Több százan reklamálták eddig, hogy kevesebb nyugdíjat kaptak novemberben, a Magyar Államkincstár szerint ők azonban pontosan és időben küldték a járandóságokat.

A Magyar Államkincstár (MÁK) határidőben, a novemberi nyugdíjak utalásával egy időben kiküldte az egyszeri nyugdíj-kiegészítést, a nyugdíjprémiumot, illetve az egyszeri juttatás összegét is.

A MÁK hétfői közleményében arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy a jóváírás a pénzintézeteknél november 10-én megtörtént, a nyugdíjasok számláján a pénzösszegek még azon a napon megjelentek, a posta pedig november 15-én kezdi a kézbesítést.

Itt vannak a válaszok a nyugdíjutalásos reklamációkra, a posta holnap kezdi kézbesíteni

Fotó: wikipedia 

A Magyar Államkincstár az eddig beérkezett több száz reklamációt – amelyek zömében a kiutalt összeg pontosságát kérdőjelezték meg – folyamatosan vizsgálja, de eddig egyetlen esetben sem bukkant arra, hogy késedelmes, illetve helytelen összegű kiutalás történt volna.

Az esetek többségében a 80 ezer forint feletti juttatásban részesülő nyugdíjasok reklamálják a nyugdíjprémium összegét, amelyet 12 ezer forintban maximáltak – írta a MÁK.

- A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény kimondja, hogy ha a bruttó hazai termék (GDP) változatlan áron számított növekedése várhatóan meghaladja a 3,5 százalékot, és az

- államháztartás – a központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott – tárgyévi egyenlegcélja vélhetően teljesül, akkor novemberben nyugdíjprémiumot kell fizetni a nyugellátásban részesülőknek.

Idén először nyílik lehetőség nyugdíjprémium fizetésére.

A törvény szabályozza a kiegészítő nyugdíjemelést is. A nyugellátást minden januárban az arra az évre tervezett infláció mértékével meg kell emelni. Ha a fogyasztói árak növekedése

- legalább 1 százalékkal meghaladja a tárgyév tervezett inflációját, akkor novemberben január 1-jéig visszamenőleges hatállyal kiegészítő nyugdíjemelést kell végrehajtani.

Idén a költségvetési törvényben meghatározott, tervezett infláció mértéke 1,6 százalék, ugyanakkor a fogyasztói árak az első nyolc hónapban 2,4 százalékkal emelkedtek éves összehasonlításban.

Januárban a nyugdíjakat 1,6 százalékkal emelték.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Mint kiderült azok akik idén mentek nyugdíjba azok nem kapnak korrekciót.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Jövőre már úgy fognak visatozni az emelés miatt mint a választási malacok. pedig a korábbi manyup miatt csökkenhetne az állami teher. Igaz akkor nem kellene finanszírozni a moszkvai vagy kijevi nyugdíjasainkat.
papa.49
Ezt mondja a kincstár, a bank meg 10. én reggel 8.30. azt közölte telefonon, hogy kb. 10 órára lesz a számlán a pénz !!!
Nem kétséges ki mond igazat, HÁT NEM A KINCSTÁR AZ BIZTOS !!!
magyarbakancs
@szaboria1: " Mint kiderült azok akik idén mentek nyugdíjba azok nem kapnak korrekciót."
Antal,Horn Gyurcsány,Orbán kormányok alatt is így volt.
Aki abban az évben ment nyugdíjba annak nem járt emelés korrekció.
Nincs új a nap alatt.
Kookas
felhívnám a kimaradt nyugdíjasok figyelmét a jövő évi választásra!
szaboria1
@magyarbakancs: Ez így igaz de sokan mint mindig félre értelmezték.
papa.49
@Kookas: Ezt a manővert is figyelembe kell venni az ikszelés előtt !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél