Három kifogás is érkezett, miután a vasárnap tartott időközi választáson Lendvajakabfán egy szavazattal győzött az egyik polgármester-jelölt a másik ellen.

Két kifogást elutasított, egyet a területi választási bizottsághoz továbbított a helyi választási bizottság Lendvajakabfán, ahol a vasárnap tartott időközi polgármester-választáson a két jelölt között egyetlen szavazatkülönbség alakult ki – tájékoztatta a település jegyzője csütörtökön az MTI-t.

Balláné Kulcsár Mária a helyi választási iroda vezetőjeként elmondta: a háromnapos jogorvoslati határidőn belül három kifogás érkezett.

Kettőt – amelyeket feltételezett fiktív bejelentésekkel kapcsolatban tettek – a választási bizottság érdemi vizsgálat nélkül elutasított, mert a beadványok nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak. Egy kifogásról pedig nem született döntés, mert a helyi választási bizottság elnökének személyét kérdőjelezte meg, ezért a kifogást a területi választási bizottságnak továbbították.

Lendvajakabfán a korábbi polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni, amelyen a névjegyzékben szereplő 38 választópolgár közül 28-an szavaztak. A két független jelölt közül Liszjákné Babolcsai Erika 14, Egri Éva 13 szavazatot kapott, és találtak egy érvénytelen szavazólapot is.

Lendvajakabfán a KSH 2017. január elsejei adatai szerint összesen 21 fő lakik.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
Polgármester... talán jegyző és aljegyző is van, no meg műszaki és pénzügyi iroda, anyakonyvvezető, titkárság, karbantartók, takarítók... Nyilván a hivatal működtetéséhez a szomszéd faluból járnak át a népek - ehhez 21 fő nem elég. A vársoban viszont a termelékenység meghaladja az uniós átlagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.