Meghalt egy favágó Putnokon, aki munkáltatója felelőtlensége miatt vesztette életét.

Szörnyethalt munka közben egy favágó Putnokon
Illusztráció: Youtube

Az ózdi járási ügyészség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a munkaadó ellen – közölte a vádhatóság az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint szabálytalanul végzett munka miatt egy óriási farönk alá szorult a favágó, akinek halálát a vádlott sorozatos foglalkozási szabályszegése idézte elő.

Mint írták: a vállalkozó alkalmi munkavállalóját semmilyen munkavédelmi oktatásban nem részesítette, egyéni védőfelszerelést sem biztosított számára.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
"Mint írták: a vállalkozó alkalmi munkavállalóját semmilyen munkavédelmi oktatásban nem részesítette, egyéni védőfelszerelést sem biztosított számára."
Ezekre a próba vállalkozókra semmi nem érvényes. De egy lehúzni a melósról a 10, bőrt is, és felmarkolni a pénzt.
Most a vállalkozót kellene a fa rönk alá tenni úgy próbából .Család, ha volt az illetőnek, ki meg halt ott maradt támasz nélkül.
Bele halt a munkába.
Csizmás Kond
...mindig történnek munkabalesetek, főleg ha az ember figyelmetlen, siet vay nem tudja a munkájával járó következményeket.
A közutakon is naponta történik munkabaleset...részegség, figyelmetlenség, gyórsahajtás stb okaiból...és ott mégsem említ soha senki munkáltatói okot.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Az előbbit neked szántam csak elsiettem...:)
Eriksson
Munkahelyi baleseteknél 99%-ban a munkáltató a felelős.
emerencia
@Eriksson: Mégis nagyon sokszor a munkavállaló viszi el a balhét vagy legalábbis azt veszik jegyzőkönyvbe. A nyáron leléptem a létráról és a térdemben éles fájdalmat éreztem. Kb. két hét munkabaleseti táppénz lett a vége. Nem voltam figyelmetlen, mégis ezt írták a jegyzőkönyvbe. A munkavédelmi szakértőnk szóban elismerte, hogy ez így van de megkonzultálta egy kollégájával és ketten arra jutottak, hogy nincs más rublika, muszáj a figyelmetlenséget beírni. (Remélem nem lesz belőle vezetői retorzió.)
Eriksson
@emerencia: Ez az 1 %. Itt nem lehet a munkáltató felelősségét megállapítani, mert nem a védőfelszerelések hiányából adódott a baleset.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.