Mezőgazdasági összeírást tart a központi Statisztikai Hivatal november 15. és december 15. között. 

Mezőgazdasági összeírást tart Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2017 elnevezésű mezőgazdasági adatgyűjtést november 15. és december 15. között végzik.

Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók részére – közölte a KSH az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Az adatgyűjtés eszmei időpontja 2017. december 1-je.

Összeírja a mezőgazdaságot a KSH

Fotó: pixabay.com CCO

Az adatfelvétel a szántóföldi növények, valamint a zöldségfélék termesztésére és felhasználására, a szántóként használt, üvegház és fóliasátor alatti területek hasznosítására, a szőlő- és gyümölcstermesztésre, valamint az agrotechnikára (például a műtrágyázásra, szervestrágyázásra, öntözésre) terjed ki.

Számba veszik a főbb haszonállatfajokat, az állati termékek termelését, valamint kitérnek a mezőgazdasági tevékenység munkaerő-szükségletére, a mezőgazdasági tevékenységet közvetve vagy közvetlenül segítő beruházásokra.

A közleményben hangsúlyozzák: az adatszolgáltatás a kijelölt adatszolgáltatók számára kötelező. Azoknak a háztartásoknak, amelyek elektronikusan (e-mailen) vagy postai úton felkérőlevelet kapnak, lehetőségük van arra, hogy a kérdezőbiztosi összeírást megelőzően, 2017. november 15. és november 21. között elektronikusan töltsék ki a kérdőívet. Sikeres elektronikus kitöltés esetén a KSH által megbízott összeíró már nem keresi fel a háztartást.

Az adatfelvétel terepi időszakában, november 22. és december 15. között összeírók keresik fel az ország 484 településének kijelölt körzeteit.

A KSH közleményében jelezte: a hivatal az adatokat a törvényi előírásoknak megfelelően, bizalmasan kezeli, és kizárólag statisztikai célokra használja fel.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Az lesz a különbség, hogy Orbánnal és bandájával soha nem lesz esélyünk sem kimászni a
szarból. Mert nekik nem érdekük és lássuk be: nem is értenek hozzá, hogyan kellene egy
országot jól vezetni. Már nincs is senki körülöttük, aki képes lenne szakmailag kézbe venni
bármelyik ágazatot. Ha maradnak, ennek az országnak reszeltek. Hosszú évtizedekre, ha nem
évszázadokra. Ehhez mérten kellene átgondolni az ellenzéki pártoknak és a szavazóknak a jövőt. Ezek vagyunk mi, mindannyian. A szavazók. Akik megszavaztuk a Fideszt, vagy akik nem szavaztunk meg mást, mert éppen szar idő volt, vagy jó idő volt és inkább kapáltunk a kertben, kirándultunk, vagy mert úgy hittük, nem rajtunk múlik és amúgy sincs kire szavazni.
Semmi gond. Ha 2018-ban is ezt csináljuk, utána jó darabig nem lesz ezzel gondunk, az biztos.
Akkor aztán már tényleg tök mindegy lesz. Várhatjuk tovább a húsvéti nyuszit nyugodtan.
Eladott Ország
A kormánynak nem igazán áll szándékában a jövőben sem, hogy forrásokhoz juttassa a vidéket, mert fontosabb kisvasutat és stadionokat építeni, valamint a lehető legtöbb pénzt megfosztani közpénz jellegétől – mindenről az Unió és a migránsok tehetnek. Előre.
Mindenkinek az Uniót kell gyűlölni – és a migránsokat – amikor megszűnik 2020-ban a
mezőgazdasági támogatás, amiről már az indulása pillanatában mindenki pontosan tudta, hogy
2020-ban szűnik meg. A termelők erre azért felkészültek szerintem. Azok a csókosok, akik
kifejezetten azért harácsoltak össze hatalmas földterületeket, hogy a támogatásokból jól éljenek – miközben azok, akik évtizedek óta a földből éltek, nem jutottak mezőgazdasági területekhez -, lehetséges, hogy erősen rá fognak csodálkozni a dolgokra, amikor ez a bevételi forrás megszűnik. De semmi gond, a bűnös máris megvan. Ha esetleg mégis hőbörögnek majd, akkor oda megy valamelyik nagyon hozzáértő fideszes és elmagyarázza, hogy hát hiszen ők szóltak három évvel ezelőtt, hogy mit akar csinálni a rohadék Unió és lám, megtették, odaadták a migránsoknak a pénzt. Direkt azért, hogy kicsellózzanak a gazdákkal, de főleg a földhöz jutott műkörmösökkel, fitneszedzőkkel és sírkőfaragókkal. Pedig ezen kívül is lesz mit megmagyarázni, de semmi gond, majd arról is az Unió, Soros és a migránsok tehetnek. A lényeg nem változik, csak a sorrend.
nezelodo
Na akkor megismétlődik a nagy hazugságverseny. Az első Orbán kormány idején is volt egy ilyen, a kérdezőbiztosnak elmondtam, nem termelek, a Trogyi "kérésére" akkor vágtam ki fél hektár 12 éves szőlőt, mert nem vállaltam fel a finánc macerát, (jövedéki termékké tették a bort ma már értem az alantas szándékot, és az eredmény látszik is) meg az önköltség körüli felvásárlási árat.
Kérdezte milyen mg-i gépem van, közöltem semmilyen. "Nekem akkor is be kell írnom legalább egy rotációs kapát", mondta a lelkem... Na ennyit az Orbán féle mg-i összeírásról.
Hellcat
Jó lenne kimutatni, hogy 2010 óta hogy változtak a dolgok...azóta menyi föld került fidesz közeli kézbe vagy mennyi került külföldi kézbe annak ellenére, hogy a fidesz azt mondta nem fogja engedni...
papa.49
Felkészülés a második földszerzési hullámra ez semmi egyéb !!!
Eladott Ország
@papa.49: Azután dolgozhatunk a fideszes döbrögik/földesurak földjén ázsiai bérekekel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.