Nem vallotta be a Volánbusz, hogy szerződött egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céggel, ezért feljelentették. A rendőrség először dobta az ügyet, most a Fővárosi Főügyészség nyomozást rendelt el. 

Még a nyáron kérdezett rá az állami tulajdonú Volánbusznál Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, hogy van-e szerződésük Mészáros Lőrinc bármelyik cégével, ő a felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Vivienvíz Kft-re kérdezett rá. A Volánbusz azt válaszolta, hogy nincs, ám a cég tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bevallotta, hogy a cég 4188 fél literes ásványvizet vásárolt a Vivienvíztől – olvasható az Index cikkében.

Nyomozás indul egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céget érintő ügyben

FotóYouTube

(A cég a MÁV-nak is elég szépen szállította a vizet idén nyáron, de már korábban is előfordult ilyen.)

Tóth ezért közérdekű adattal való visszaélés miatt feljelentést tett a Volánbusz ellen, amit a BRFK első körben azzal dobott vissza, hogy bűncselekmény nem történt, mivel "bár tényszerűen megállapítható, hogy „eseti jelleggel” vásárolt a Volánbusz Zrt. 268 500 Ft + ÁFA értékben a Vivienvíz Kft-től, de „kettejük között nincsen szerződéses viszony, így az azzal kapcsolatos adatokat sem lehetett kiadni” – olvasható a cikkben. 

Tóth Bertalan ezért Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult annak álláspontját kérve, Polt pedig továbbította az ügyet a Fővárosi Főügyészségnek. A Főügyészség arra jutott, hogy a BRFK elutasító határozata nem volt jogos, ezért nyomozást rendelt el.

(Címlapi kép: YouTube)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"A rendőrség először dobta az ügyet, ..."

Mi van ebben a rohadt, kurva, mocskos, geci uralmú országban a törvényekkel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Tudjátok, ő hírneves mangalicaszerelő és futballcsapat-tulajdonos, aki úgy vásárolgatja a
szállodákat, mint más a reggeli joghurt mellé a kiflit. Igaz, hogy az imént rongyosra csapkodtam
a térdem kalácsát, midőn azt olvastam, hogy élő ember Nobel-békedíjra jelölné Orbán Vikort,
Mészáros Lölövics sikertörténete olyan szinten túlmegy minden határon, hogy Orbán Ráhel saját lába adja a másikat. Félmilliárdért isszák Mészáros Lőrinc vizét a MÁV-nál – írja az mfor.hu. Ugyanis 2016. augusztus 9-én összesen 486,6 millió forint értékű keretszerződést kötött a MÁV Zrt. a felcsúti polgármester 2015-ben indított vizes cégével, a Vivienvíz Kft-vel. A lap kiszámolta, hogy ez valamivel több mint 6 millió palack 1,5 literes ásványvizet jelent. Ráadásul Lölönek nem ez az első szakítása, ahhoz képest, hogy a cége csak tavaly óta létezik. A Magyar Közút is az ő vizét issza kétpofára, igaz, hogy az állami vállalat csak egy ócska 45 milliós szerződést kötöttek Felcsút elöljárójával. El nem tudom képzelni, hogy ez a szervilis jóbarát hogy alszik éjjelente, soha nem is fogom megtudni. Azt viszont minden egyes nap látom, hogy a közpénz hogyan veszíti el jellegét, és köt ki annak a néhány embernek a feneketlen zsebében, aki ennek a polgári-puritán kormánynak a falloszát szopkodja kitartóan. Ez a züllés, pusztítás elképesztő, az ország mélybe zuhanása megállíthatatlan. Lölö a legnyilvánvalóbb magyarázat arra, hogy miért olyan reménytelenül sötét és menthetetlen ez az ország. Mert ahol a csendes többség fejére minden héten rászarhat ez a Mészáros nevű tahó, ott nagy a baj. Nagyon nagy.
bakegya
KIRAKAT RENDEZÉS KÖVETKEZIK-látványtervező SINTÉR SANYA ÉS POLT PETI.
KisGenyo2
@simmering73: Te merre laksz, Mifelénk úgy 70 éve biztosan nem "működik"...
namihami
Azt se tudta, hogy van egy (és még számtalan hasonló) cége. Ez is csak most és emiatt, véletlenül jutott a tudomására.
A Tartótiszt elfelejtett szólni a barátjának, hogy vett egy vizes céget.
Hellcat
Jó jó kell a látszat...ugye senki nem hiszi, hogy bármi is lesz ebből..."elvesztette bűntény jellegét"
human
Ne örüljön senki. A lényeg, ha lesz büntetés a Volánbuszt fogják megbüntetni, azaz a MI pénzünkből megy a bünti. Színjáték az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.