Sneider Tamás Jobbik-alelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva visszautasította, hogy pártja "cigányozna" vagy "buzizna".

A párt alelnöke szerint a Jobbik nem "cigányozok" és nem "buzizik"
Fotó: Beliczay László/MTI

Az ellenzéki politikust arról kérdezték, hogy pártja hogyan viszonyul a melegek, cigányok és zsidók szavazataihoz. Azt felelte: mindenkinek a szavazatára számítanak, s a 2014-ben elért 20 százalékos eredményben is sokféle szavazó megjelent, "nagyon sok cigány ember szavazott a Jobbikra" és "más olyan csoportok is, akikre elsősorban talán nem asszociál mindenki", de nem foglalkoznak azzal, ki milyen nemi identitással érkezik egy szavazóhelyiségbe.

"Más a hangnem, de nem vállalhatatlan"

A Pride felvonulás esetleges betiltását firtató kérdésre azt felelte: ha közbotrányt okozó esetek történnek, akkor lehet szó korlátozásról, ellenkező esetben a gyülekezési törvény lehetővé teszi annak megtartását. Sneider Tamás visszautasította, hogy pártja "cigányozna" vagy "buzizna". Azt mondta: pártjából semmi olyan kijelentés nem hagyta el senkinek a száját, ami vállalhatatlan lenne. "Az, hogy más hangnemben beszél a Jobbik bizonyos társadalmi csoportokkal kapcsolatban, ez egy egyszerű és normális néppárti politikának a része, a programunk meg nem változott" – fogalmazott.

Kérdezték arról is, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága meghallgatná Toroczkai Lászlót, a Jobbik alelnökét, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítóját. Ezt a választási kampány közeledtével magyarázta.

A jobbikos politikust faggatták a mozgalom és a párt viszonyáról is. Azt válaszolta: Toroczkai László a szervezet tiszteletbeli elnöke, azonban évek óta mással foglalkozik. A szervezet több 10 millió forintos támogatására pedig azt közölte: semmi akadálya a támogatásnak, ha olyan célokat valósít meg, ami hasznos a magyarság számára.

"Nem minden offshore cég egyenértékű a lopással"

Megkérdezték arról is, hogy sajtóhírek szerint két jobbikos sportvállalkozónak, Nagy-Pál Leventének és Tömör-Tones Zsoltnak közös máltai offshore cége van. Úgy reagált: tudomása szerint alacsony összeg folyt be ehhez a céghez, amelyet azért hoztak létre, mert itthon nem tudtak vállalkozást alapítani. Nem minden offshore cég egyenértékű a lopással – jegyezte meg, hozzátéve: egyelőre nem volt elnökségi ülés, így nem vetődött fel a téma.

Sneider Tamás egy másik kérdésre elfogadhatatlannak nevezte, hogy Tállai András, a nemzetgazdasági tárca államtitkára hírek szerint közbenjárt azért, hogy egy mezőkövesdi benzinkúton olcsóbb legyen az üzemanyag. Szerinte ez akár büntetőjogi kategóriát is felvet, ha az államtitkár visszaélt a hatalmával egy magáncéggel szemben.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ja, nem cigányoztak, hanem büdös cigányoztak, meg nem buziztak, hanem köcsögöztek!
Zeta
Most! Nem.
Korábban? Igen.
Később? Megtudjuk!
quadrocopter
Ja, nem cigányoztak, hanem büdös cigányoztak, meg nem buziztak, hanem köcsögöztek!
justhpeter
Vona lerendezve. Már nem kell fáradoznia.
elnyomott
Hazudnak.
Részint cigányoznak és buziznak, részint a hívei még jobban és pont ezért is a híveik.
Nem érdemelnek több szót.
csipetke
Azt gondolom,hogy a jobbik sokat változott az évek során,és még mindig inkább ők,mint a fidesz.Amit Rogán nyilatkozott,hogy a legközelebbi pride-on a jobbik is indíthat kamiont,az szerintem szexista,és gusztustalan.Viszont szívesen hallanám Rogán,vagy bármelyik fideszes szájából a listát,hogy hányszáz milliárdot szórtak el pl Orbán hobbijára,és melyik mennyit lopott.
Vajon hány A4-es lapra férne rá?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.