Magyarország határainak védelme egyben Európa külső határának védelmét is jelenti – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a csütörtökön Kőszegen tartott nemzeti konzultációs fórumon.

Magyar Levente a határok védelmére utalva úgy fogalmazott: ezért jelenleg Magyarország képviseli "a leginkább európainak" mondható álláspontot a migrációról folytatott uniós vitában. Hozzátette: azzal pedig, hogy Magyarország következetesen olyan értékekhez ragaszkodik mint a kereszténység és nemzeti kultúra, és változatlanul fontosnak tart olyan uniós alapjogot, mint például a munkaerő szabad áramlásának biztosítása, az európaiságát védelmezi.

Az államtitkár a Fidesz Védjük meg Magyarországot! címmel indított országjárás-sorozatának kőszegi fórumán hangsúlyozta: Magyarországot meg kell védeni mindattól, amit a "Soros-terv" képvisel, és amit ez a "nagyon tehetséges és nagyon gazdag" ember valóra akar váltani.

Soros György sajnos a tehetségét és a pénzét Európa és Magyarország meggyengítésére használja fel azzal, hogy bevándorlók millióit akarja ellenőrizetlenül betelepíteni – jelentette ki Magyar Levente.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti konzultáció keretében – a kérdőív kitöltésével – lehet támogatni a kormány álláspontját a Brüsszellel folytatott vitában. Elmondta: eddig már 1,3 millióan küldték vissza a kérdőívet.

Az államtitkár azt mondta, véleménye szerint jelenleg egyedül a Fidesz képvisel olyan álláspontot, amely képes megvédeni az országot az illegális migrációtól. Ha azok kerülnének kormányra, akik megengednék a betelepítést, veszélybe kerülnének az elmúlt hét év során elért eredmények is – tette hozzá.

Hangsúlyozta: Magyarország nem kíván a betelepülők országa lenni.

Ágh Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a fórumon azt emelte ki: Magyarország olyan Európai Uniónak akart a tagja lenni, ahol a külső határok zárva vannak, a belső határok pedig nyitva állnak az uniós polgárok előtt.

A külső határokat azonban Magyarországon kívül "alig védik", a belső határokat pedig baj esetén visszaállíthatják – mondta.

"Mi egy ezzel ellentétes folyamatot szeretnénk" – közölte a képviselő, példaként említve, hogy Magyarország és Ausztria között hamarosan hat új határátkelőhely nyílik, ezek közül az egyik éppen Kőszegen.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Ezért kellene Szerbiát is az unióba felvenni és már csak átmehetnének rajtunk keresztül!
tudode
Micsoda felismerés!
.
Ami óta Árpád atyánk sátrat bontott, letanyázott EZEN A SZT HELYEN, az óta "is" Matyarország TRANZITORSZÁG, még viszonylagos békeidőben is, már ami a közlekedést illeti "is"!
.
Mi MEGKISÉRELJÜK , állunk a vártán a PENGÉSDRÓTUNKKAL, miközben
-- a történelmünk folyamán MINDENFÉLE NÁCIÓ kényszerűségből "is" áttrappolt Gor-bűn szt földjén, itt hagyva MAGJÁT, amiatt vagyunk ilyenek, olyanok
.
-- arról nem is szólva, hogy NEM KIS SUMMÁÉRT bárkit TÁRT KARÓKKAL VÁRUNK bárhonnan, bárkit, színre, szagra való tekintet nélkül (kb. 20 ezret), akiknek még fizetnünk is kell a letelepedési kötvények lejárta után!
.
Ja kérem!
A mi SE NEM EZ, SE NEM AZ, ki tudja milyen RENDSZERÜNKBEN úgy a hazai, mint a kódis MIGRÁNCSOKNAK "kívül tágasabb"!
Eladott Ország
Ma sem unatkoztunk szerencsére, bár én nem venném rossz néven, ha olykor megadatna ez a luxus, de közeledik a választás, tolni kell ezerrel a baromságokat. Lakájék tolják is, ahogy a seggükön kifér. De szerintem már a hívek normálisabbik részének – mondjuk kétszámjegyű IQ-tól – is sok. Cipősdobozzal támadó gimnazisták veszélyeztetik Orbán Viktor, isten által ránk ruházott örökös uralkodó hatalmát. Vona Gábor kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól, akiket nem csak, hogy megsértett, hanem azóta egytől egyig halálfélelemben élnek. Rettegnek, hogy
megverik őket a vonások (höhö, ez de jól hangzik), mondták valamelyik propagandalapnak, de csak név és arc nélkül, mert félnek. Manci néni nem fél. Nem olvas propagandamédiát, tévét meg nem tud nézni, mivel nincs neki, ezért nem értesült róla, hogy félnie kell. Manci néni inkább bőg, de nem Vona miatt, hanem azért, mert visszautasították a korlátozottaknak adható támogatás iránti kérelmét (ő mondta ilyen szépen), mert még képes járókerettel vonszolni magát. Pedig nagyon számított arra a tizenezer forintra, gondolatban már be is osztotta, hogy majd néhány gyógyszerét ki fogja tudni váltani. De nem, nem kapja meg, mert spórolunk. Ezen is, a rákbetegek gyógyszerein is. Ámde! Vakulj, paraszt!
fergeteg
Mindig is határország voltunk. Nándorfehérvár.
libellle
@1magyar: Itt eben is tévedsz. 2015 nem fog mégyegyszer megismétlödni. Ugyanis akkor árverhette orbán Merkelt és Faymannt, mert még mindig azt gondolták, hogy egy allam fövezére áll az adott szavához. Azota tudják, hogy egy hazug szélhamos. Ezert ugyan lehet nállatok amindenkit átvonultatni de, csak az Osztrak határig. Igymarad a ti gondotok a problema megoldása.
1magyar
@libellle: Akkor jobbat nem tudok, osztrák határ mellett egy pár méter senki földje

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.