Egy szabálytalankodó autós majdnem elütött egy szabálytalanul sétáltatott kutyát Nyíregyházán. A kutya gazdája nagyon begurult.

Botot hajított az autó felé és a jármű után futott egy dühös kutyasétáltató Nyíregyházán. Az esetet egy másik autós fedélzeti kamerája rögzítette – számolt be az RTL Klub híradója.

A felvételen látható, hogy míg az egyik oldalon megadják az elsőbbséget a zebrán átkelő gyalogosoknak, a másik sávban haladó autós nem áll meg, és a kutya nekiszalad a kocsinak.

A tévécsatorna által megszólaltatott szakember szerint itt mindenki hibázott. Az autós nem adta meg az elsőbbséget, kutyát viszont nem szabad póráz nélkül sétáltatni.

Ha egy sofőr nem áll meg a zebránál, szabálysértést követ el, amiért akár 30 ezer forint bírságot is kaphat. Ha balesetet is okoz, és gyalogos sérül meg, az pedig már bűncselekménynek számít.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
ahham... a zebra mellett beszélgettek. Nem tűnt úgy, h áthaladási szándékuk van... Minden hülye miatt megállni? Ajjaj...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
ahham... a zebra mellett beszélgettek. Nem tűnt úgy, h áthaladási szándékuk van... Minden hülye miatt megállni? Ajjaj...
1magyar
Igaza volt a kutyásnak, mert a szemben lévő sor megállt, gondolom a kutya is ezt látta és elindult. A száguldozónak is meg kellett volna állni!
papa.49
A kutya csak szaladgált, és milyen komolyan érdekelte a gazdit az eb állapota, hogy a kutyát otthagyva rohan az úttesten az autó után, és botot hajigál, inkább pórázról gondoskodott volna !!!
Csizmás Kond
A zebrán való átkelési szándékot nem méterekre a zebrától beszélgetve kell kifejezni.
A gyalogosnak addig nem szabad lelépnie a járdáról amíg nincs meggyőződve, hogy a közlekedés leállt.
lópicigáspár
Én megálltam volna, de ha engem megdobnak bottal, visszaütök!
1magyar
@lópicigáspár: Én is megálltam volna, jobb a békesség, de amikor szemben több autó áll, akkor mit képzelt a száguldó, miért állnak? Nézelődni?
A póráz valóban kellett volna, mert akkor nem megy neki a kutya az autónak.
Equus
@1magyar: :) :) :)))) mit jelent a száguldás nálad? A futó ember vagy a vágtató ló tempóját? :)))))
1magyar
@Equus: Egy álló autó mellett ha 30-al közlekedsz már az is az.
elnyomott
Teljesen igaz. Én masszívan kutyázom, de ilyen forgalmas helyen bizony póráz kell a kutyára!
Equus
@elnyomott: családnak van egy labrador retrieverje (is)... póráz nélkül sem csinálna ilyet sohasem. Az argentin dogra nem esküszöm... az lebontotta volna a kocsit...
wpym
Es szajkosar sem volt a kutyan. De minek is? Hova jutnank, ha minden ki@aszott kutyas retek betartana a helyi ebrendeletet???
Mindket felnek fel millios birsag es tanul belole...
Sziszifusz
@wpym: 12:00
... és a kutya oltási igazolványa sem volt nála.
elnyomott
@wpym: - nem kell minden kutyára szájkosár, csak mert van, csak mert néhány kiba@szott ember fél a kutyától.
Én félek az agresszív, brutális embertől, mégsem járhat mindenki bilincsben!
Equus
@wpym: dugd fel magadnak a helyi ebrendeletet, szájkosárral együtt. Ha lenne kutyád, akkor tudnád, h olyan, mint a gazdája. Ismerik egymást és figyelnek is egymásra. Biztosan vmi önkormányzati tintanyaló voltál, ingyenélő aktív életedben, most meg osztod az észt ezerrel...
wpym
@elnyomott: Valoban nem kell, foleg, ha soha nem teszi labat kozteruletre, azonban ez az eset mas, itt kellett volna. A szabalyt azert alkottak, hogy betartsak, amelyik semmirekello, agyatlan f@sznak nem tetszik, nos neki nem kell kutyat tartani.
En is tartok az ilyen emeberektol es eleg baj, hogy ezek a figurak nem bilincsben jarnak vagy, hogy nem volt 2 capa a magzatvizben...
elnyomott
@wpym: -sok ezer, tízezer kutya van, aki teljesen ártalmatlan emberre. Oktalan barbárság lenne mindre szájkosarat tenni. Több, mint harminc éve kutyázom aktívan, tudom mit beszélek.
wpym
@Equus: Nem tehetsz arrol, hogy hulye vagy, ezt a kedves szuloknek koszond meg, akik az evolucio tokeletes zsakutcajat krealtak szemelyedben kisszek helyett.
Nem tud erdekelni a figyelmuk. Ki nem szarja le? Nehogy mar egy ontorvenyu, kreten ebtarto f@szkalap dontse el, hogy tesz-e szajkosarat a bolhazsakjara. (Es meg en osztom az eszt. lol)
Igen, biztos onkoris ingyenelo, tintanyalo, voltam (lol).
Equus
@wpym: mi más... különben nem hülyéznél le másokat érvek helyett. Egy szaralakként nyomattad az életed és még vmi gőg is szorult beléd. Szánalmas vagy, mint az esőtől szétvert tehénszar a réten. Csak arra kell vigyázni, rá ne lépjen az ember, mert büdös lesz tőle.
eszegfu
A kutyások és a kutyanélkülküliek között kibékithetetlen az ellentét, ahogy az autósok és a gyalogosok, ill. a biciklisták között. Azt azonban tudomásul kell vennünk, hogy egy törvény, vagy egy rendelet nem azért "születik", hogy azt felülbiráljuk, vagy a "szánk ize" szerint értelmezzük. Egyike vagyok annak a "néhány kiba@szott embernek" aki fél a kutyától.
fancy27
Mi van? Az autóst szidjuk?! Nem adta meg az elsőbbséget, oké, szabsértés, pénzbírság. A rongálás viszont vétség, BTK, 1 évig terjedő szab. vesztés. Sőt, ha a kutya esetleg kárt tett az autóban, aminek nekirohant, még azt is ki kéne fizetni a kutyásnak! (nem azért rohant neki a kutya, mert tudta, hogy a gazdinak elsőbbsége van)
qwertt
@Equus: Te sem tudod, mikor kell kussolni. Ahelyett, hogy lapitanal, mint szar a gazban, inkabb lokod az ertelmetlen hulyeseget. Rad is kellene szajkosar.
Equus
@qwertt: hajjaj... voltál orvosnál? Veszettség ellen vizsgátasd magad. Még van egy-két hónapod, addig ne harapj meg senkit.
emerencia
Gyakran járok arra autóval utasként. Jobbra van az örökösföldi lakótelep, a zebra másik oldalán pedig kiépített kerítéssel ellátott jó nagy kutyafuttató. Itt már sok kutyás azt hiszi, hogy leveheti a pórázt és a szájkosarat a kutyusok pedig ebből azt a következtetést vonják le, szabad a pálya és futnak át a zebrán. Nagyon félek mert nem ritka, hogy megjelenik ott egy szabadon engedett kutya aki már be van zsongva, hiszen mindjárt megérkeznek a kedvenc helyükre. A kutyatulajdonosok kibírhatnák ezt a pici időt és akkor nem lennének konfliktusok. A hatóságok is jobban figyelhetnének erre, míg nem történik valami komolyabb baj.
wpym
@Equus: Köszöntem a vidám perceket; anyadék büszkék lehetnek rád, csillagom. lol

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.