200 férőhelyes munkásszállót alakítanak ki Tatabányán egy volt főiskolai kollégiumból.

Egy volt főiskolai kollégiumból kialakított 200 férőhelyes munkásszállót adtak át csütörtökön Tatabányán, közel félmilliárd forintos beruházással.

A beruházást a T-Ház Kft. végezte el, melynek két, egyenlő arányú tulajdonosa az önkormányzati, városüzemeltetést végző T-SZOL Zrt. és Morrison Finance Kft. mint külső befektető.

Hidas János, a T-SZOL Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, a Tatabányán működő jelentősebb munkáltatók körében végzett kutatás mutatta meg, hogy jelentős kereslet lenne egy korszerű szálláshelyre.

A volt kollégiumban öt szinten 76 szobát alakítottak ki, a bérlők igényei szerint két vagy három férőhellyel. Az ingatlant kívülről szigetelték, korszerűsítették a fűtési rendszert, a víz- és villanyhálózatot.

Az új munkásszálló férőhelyeinek kétharmadát már lekötötte az amerikai tulajdonú, autóipari csatlakozókat gyártó Delphi Connection Systems Hungary Kft. – mondta el a társaság személyügyi igazgatója.

Pál Géza Zoltán hozzátette, a tatabányai ipari parkban működő vállalat 1850 embernek biztosít munkát, és jövőre további száz embert szeretnének felvenni.

Schmidt Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) kiemelte, Tatabányán az utóbbi években több mint 3000 új munkahely jött létre, az ipari parkban dolgozók száma mára meghaladja a tízezret, a munkanélküliség aránya négy százalék alatti.

A munkaerő helyben tartására és letelepítésére az önkormányzat együttműködik a gazdasági társaságokkal, többek között rugalmasabbá tették az ösztöndíjrendszert, valamint bérlakás programot hirdettek.

A városban a közelmúltban több helyen kezdtek társasházakat építeni, a lakásállomány egy éven belül 200 ingatlannal bővülhet – ismertette a polgármester.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.