ország
@simmering73: Ugyan így panaszkodnak a görögök is a migránsok támogatását tekintve. Sőt míg egyes görög állampolgárokat utcára tesznek hiteltartozás miatt, addig a migránsokat szállodában helyezik el.
Zeta
@Eladott Ország: mégis milyen nyelven tárgyaltak a "remetével"? Arabul, magyarul, angolul?
papa.49
@desiro: Ültek a Q7 ben )))))))))))))))))))))
Eladott Ország
@Zeta: Például Pakisztánban, a legtöbb ember által beszélt nyelv a pandzsábi (továbbá annak dialektusa a szaraiki-szirajki). További fő nyelvek: a szindi, a pastu és a beludzsi. Az országban kb. huszonnégy nyelvet beszélnek. Pakisztán hivatalos nyelve az angol és az egyetlen jelenlegi nemzeti nyelve az urdu.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.