Elkészült a K&H negyedéves ifjúsági jóléti indexe, amelyből kiderült, hogy elsősorban a 19-25 évesek számítanak fizetésemelésre. 2017 harmadik negyedévében 78 százalékuk nyilatkozott így, míg a 25-29 évesek mindössze 56 százaléka szeretne magasabb bért.

További érdekes tény, hogy a pályakezdő fiatalok 70 százaléka mondja azt, hogy szereti a munkáját, míg a külföldi tanulás lehetőségét a diákok 27 százaléka tervezi. A 19-25 éveseknek 42 százaléka nyitott a külföldi munkavállalásra, az idősebbek közül csak 14 százaléka hagyná el az országot egy jobb munkáért.

 

(Index.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Várnak idén... várnak jövőre... várnak... várjanak.
Eriksson
Mióta világ a világ, az évértékeló összefoglalások visszatérő szövege ez volt: Elvtársak! Az elmúlt gazdasági esztendő tele volt nehézségekkel, buktatókkal, s ez a következő évben se lesz másképpen. Na de majd! Már két év múlva beérhetnek erőfeszítéseink, s eljő a bőség ideje.

S ez mostanság sincs máshogy.
Klubtag
Tán még jogos is a várakozás, de érdekelne, hogy kitől (kiktől) várják. A közszférában dolgozók esetén az államELVTÁRS az illetékes, a vállalkozói szférában a egyéb munkáltatók. Szóval a várakozáson kívül milyen eszközökkel élnek, hogy elérjék a céljukat. Gyanítom, hogy a K&H kérdőívek kitöltése nem elég. Marad a foglalkoztatók "tisztessége"?!?!?! Ha pedig ez sem működik, akkor a külföldi munkavállalás, már akiknek piacképes a munkaereje. Szép kilátások...
Eladott Ország
www.youtube.com/watch?v=E-_D_-3iCfA
Kedves Jézuska!
Kérjük, hogy ezt a dobozt vigyed el jó messzire az üveghegyen is túl... ahol a mangalica is túr...
Tudod: már mondták, hogy rég "megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt!
Előre is köszönjük neked.
namihami
Gondolom, hogy a szakmáikban eltöltött hasszú évek, az eközben felszedett gazdag gyakorlati tapasztalat predesztinálja őket a fenti igényre. A többi vén hülye, aki esetleg 20-30-40 évet ledolgozott egy szakmában, pedig örüljön, ha nem csökkentik a pénzét, hiszen az így leélt évek alatt nyilván csak felejtette azt, amit csinált ezidő alatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.