Hat előterjesztést tárgyalnak szerdán az országgyűlésben, az ülés kezdete előtt a szórványmagyarságról is megemlékeznek.

Az Országgyűlés ma hat előterjesztés általános vitáját folytatja le, a képviselők az ülés kezdetén a magyar szórvány napjára emlékeznek.

Az ülésnap reggel 9 órakor indul, a Ház Bethlen Gábor erdélyi fejedelem születésének évfordulóján tart megemlékezést a határon túli magyarság iránt viselt felelősségét kifejezve.

Az első napirendi pontban a hazatérés falvairól szóló határozati javaslatot tárgyalják. A fideszes Becsó Zsolt indítványában kezdeményezi, hogy az Országgyűlés Somoskő és Somoskőújfalu településeknek a "Hazatért falu" ("Pagi ad Patriam reversi") címet adományozza a két település 1924. február 15-i visszacsatolására emlékezve.

Ezután a nemzeti fejlesztési miniszter négy előterjesztése kerül terítékre: a közlekedéssel és az állami vagyonnal összefüggő, továbbá a fogyasztóvédelemről szóló és az energetikai tárgyú törvénymódosítás.

A képviselők az utolsó napirendi pontban a nemzetgazdasági tárcavezető oktatási tárgyú törvénymódosításáról mondhatják el véleményüket.

A parlament csütörtökön folytatja ülését, amely jövő hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.