A BBC kedden műsort sugárzott a következő címmel: Európa „illiberális demokratái” szemben állnak-e az EU értékeivel? Naomi Grimley, a brit tévé nemzetközi tudósítója foglalta össze az adás tartalmát. Bírálóik azt mondják, hogy Lengyelország és Magyarország el kezdett távolodni azoktól a demokratikus értékektől, amelyeket az Európai Unió képvisel. Ez vajon összeütközést eredményez az EU többi tagjával? 2004 májusában az EU-nak 10 új tagállama lett, köztük Lengyelország és Magyarország, mindkét ország korábban a keleti tömbhöz tartozott. Akkor úgy látszott, hogy egyenes úton haladnak a nyugati liberális értékek – a társadalmi tolerancia, a független igazságszolgáltatás és a szólásszabadság iránti elkötelezettség – elfogadása felé. De 13 évvel később, néhányan, akik annak idején ünnepelték az EU csatlakozást attól tartanak, hogy visszavesznek az alapvető demokratikus értékekből. Elég csak végigsétálni Budapesten a Nádor utcán és szinte minden kávézó ablakában ott látod a kétnyelvű...

Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@lusta: Anyám régen amikor hülyeségekbe vittek bele az osztálytársaim, mindig azt kérdezte, "ha az mondják ugorj bele a kútba, te beleugrasz?"
Kb. így vagyok ezzel az uniós diktátummal is.
Sámannus
@1magyar: Az illiberális állam KIZÁRÓLAG a polgárait bünteti, és KIZÁRÓLAG a kitalálóit szolgálja. A migránsok azért nem férnek bele ebbe a képbe, mert azok már megbuktatták volna orbánt. Az elvekkel is sérül az érdekük mivel egy befelé áramló tömeg csökkenti az ellopható támogatásokat. Persze a további hazugság is van a rendszerben, amikor a letelepedési kötvényeket kiadják nem beszélnek sem kvótáról, sem összegről. Ez a szemlélet ország kisajátításától kezdve minden jogtiprást magában hordja. Nincs az a demokrácia, amely önmaga ellen ennyi bűnt felvállalhat, a vezetői árulása miatt.
1magyar
@Sámannus: Az unió polgárait semmi nem büntetheti jobban mint az afrikai tömegek, muszlimok elárasztása, kényszerítése, hogy tartsuk el őket miközben az életünk a tét.
Sámannus
@1magyar: Orbán már a kvóta többszörösét ide hozta. Most akkor te miről beszélsz?
1magyar
@Sámannus: Ha így igaz akkor te,ti miről beszéltek?
Sámannus
@1magyar: Azt hiszem a vitának nem lesz vége. Aki nem akar nem fog igazat beszélni.
Nem kizárólag az eltartásról van szó attól sokkal több a fölösleg, hogy nélkülözzünk. Az elosztás kérdése pedig a hazai érdekeket kell hogy szolgálja, nem a rezsim fenntartását.,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.