Decemberben kezdődik az Olof Palme Ház átfogó műemléki felújítása a Liget Budapest projekt keretében.

Az épület kiállítóhelyként, kulturális közösségi térként nyílik meg Millenium Háza néven 2019-ben.

Az 1885-ös Országos Általános Kiállításra, eredetileg Műcsarnoknak épült ház az utóbbi évtizedekben egyre rosszabb állapotba került, felújítása ezért halaszthatatlanná vált – mondta el a beruházás keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

Baán László közölte, hogy a csaknem 3 milliárd forintos projekt során az eredeti tervek alapján újítják fel az épületet: eltávolítják az oda nem illő beépítéseket, visszaállítják az eredeti, Hermina út felőli főbejáratot és pótolják a homlokzat hiányzó majolikaelemeit. A régi-új főbejárat elé, a most ott álló betonfalak helyén impozáns rózsakert létesül – árulta el.

A miniszteri biztos elmondása szerint a felújított ház egyik felében interaktív kiállítással idézik meg a 120 évvel ezelőtti Budapest világát, többek között egy több mint 100 négyzetméteres, háromdimenziós városmakettel és AR (kiterjesztett valóság) technológiai megoldásokkal. Az épület másik oldalában a Millenium Kávéház nyílik majd meg.

Baán László az MTI kérdésére elmondta: az Olof Palme Ház nevét valószínűleg nem változtatják meg, benne azonban a Millenium Háza működik majd.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Ajjaj!
Hány fát fognak kivágni? A szisztematikus pusztítása a Városligetnek sajnos megállíthatatlan. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.