Az MSZP alapítója és egykori pénzügyminisztere is elég borúsan látja a szocialisták jövőjét.

Békesi László az ATV-nek nyilatkozott lesújtóan a párt és a baloldal helyzetéről. A szocialist párt alapítója szerint már eldőlt, hogy 2018-ban ismét a Fidesz nyeri a választást, és alig lát olyan politikust, aki Orbán Viktor kihívója lehetne, ráadásul egyikük sem ül az Országgyűlésben. Békesi a műsorban nem egy szocialista politikust vagy valamelyik ellenzéki párt vezetőjét, hanem Bokros Lajost és Bajnai Gordont nevezte meg alkalmas kihívónak.

Medgyessy Péter hasonlóan nyilatkozott az Indexnek nemrég. A volt szocialista miniszterelnök szintén arról beszélt, hoyg nagy a valószínűsége annak, hogy a Fidesz megnyeri a választásokat, ám ő egyedül az LMP politikusát, Szél Bernadettet nevezte meg Orbán lehetséges kihívójának. 

Az MSZP történelmi mélyrepülését látva Kovács László már jó ideje kongatja a vészharangot, szerinte az utolsó pillanatban vannak a szocialisták. A párt egykori vezetője szerint az elnökségben a legjobbaknak kellene ülniük, ám ez most nem így van, sőt, egyáltalán az MSZP-ben nincs elég olyan tehetséges politikus, aki győzelemre tudná segíteni a pártot.

(Magyar Idők, Index)

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Eriksson: Tojok arra, hogy nem politikus, ha jól csinálja a dolgát. Felőlem cirkuszi bohóc is lehet. A mostani sem politikus, hanem egy primitív, ócska tolvaj.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Desischado: ma, 00:53
Ne csodálkozz, hogy "semmitmondó" a szövege, nem akar konfrontálódni senkivel. Csoda, hogy egyáltalán interjút sikerült vele csinálni.
Nagyon megfontolandók az általa elmondottak.
Most azért beszélünk Bokros csomagról, mert ő nem tudta meggyőzni Hornt, hogy szükség van megszorításokra.
Pedig, ha korábban megcsinálják, még kevesebb is elég lett volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.