Teljesen mindegy mit ígérget Gyurcsány a nyugdíjasoknak, mert mindig becsapta őket és most is be akarja csapni őket. A DK állításával ellentétben a nyugdíjak kifizetése a szokásos rendben zajlik, a banki utalások már megérkeztek, a kézbesítés pedig a postai kifizetési naptár szerint történik. A nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés összegének számítását törvény szabályozza, és mindenki megkapja …

Forrás: hirgate.com
Feltöltő: hirgate.com
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A rezsicsökkentéshez csak annyit tennék hozzá, hogy a zemúttnyóccévben a rászorultsági alapon kaptak támogatást a zemberek. A rezsicsökkentés az úszómedence fűtési költségeit csökkentette jelentős mértékben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ferenc testvér hozzátok képest az idvezülés szarháziak.
quadrocopter
Akkor nézzük a tényeket, ne a gengsztermesét!

Kormányzati állítás: Az elmúlt három év után ki lehet jelenteni, hogy a kormány teljesítette az időseknek tett vállalásait.
Valóság: Orbán Viktor miniszterelnök a választások előtt azt mondta, a jelenlegi nyugdíjrendszer legalább 30 évig fenntartható, így nincs szükség drasztikus beavatkozásra. A nyugdíjkasszát továbbra is ki kell egészíteni a központi költségvetésből, és nem gondolkodnak új modellben. Kormányra kerülése után viszont bejelentette, korhatár előtt senki nem mehet nyugdíjba, és az állami nyugdíjalap nem fizethet több ellátást, mint amennyit beszed. Több százezer embert kizárták a nyugdíjrendszerből, a korhatár alattiaknak ma már nem nyugdíj, hanem bármikor csökkenthető, elvehető ellátás jár.

Kormányzati állítás: A nők negyven év szolgálati jogviszony után nyugdíjba mehetnek.
Valóság: Ez a jogszabály diszkriminatív, hiszen a férfiakat kizárja a kedvezményből, márpedig az unió tagjaiként Magyarország elfogadta a nemek közötti indokolatlan megkülönböztetések tilalmának elvét. Ellentmondásos is, hiszen éppen a Fidesz-kabinet döntése volt, hogy korhatár alatt senki nem mehet nyugdíjba. A Nyugdíjbiztosítási Alap 2010 márciusában még csaknem 3 milliárd többletet mutatott, míg 2012 végére a nyugdíjkassza hiánya elérte a 70,8 milliárd forintot. Ennek egyebek között az az oka, hogy jelentősen alábecsülte a 40 éves munkaviszony után nyugdíjba vonuló nők számát a kormány.
quadrocopter
Kormányzati állítás: A rezsicsökkentés a nyugdíjasokat is érinti.
Valóság: Vitatható, hogy a rezsicsökkentés milyen mértékben érinti pozitívan a nyugdíjasokat. Hiszen többek között ezzel a döntéssel sikerült mesterségesen leszorítani az inflációt, aminek következménye, hogy az idén elmarad a novemberi, visszamenőleges nyugdíjkorrekció. Ám miközben a rezsicsökkentés alig pár száz forint könnyebbséget jelenthet például egy 70 ezer forintból élő idősnek, az élelmiszerek és a gyógyszerek ára, vagyis azok a termékek, amelyekre az idősek a legtöbbet költenek, infláció fölötti mértékben emelkedtek.

Kormányzati állítás: A Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején az időskorúak a töredékét kapták annak a megbecsülésnek, ami járt nekik. A nyugdíjasok létbiztonságát "sajátos beállítódásuk révén" kockáztatták.
Valóság: 2002 óta több, mint 25 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke 2010-ig, igaz, voltak olyan évek - például a válság idején -, amikor néhány százalékos csökkenés volt. Emellett ebben az időszakban több módon segítették az időseket. 2006-tól nyolc lépéses nyugdíjkorrekciós programot vezetett be a szocialista kormány. A változtatás a többi között az özvegyi nyugdíjakat érintette, és igazságosabbá tette a különböző években megállapított ellátásokat. A szocialista kabinet állította vissza a méltányossági nyugdíj rendszerét is, melyet az előző Fidesz-kormány szüntetett meg.
quadrocopter
Kormányzati állítás: Egy hónapja alakult meg a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatósága, és a jövőben is szeretnének konzultációkat tartani.
Valóság: Korábban, a szocialista kormányok idején az Idősügyi Tanácsnak volt fontos szerepe. A miniszterelnökök minden, időseket érintő kérdést megvitattak velük, ám ez a partneri munka a kormányváltáskor megszűnt. A tanács ma is létezik, de fiktív szervként működik, és sokat elmond róla, hogy csak egyetlen idősszövetség, az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület delegálhatta képviselőjét. Rajta kívül az egyházak, a tudomány és pártok képviselői a tanács tagjai.

Kormányzati állítás: Jövőre is az ígéretnek megfelelően lesz nyugdíjemelés.
Valóság: A nyugdíjemelés nem a kormány által gyakorolt kegy vagy ajándék, hanem a törvény által megszabott kötelesség.
(nepszava.hu/cikk/1002447-kegy-lett-a-nyugdijemeles---ajandeknak-allitja-be-a-torvenyes-jarandosagot-a-kormany)

Oszt' jó napot!
Eladott Ország
"Fidesz: Gyurcsány mindig becsapta a nyugdíjasokat." Csak úgy mint a többi kormány.
Nessy
Gyurcsányék ide4jében svájci indexálás volt, ma egy isten tudja milyen módon számított infláció index, ami köszönő viszonyba nincs a valósággal.
Tény, hogy a válság idején elvették a 13. havi nyugdíjat, viszont a fidesz ígért 2010-ben 14. havit is. Ma egyik sincs!
A rezsicsökkentés a kisfogyasztóknak a 27 % ÁFA miatt esetleg stagnálást jelentett. Ugyanis Gyurcsányék idejében éves 1200m3 fogyasztásig "szociális kedvezmény" volt. Ami egy kis háztartásban még a fűtéssel együtt is elég volt.
Tisztelt kormány! Igéretekkel tele a padlás! Pedig az igéret úgy jó ha megtartják.
Ahhoz képest, hogy naponta zengik a dicshimnuszokat a gazdaság hatalmas teljesítményéről, még annyit sem adnak, mint 2010 volt.
Úgy mellékesen kezet sem kellett érte csókolni, sem áldó imát mondani!
Clavigo
2017. november...Asszem a dagadt Cimbalmos a miniszterelnök,,kb. 7 éve,,,nem Gyurcsány.
lusta
A rezsicsökkentéshez csak annyit tennék hozzá, hogy a zemúttnyóccévben a rászorultsági alapon kaptak támogatást a zemberek. A rezsicsökkentés az úszómedence fűtési költségeit csökkentette jelentős mértékben.
desiro
Na fityisz jobb, ha nem beszél erről a legtöbbet igérgető banda a nyuggereket csak becsapta
lásd rizsa csökkentés 13.-14. havi nyugdíj és amióta hatalmon van a legalacsonyabb a nyugdíj emelés.
ÉBRESZTŐ NYUGGEREK!!! NE DŐLJETEK BE A GOEBBELSI PROPAGANDÁNAK!!!
papa.49
Mi közölte ezt az ,,örvendetes hírt,, hát a fütyisz PÁRTSZÓCSÖVE !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.