Molnár Gyula, az MSZP elnöke szerint Magyarországon ma a legnagyobb probléma az igazságtalanság, egyre többen élnek mélyszegénységben, miközben a kormány látványberuházásokra költi a pénzt.

Magyarország legnagyobb problémája az igazságtalanság, egyre több ember él mélyszegénységben, miközben a kormány presztízsberuházásokra költi a pénzt – mondta az MSZP elnöke kedden Szolnok és Zagyvarékas között a 32-es úton, az M4-es autópálya leállított építkezésénél tartott sajtótájékoztatón.

A helyszínválasztást Molnár Gyula azzal indokolta, hogy a leállított építkezés szimbólum, amely a Fidesz-kormány elmúlt hét és fél évéről szól. Az ellenzéki politikus azt mondta: a presztízsberuházások hosszú távon Magyarországot semmilyen formában nem fogják modern európai országgá tenni. Kettészakadt a magyar társadalom: egy szűk réteg gyarapszik, jelentős része pedig egyik napról a másikra él – tette hozzá.

MSZP: Magyarország legnagyobb problémája az igazságtalanság

Fotó: MTI/Varga György

Botrányosnak nevezte Molnár Gyula az egészségügyben uralkodó állapotokat, az oktatás pedig szerinte egyre kevésbé készít fel egy olyan világra, amelyben a fiataloknak komoly versenyben kell bizonyítaniuk.

Rózsa Endre, az MSZP választókerületi elnöke, megyei közgyűlési frakcióvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a közlekedésbiztonság és a gazdaság szempontjából is elengedhetetlen a leállított autópálya-beruházás megvalósulása a térségben.

Kijelentette, a kormány évek óta hitegeti a Jász-Nagykun-Szolnok megyeieket, hogy folytatja majd az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését. Mint mondta, a legutóbbi ígéret szerint kitolták az építkezés folytatását jövő év első negyedévére, a befejezését pedig 2020 negyedik negyedévére. A 2014-es választási ígéretek szerint 2016 szeptemberére már el kellett volna készülnie a beruházásnak – jegyezte meg.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Varga György)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Fenet ez az orszag legnagyobb, problemaja, ez csak az egyik okozat!
Ezek az MSZP-s partvezetok miert nem tudnak a nepbez, a nep nyelven szolni, mint pl. Ujhelyi?
F_Viktor
Fenet ez az orszag legnagyobb, problemaja, ez csak az egyik okozat!
Ezek az MSZP-s partvezetok miert nem tudnak a nepbez, a nep nyelven szolni, mint pl. Ujhelyi?
Béla333
"...Magyarországon ma a legnagyobb probléma az igazságtalanság,..."

Jó reggelt! Akkor talán az igazságosság jegyében tegyenek feljelentést azon tagjaik ellen, akik hozzányúltak a közös befizetett adóforintjainkhoz, fizessék vissza az ellopott pénzeket!
Kissé késő már szerintem most pimpogni az igazságról-igazságtalanságról.
Volt rá 27 évük, hogy magukban rendbe tegyék ezt a kérdést és úgy politizáljanak.
Most már mehetnek az SZDSZ-es haverjaik után, csak most már észnél kell lenni: nem szabad hagyni, hogy az ellopott szajréval, büntetlenül menjenek el...!!!
justhpeter
Az mszp utolsó vergődése még abban a tévhitben, hogy ők az ország második legnagyobb pártja- amely a baloldal vezető ereje - és neki kell fújnia a passzátszelet. Pedig hát ahhoz a bizonyos süllyesztőhöz egyre inkább közelednek.
cikicakk55
A fenét! Ők is épp annyira igazságtalanok voltak,mint a FideSS. Nekik is volt 8 évük és folyamatosan szegényedet el mellettük is a nép.Talán annyi mentésük volt,hogy 2008-ban tényleg volt egy pénzügyi világválság,ami Magyarországot is keményen érintette.Ettől függetlenül Ők is loptak,csaltak,hazudtak,csak nekik nem volt lehetőségük és idejük annyit ellopni mint a FideSSnek.Annyi eszük sem volt,mert a FideSS törvényre emelte a lopásaikat,így még megtámadni sem lehet őket.Na meg ugye Polt Petya a zsebükben van,így minden igazságtalanság nála elakad,és vissza a feladónak. " G Ó" vagytok mindannyian akik a gengszterváltás óta az ország vezetésében részt vett.vezetésében? Kifosztásában!!!
KisGenyo2
Egyrészt sajnos igaza van, másrészt az a baj, hogy ez csak az MSZP alatt volt rosszabb. Csak akkor nem látványberuházások voltak, hanem külföldi tőkések zsebeibe került. A kisember pedig ugyanúgy (vagy kicsit jobban is) szopórolleren volt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.