Magyarország az OECD-országok átlagának alig több mint a felét költi lakosainak egészségére. A születéskor várható 76 éves magyar élettartam öt évvel rövidebb az átlagnál, dohányzásban, elhízásban, rák- és szívhalálozásban tartjuk helyünket a legrosszabb eredményt felmutató országok között - derül ki az OECD legfrissebb egészségügyi pillanatképéből, a Health at a Glance 2017 című jelentésből.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mintha ezeket a hatalmas eredményeket a Fiuk nem emlegették volna! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Mintha ezeket a hatalmas eredményeket a Fiuk nem emlegették volna! =))
division
@RonaGyuri: Arról nem a kormány tehet hogy a magyar ember iszik, bagózik, zabál. Habár de, a jólétben van rá pénz...
RonaGyuri
@division: ja persze mert a Soros tehet róla! =)) Persze ahogy arról is hogy kilopjátok a pénzt az egészségügyből IS! =))
division
@RonaGyuri: Nem a Soros tehet róla, hanem az aki ilyen életmódot folytat. Egy fillért nem költenék alkoholistákra, bagósokra, drogosokra, stb. Egyébként meg nem kell személyeskedni, én nem szoktam lopni.
Nessy
@division: Ergo, akkor remek ez az egészségügy,így ahogy van!
Aki nem ivott, nem dohányzott, csak 40 évet dolgozott, és infarktust kap, az így járt.
Nem kevés beteget ismertem, aki életében nem volt részeges, nem zabálta agyon magát, és bizony máj tumora lett.
A legmagasabb arányú mellráknak nincs köze egyikhez sem.
Az viszont tény, hogy remekűl működne az egészségügyi rendszerünk, ha ki lehetne küszöbölni egy zavaró tényezőt, a BETEGET!
Nem ott, nem akkor, nem azzal a bajjal jelentkezik ellátásra, ahol éppen van szabad kapacitás. Tényleg, van olyan?
division
@Nessy: Szarakodnak egy ideje a beleim, és bár megtehetem hogy magánklinikára menjek, tettem egy próbát a hazai egészségüggyel, egy nagyon kedves orvos ismerősöm rendel a belen, mondom kérek hozzá időpontot, ha két hónap mint mondják akkor marad a magán. Jövő hét hétfőn már mehetek is, pedig nem ő veszi fel ugye a beteget, szóval részrehajlás sincs a dologban. Egy hetet meg lehet várni ha az ember már hónapok óta húzza:-)
Aki Én
@division: Nem gondoltam volna, hogy a neten szörföző felnőtt emberek között van olyan, aki nincs tisztában a hazai eü állapotával. Ha valamivel, akkor ezzel tele van a net.
Úgy látom nem vagy képes a dolgokat globálisan értelmezni. A te személyes jó tapasztalaton alapján méred le a már szinte mérhetetlent. Ez olyan, mint a Tesco sorok. Ha ott sokan vannak, minden ok a kormányzással.
Megvan még a Lexusod?
division
@Nessy: propeller.hu/itthon/3316559-elkeszult-egeszsegugyi-szurobusz-program-elso-jarmuve-video
Ez nálunk már működik egy ideje, mondjuk nem kis szerepem van benne.
Egyébként hidd el az is baj hogy az emberek zöme nem is akar elmenni egy nyomorult szűrővizsgálatra addig amíg nem folyik valahonnan belőle a vér. A háziorvos ad bármikor egy beutalót a két legfontosabbra (vérvétel, ultrahang, elég egy kicsit panaszkodni), pár nap alatt meg is van.
division
@Aki Én: A net sok egyéb szeméttel is tele van.
Aki Én
@division: Az biztos. De szerintem éppen az eü állapota az, amiben nem sok kérdés merül fel.
verőce21
Nem megyek orvoshoz, mert félek, hogy az orvos komolyabban veszi a dolgot, mint magam. Ijesztgetni kezd és mindenféléről le akar szoktatni, lévén neki a betegségem fontos, nekem meg az egészségem. :)
division
@verőce21: Én meg azért nem szeretek már ebben a korban elmenni nagyon orvosokhoz (45-50 felett már ugye minden nap ajándék), mert lehet majd behatóbban meg akar vizsgálni, majd esetleg tovább küldd, rám ijeszt, aztán tényleg beteg leszek:-))
Nessy
@division: Szerencséd volt a határidővel. Én most próbálok a cardiológia kontrollra decemberi időpontot szerezni magamnak és a gyermekemnek, de egyelőre még csak a foglalt telefonig jutottam.
A labor vizsgálat tényleg hamar megoldható, ma leveszik a vért, legkésőbb két nap múlva kész, kivéve, ha tumor markert, vagy PSA vizsgált is kell.
Az ultrahang már neccesebb. Megcsinálni megcsinálják, csak nincs mindig leletező.
Nekünk mázlink van mert a szív ultrahangot a kontrollal együtt csinálja az orvos.
A szűrésekkel az a baj, hogy nincs "beteg követés". Elkészül a lelet, és a paciens vagy tovább lép, vagy fütyül a magas vércukor, coleszterin,vérnyomás, látásromlás etc. leletekre. Nincs értesítve a háziorvos, csak akkor tud valamit a betegről, ha ő küldi vizsgálatra, és visszavárja.
division
@Aki Én: Dehogynem. Pl.: Mikor tudna fogadni Dr. Úr? Mit gondol, mi lehet a bajom? Érdemes lenne gyógyszert szednem ön szerint? Gondolja meg kell majd műteni? És még mennyi mindent lehet kérdezni:-)))))))))
verőce21
@division: (11:59) No meg aztán, felnőtt ember csak a betegsége révén jut egy kis gyöngédséghez és szeretethez. És félő, hogy az orvosi kezelés aláássa a betegséget. :)
division
@Nessy: Tegnap voltam vérvételen, mindent ráírt az orvos, aznap ki is küldték email - ben, pedig rajta volt az összes tumor marker, pajzsmirigy, stb. Kénytelen vagyok megcáfolni ezt is, mit fogok kapni ezért megint:-))
division
@verőce21: Az attól függ mit vizsgál meg:-))
Eladott Ország
444.hu/2017/03/01/magyarorszag-nagyon-gyengen-teljesit
Magyarország nagyon gyengén teljesít. Az EU-ban 263 régió van, Magyarországon belül 7.
Az egészségügyi helyzetet értékelő pontokban az összes magyar régió a legutolsók között van, Észak-Magyarország konkrétan az utolsó előtti egész Európában.
division
@Nessy: Francokat tegnap, pénteken voltam, keverem a napokat:-)))))) Ma is azért vagyok itthon mert délután megyek egy gasztrós orvos barátomhoz.
JAJMÁR
@division: Hiàba jàrkalsz gasztrós orvoshoz - màr èvek ôta -, ha nem fogadod meg a tanàcsàt. Kevesebb tokaji, nuku süti, sok zöldsèg, sok gyümolcs, halak ès sovàny hùsok.
Ès mozogj :)
((Ès ezt tök igyen javaslom)
Nessy
@division: Labortól függ! Mint ahogy a sima pajzsmirigy vizsgálat aznapi, a TSH,T3,T4 másnapi! A célzott tumormarker is másnapi. Sőt, pozitív esetben esetleg még ismétlik is, jobb helyeken. Az e-mail küldés nem mai keletű, csak a betegen múlik, van e számítógépe, internet hozzáféréssel.
Nessy
@division: na, akkor valószínüleg a teljes sorozat elkészült. Remélem negatív, nincs semmi probléma! Javulást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.