Azután, hogy régiónk országai ígéretes javulást produkáltak az elmúlt 25 évben, több helyen visszalépés történt, egyebek mellett olyan területeken is, mint az igazságügyi rendszerek reformja. Miután ennek a gazdaságra is komoly hatása van, az IMF egy külön fejezetben foglalkozik a témával a legfrissebb regionális elemzésében, melyből kiderül az is, hogy Magyarországnak mely területeken kellene lépni.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Ha jól emlékszem, az IMF ki lett ebrudalva Magyarországról, így köze sincs hozzá, hogy mit, hogy, miért csinál, vagy nem csinál kis hazánk.
Eriksson
@RonaGyuri: Hát... Pedig én úgy, hogy ki lett fizetve minden IMF kölcsön, s már irodájuk sincs Mo.-n
RonaGyuri
@Eriksson: azért annyira nem voltak barmok, hogy ki is lépjenekl! =))
Aki Én
@Eriksson: Jól hangzik az a féligazság, hogy a Gyurcsányék által felvett hitelt elköltötték, ellopták, majd a nemzet új megmentője kifizette, és így fellélegezhetünk...
Elég összetett és komplikált a helyzet, mi átlag emberek nem is nagyon érthetjük.
Viszont az tény, hogy az el nem költött IMF hitelt orbánék költötték el kormányváltás után, amit hősként való tündöklésükben nem említenek. Lényeges még, hogy nem szabadultunk meg a hiteltől csak másképp hívják, sőt, több kamatot fizetünk ki rá.
Eriksson
@Aki Én: Nem beszéltem az előzményekről, csupán arról, hogy az IMF már nincs jelen, így ne is ossza az észt. Nem kompetens.
Aki Én
@Eriksson: Olyan szempontból kompetens, hogy szakmaibb bármelyik kormánytagunknál.
Ezért sem szokott szimpatikus lenni kormány, illetve szekta körökben.
Nem osztja azt észt, nem utasít, csak közli az elemzését.
Szerintem ez inkább hasznos. Bár, ha valakik tudatosan rombolnak, azok propagandájában ez csak beavatkozás.
Peller Anikó
@Eriksson: Nagyon nagy tévedés, nem lett kifizetve, csupán át lett terhelve egy másik kölcsönre bazzeg.

Miközben el lett lopva az Eu-s Marshall segíly, a mag nyudíjpénztárak, az aranytartalék, a devizatartalék nagyrésze, az eladott állampolgárságból befolyó milliárdok, az adóemelésből befolyó milliárdok, az egészségügyből lecsípett milliárdok, az oktatásból ledarát milliárdok.

Kihagytam valamit? Szinte teljesen biztos.
Eriksson
@Aki Én: Biztos úgy van, de Te sem szereted ugye, ha beleszólnak a dolgaidba?
Eriksson
@Peller Anikó: Bevezetőben ezt írtam:
"Ha jól emlékszem, az IMF ki lett ebrudalva Magyarországról, így köze sincs hozzá, hogy mit, hogy, miért csinál, vagy nem csinál kis hazánk."
Miért kell belekeverni a múlt század összes történéseit?
Aki Én
@Eriksson: Ha valamit jól akarok csinálni, de nem sikerül, örülök a szakmai tanácsnak. Ha nem is akarom jól csinálni, a célom a megtévesztés, akkor nem fogok örülni. Egyébként nem szólnak bele, csak közlik a tanulmány eredményét.
Eriksson
@Aki Én: Ha akarok, kérek tanácsot, ha akarok, akkor nem.
Aki Én
@Eriksson: ...nem tanácsot adnak, hanem elmondják a véleményüket. Ahogy te is azt teszed.
Miben nem értesz egyet velük?
Eriksson
@Aki Én: Hosszú. Ha eddig nem értetted, hogy miről beszélek, ezután se fogod.
Bármennyit is tépem a billentyűt.
Aki Én
@Eriksson: ...értem.
Egyszer végre nem csak azt kellene látni, hogy valaki kritikát fogalmaz meg, hanem érteni is, hogy miről beszél. Már hazudnia sem kell senkinek aki itt kritizálni akar, olyan nagyon katasztrofális ami itt megy, hogy nyugodtan lehet őszinte.
Eriksson
@Aki Én: Hogy jön ide a hozzáértés és őszinteség? Semmi tudományosat nem fogalmaztam meg 10:22-es hsz-ban. kár drámát kerekíteni belőle.
Aki Én
@Eriksson: Ebben igazad van, de az IMF-ről ez jut eszembe.
Annyi a lényeg, hogy nem szólnak bele, csak véleményt mondanak, amivel sajnos nagyon egyet lehet érteni.
Pöpec
"A korrupció alááshatja az állam azon képességét, hogy befogadó növekedést ösztönző intézkedéseket hozzon, miután kedvezőtlen hatással van a makro- és költségvetési stabilitásra, a beruházásokra, a humán tőke felhalmozására és a szociális kiadásokra."

andy vajna személyére szabott szerencsejáték törvényre gondol az IMF? És mészaros lőrinc közbeszerzéseire és túlárazottságára? Ezek igazából olyan nevelési szándékú intézkedései a fidesznek, amelyek demokráciára próbálják oktatni a magyarokat. Ha sikeres lesz az oktatás/képzés, orbán ceausescu-mód végzi. Én nem bírálnám ezért ezeket az állami intézkedéseket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.