Lángra kapott egy 15 éves fiú teste Nagykőrösön, amikor áramütés érte a helyi állomáson álló tehervonat tetején.

Három fiatal péntek este a nagykőrösi vasútállomáson játszadozott. Az egyik 15 éves fiú este kilenc óra körül felmászott a hármas vágányon álló tehervonat tetejére, és pillanatok alatt áramütés érte, de csodával határos módon életben maradt. A fiú testének hetven százaléka megégett – írja a Bors.

Lángba borult a fiú teste, amikor felmászott a vonat tetejére

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

Barátai próbáltak a segítségére sietni, a kiérkező mentők pedig órákon át küzdöttek az életéért, végül súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A Bors úgy tudja, a három fiatal fiú az egyik közeli utcában lakik, és sötétedés után belopóztak a MÁV területére. A vasúti mérleg mellett parkoló cementszállító tehervonatra mászott fel a fiú. Az óriási feszültség miatt meg sem kellett érintenie a felső vezetéket, szinte azonnal hatalmas erejű áramütés érte.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Minden vezeték egyforma, csak az áram alatt lévőnek más a fogása.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Pálinkás Pál: Ha azt gondolod hogy viccelek tévedsz ugyanis elemi érdekünk, hogy ezeket az embereket felemeljük. Én nem akarok kirakatot rendezni hősökből, és tudósokból, vagy nagy emberekből. Ki lehet tüntetni Putyint is meg Horvát Aldárt is. A rendszerünk sajnos ilyen, férges, emészthetetlen dolgokkal terhelt. Úgy látom, hogy valódi vitapartnerrel még nem találkoztál, szegény emberek életkörülményeit sem ismered. Nem értheted meg mint jelent hét gyermeket ellátni, és tűrni az emberek megvetését, pedig valójában a helyzet fordított, nekünk van szégyellni valónk.
Pálinkás Pál
@Sámannus: Nos..értelmes ember a semmire nem csinál hét gyereket...persze a cigányoknál ez inkább a családi pótlék miatt divat...
Senki nem beszélt kitüntetésről,ezt most hogy hoztad össze???
desiro
Nem értem a felelőtlenségből bekövetkezett baleset miatt, miért kell cigányozni.
Korábban írtam, Vépen is volt ilyen eset és magyar gyerekek voltak
Sámannus
@Pálinkás Pál: Az általad elvárt öt dologra kívántam felhozni, milyen kiválóságok kapnak itt elismerést. Ha az ő teljesítményüket jóváhagyja a közvélemény, akkor a hét gyermekesnek is joga van munkahelyben reménykedni. Ez az ember ugyanis mire megszületett a hetedik, akkorra megszűnt a munkája. Ilyen egyszerű, hétköznapi hőseinkkel ez gyakran megtörténik.
Látod az áfát te nem is tekinted számba vehető adónak, mert azt mindenki megfizeti. csak azt nem tudod, vagy nem akarod, hogy az nem egyformán érinti a jövedelemmel rendelkezőt, és a koldust. Míg neked ez jelentéktelen, nekik a holnapi megélhetőségüket jelenti.
Ez azt jelenti, hogy aki kiszorul munka világából, a létezés jogát is megtagadják tőle.
Pálinkás Pál
@Sámannus: Nincs igazad...mert a végén még áldozatnak tünteted fel a cigányságot..holott bárhol a világon ahol népesebb cigánypopuláció él,rögtön romlik az életminőség...Valahogy nem hallottam még cigót sírni hogy nincs munkája és mindenképpen dolgozni akar!!!És azt ugye te sem gondolod komolyan hogy az átlag fizikai melós fizetésből akár csak három gfyereket el lehet tartani kényelmesen??Mert azért lássuk be,a cigókra nem jellemző hogy szellemimunka vonalon nyomulnak!!!
Sámannus
@Pálinkás Pál: Azt hiszem nem is ez a mérvadó, bár vannak orvosok tanárok művészek újságírók, még zenészek is, költők és írók. te nagyon le vagy valamiről maradva. A szemléleted olyan korlátozott, hogy nem látod a fától az erdőt. Velük leginkább az a baj, hogy könnyen a társadalom perifériájára sodródnak, mert nehezebb helyzetből indulnak, és előítéletekkel is meg kell küzdeniük. egymás sorsát is megnehezítik, és az agresszívak saját népüket is emésztik nem csak a többségi társadalmat.
Az én meglátásom csak annyiban különbözik a tiédtől, hogy én nem általánosítanám az egész cigányságra az előítéletet, és az arra érdemesebbeket segíteni kell, mert az az igazi tragédia, ha ezt sem tesszük meg. Mint a magasztosan feltálalt híd programban az elvárást szépen kidobták az ablakon.
Ahonnan elindult ez a vitánk csak annyiban érinti őket és bennünket is, hogy a vasúti vagonok tetején tartózkodni életveszélyes, és ezt jobb lenne hangosan is kifejezni valahol, ahol ez a veszély fennáll.
Azt pedig soha nem lehet meghatározni mennyi jövedelem kell egy gyerek eltartásához, mert ezt képtelenség meghatározni, mert ez igényfüggő, és az sem mindegy kivel törődnek, és kiket segítenek.
Egy 1850-es leírásban olvastam, egy helyi intéző jegyzeteiben, a rendkívüli időjárás miatt már harmadik éve nem volt termés a környék szántóföldjein. Csodálkozva említette meg, hogy ettől függetlenül nem volt éhínség a környéken. A tanulsága, hogy az egyszerű emberek leleményességét nem szabad lebecsülni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.