A fővárosban jelenleg az V. kerületi Vigadó tér a legdrágább közterület, de jól teljesítettek a II. kerületi utcanevek is. 

A Pénzcentrum valós tranzakciókon alapuló kutatása szerint megállapítható, hogy Budapesten jelenleg az V. kerületben vannak a legdrágább lakások: a fővárosi toplistán az V. kerületi címek vannak túlsúlyban (a top 25-ből 18).

Mivel azonban a fővárosi top 25-be mindössze 9 kerület fért be, így a kutatás készítői arra is kíváncsiak voltak, hogy mit mutat a kerületi bontás. Az adott városrészek top 3-as listája is alátámasztja, hogy komoly kilengések vannak a budapesti lakáspiacon. Például a legdrágább fővárosi cím (V. ker., Vigadó tér), illetve a legdrágább XXIII. kerületi utca (Könyves utca) között négyzetméterenként bő másfél millió forint a differencia.

Itt vannak Budapest legdrágább utcái, egy térképen

Fotó: Tripadvisor

Hogy konkrét számokat is szóba hozzunk:

az V. kerületi Vigadó téren az 1,8 millió forintos négyzetméterár több mint 700 ezer forintot ver rá a 2. helyezett, amúgy szintén belvárosi Kossuth Lajos térre; illetve bő 750 ezer forintot a 3. helyezett Lánchíd utcára (I. kerület).

A teljes térképet itt lehet böngészni.

(Pénzcentrum

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
bár cikkben egy félmondattal utaltak rá, de ezek konkrét eladás/vétel vallott adatai alapján készültek, a helyre jellemző értékek ettől jelentősen eltérhetnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.