Havi 25 millió forintba kerül az a 37 tanácsadó, akik a Főpolgármesteri Hivatalnak dolgoznak. Közülük 17-en Tarlós István tanácsadói, fizetésük 500 ezer és egymillió közt mozog.

Közérdekű adatigényléssel kérte ki a Zoom.hu a Főpolgármesteri Hivatalnak dolgozó tanácsadók szerződéseit. 

Közel 40 tanácsadó

A cikk szerint a hivatalnak összesen 37 tanácsadó dolgozik, az ő bérük havonta 25 millió forintba kerül. 22 fő főtanácsadó, 15 fő pedig tanácsadó. 

37 tanácsadó dolgozik Tarlóséknak – többen milliós fizetésért

Fotó: wikipedia/tarlosistvan.hu

Az állományból 17 fő Tarlós István stábjába tartozik, itt a legalacsonyabb havi bér az 500 ezer, míg a legmagasabb a havi egymillió forint. A csapat létszáma nemrég egy fővel csökkent, miután a menekülteket segítő civilekkel háborús jogrend szerinti eljárást követelő Földi László biztonsági szakreferenst Tarlós kirúgta. Földi egyébként havi bruttó 700 ezer forintot keresett. 

Hárman kapnak egy-egymillió forintos havi fizetést: Tarlós irodavezetője, a főpolgármester kommunikációs vezetője (Szűcs Somlyó Mária), valamint Szegvári Péter, aki jelenleg a BKK igazgatósági elnöke, de 1990-92 közt Budapest főjegyzője is volt. 

A Hagyó Miklóst előzetes letartóztatásba helyező volt ügyész is ott van a csapatban

Tarlós tanácsadói közt van dr. Szabadvári Péter Ottóné is, aki nem más, mint a Hagyó Miklóst 2010-ben előzetes letartóztatásba helyeztető ügyész, dr. Vámos Katalin. Ő a cikk szerint két éve még havi bruttó egymilliót kapott jogi szakreferensi munkájáért, mostanra azonban fizetése 850 ezer forintra csökkent. 

Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettesnek 9 tanácsadója van, ők 350 ezer és 900 ezer forint közt keresnek havonta, bruttóban. Egyikük Pecze Tibor Csongor (ő 900 ezret keres), aki a 2011-2014 közt létező, Matolcs György által megálmodott Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal utolsó elnöke volt. A hivatalt Lázár János számoltatta fel 2014-ben a nagy bürokráciacsökkentő lendületében.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettesnek 6 fő ad tanácsot, a humánügyekért felelős Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesnek pedig öten.

Szeneczey egyik tanácsadója közlekedési szakreferensként Dorner Lajos, a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) vezetője, ő bruttó 600 ezret keres jelenleg, két éve még bruttó 800 ezret értek a tanácsai.

Szalay-Bobrovniczky Alexandrának dolgozik havi bruttó 500 ezer forintért a volt KDNP-s országgyűlési képviselő Stágel Bence, aki 2012-ben a kommunista utcanevekkel leszámoló törvényjavaslatáról lett híres. 

A cikk szerint – amelyben még több tanácsadó is szerepel – a tanácsadók közül a legtöbb jutalmat, 2016-ban négyszer, összesen 3,4 millió forintos értékben Tarlós titkárságvezetője kapott. Ő idén eddig 2,25 millió forintos juttatást kapott az egymilliós fizetésén túl.

(Címlapi kép: wikipedia/tarlosistvan.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
S természetesen a hivatali állományban lévő munkatársak közül bőven akadnak olyanok, akiknek ugyanezen feladataik vannak! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
Ennek a buta embernek még kevés is.
Kellene legalább még egy, amelyik megmondaná, hogy melyik tanácsadóra hallgasson, ha használni akar.
De ő úgyis csak egyvalakire hallgat.
colibri
Nem is értem, mi a túrót aggódnak egyesek, hogy a fidessen és orbánon kívül nincs más, aki vezesse az országot, mikor az utódoknak is lehet sok-sok tanácsadója mégtöbb pénzért és megy minden tovább, mint a karikacsapás!
Mellesleg Békesi László nagyon szépen megfogalmazta véleményét a mostani állapotokról, az LMP-ről és Szél Benadettről, mint miniszterelnök-jelöltről és azt is elmondta, hogy igenis vannak orbán után is szakmailag, emberileg megfelelő emberek, de sajnos nincs társadalmi támogatottságuk, vagy már nem Magyarországon dolgoznak.
quadrocopter
Bravó, pont olyan, mint amikor a rezsim főhivatalai tele vannak jogi irodákkal, főosztályokkal, osztályokkal és csoportokkal, ennek ellenére haweri külsős jogászokat bíznak meg - milliókért!
Hellcat
Ez mind mind haver/rokon aki nem csinál LÓFASZT se csak ül a valagán a kurva jó fizetésért...kisebb olcsóbb parlamentet ígért a fidesz aztán minden kurva rokont havert beraktak tanácsadónak.
justhpeter
Azt, hogy ez az állapot megéri-e döntsék el a budapestiek. Nézzenek szét maguk körül, aztán mérjék fel, hogy amit láttak, az ennyiért megéri-e.
Jozefina
A tanécsadók szerintem fideszesek, akiket így fizetnek meg. Egyébként nem látszik meg rajta, hogy tanácsadói vannak, vagy azok is nyomik??!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.