Gávavencsellőn forgatott a Hír TV stábja, mert kiderült, a település meglehetősen furcsa dolgokra használta fel a szegregáció felszámolására kapott pénzt.

135 millió forintos támogatást kapott a szabolcsi Gávavencsellő az Európai Uniótól társadalmi felzárkóztatásra. A HírTV Célpont című műsorának stábja felfedezte, hogy az összeget olyan furcsaságokra költötték, mint például:

farsangi buli

masszázs

biorezonancia mérés

Oravecz Nóra előadás

A pénzt az előírás szerint a hátrányos helyzetűek mosási, tisztálkodási és főzési lehetőségeinek megteremtésére kellett volna költeni.

A riporter bejutott Vojtó Mihályné gávavencsellői polgármester irodájába, de a falu első embere érdemi válaszadás helyett egy idő a kérdezőt és a tévécsatornát kezdte sértegetni.

A polgármester asszony azt állította, az uniós projekt elemei gond nélkül átcsúsztak a 2015-ös ellenőrzésen. Ezt viszont cáfolja a Hír TV birtokába jutott dokumentum, mely szerint az uniós szervek 12 millió forint visszafizetésére kötelezték az 4000 fős falu önkormányzatát. 

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
@1magyar: választott ember, esetleg a falu tehetne valamit.
A polgármester testbeszédét(is) látva, az emberek nemigazán húznak vele újat...
amúgy nem volt ilyen, csak hát a hatalom, és a (neki)sok pénz megváltoztatta a "tartását"...

Mondjuk a hírtévé túlságosan udvarias volt...mintha megszeppentek volna...

szerintem
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Miért nem vonja a kormány, vagy nav felelősségre az ilyeneket és azonnali hatállyal felmenteni az ilyen polgármestert aki szétlopja a pénzt.
wagabund
@1magyar: választott ember, esetleg a falu tehetne valamit.
A polgármester testbeszédét(is) látva, az emberek nemigazán húznak vele újat...
amúgy nem volt ilyen, csak hát a hatalom, és a (neki)sok pénz megváltoztatta a "tartását"...

Mondjuk a hírtévé túlságosan udvarias volt...mintha megszeppentek volna...

szerintem
1magyar
@wagabund: Mondhatni amilyen virágot szakít, olyat szagol. De ennek azért vannak elszámolási kötelezettségei a pénzzel. Nem azért kapta, hogy szórakozza el.
wagabund
@1magyar. Igazad van, látszott is a magatartásán, hogy még nem szorongatták meg, vagy valakik állnak a háta mögött...ennek megfelelően nagy volt az arca...

ha lenne egy igazi reális ellenőrzés, akkor akár vezetőszár is lehetne a képen..
dr. prédikátor
@dr prebikátor: Éppen olyan geci hülye bunkó mint te vagy!!!
papa.49
Nem kell rajta sokat agyalni, kik állnak a háta mögött...
lópicigáspár
Ez is csak egy tolvaj a többi közül! Szóval nincs félnivalója! Csak azon csodálkozok, hogy ilyen keveset síboltak el, ja ennyi jutott?! Na ez a felháborító!!
ila51
Még a masszázs , gyúrás ráférne ... de Oravecz Nóra nem sokat építene rajtuk .
nezelodo
A környékünkön is volt egy ilyen kiállású matróna polgi, fogytak mellőle a jegyzők, két év alatt hét, na meg folydogált rendesen a közpénz, a hasonló kaliberű maffiózó barátnőjével és éhes családjával együtt sok száz millát szívott fel a kisgömböc. Aztán lett helyette másik, akinek a párt fedezte számlagyára az okosodó vevők híján elakadt, hát beleült a bejáratott üzletbe. Szerencsére az egész bagázs templombajáró jó keresztény...
justhpeter
Rengeteg hasonló van az országban. Ha felül lophatnak, alulra is jár logika alapján épül frl az egész fideSS-kdnp. Ha az egészet vezetőszáron összekötnénk körbeérnék az egész országot.
staro2
Ahogy néztem a riportot , beugrott a pécsi fodor ibolya képviselő .
Ez a két nő a szövege alapján akár rokona is lehetne egymásnak.
Csizmás Kond
...ez a hírtévés viselkedés nem újságírói tehetségre vall, hanem a hűbelebalás szindrómára.
Azzal, hogy feltáró riportot akar csinálni oda is kellenek szabályok és törvényes keretek.
nemkati
@Csizmás Kond: Aha. Lényeg, hogy a fideszes polgármester lophasson, az újságíró hagyja békén ha neked nem tetszik a viselkedése.
Ritka sz@r országban élek, ahol ez a törvény és az elvárás.
Csizmás Kond
@nemkati: ...miből gondolod hogy egy polgármester viselkedését egy újságíró kell meghatározza ? ...sőt a lopásokat sem az újságírók kéne felderítsék...ez egy hóbort amit ma a média csinál.
és a szarról...nem kellett volna odaszarni...
Az a felfogás hogy a ledobott szennyesből választunk újra nem a szennyes hibája.
nemkati
@Csizmás Kond: Ne képzelődj már megint! Arról beszéltem, hogy kifogásoltad az újságírók viselkedését, kétségbe vontad a tehetségüket, de szóra se méltattad a tolvaj banyát.

A lopásokat jobb híján az újságíróknak kell felderíteni. Amíg a rendőrség és az ügyészség védi a fideszes tolvajokat, addig ez a megoldás marad. Egyébként tényfeltáró újságírók mindig voltak, és lesznek is, szerencsére, és legyenek is!
Csizmás Kond
@nemkati: ...a banya az banya...érdekelje a halált...viszont bárki ha rám törne így engedély és semmi nélkül nem biztos hogy rendesen tudna pisilni a következő két hétben...
Amit az ilyenek elvégeznek az egy karrierhajház mániákus fuseramunka...nem is munka mert sem szaktudásuk sem képzettségük nincs az okfelderítéshez csak tolakodnak egy mikrofonnal és az innenonnan megszerzett fülesekről tesznek fel szakmaiatlan kérdéseket.
wagabund
@nemkati: igen, a tényfeltáró újságírás egy igen kemény ága a szakmának...és bizony a legveszélyesebb is...ólommérgezés, baleset, és egyéb ártalmas behatásokkal...
Eladott Ország
A Gyere haza, fiatal program kirobbanó sikere közben és után ez a másik leghangosabb magyar siker. Helyi kiskirályok és Döbrögik döntenek emberi sorsokról az illiberális, munkaalapú társadalom dicsőségére. Az európai adófizetők pénze az az ők pénze, nem a tekintetes úr zsebpénze. Azért kapja Magyarország ezeket a pénzeket, hogy fejlődjenek a települések és felzárkózzanak az európai színvonalhoz. Valami egészen szürreális kép ez is a korrupció nevű betegségben szenvedő, erkölcstelen vezetők, politikusok mindennapi ténykedéseiről, de legalább annyira az őket hatalmon tartó tömegek zsibbadt közönyéről. És nem az a tragédia, hogy a Polt Péter elsikálóművész által irányított független magyar ügyészség ingerküszöbéig sem jutnak el ezek az ügyek, hanem az, hogy egy Stockholm-szindrómás – az öntudatos, felelős polgári létezéstől fényévekre vegetáló ország – évtizedeken át szavaz bizalmat ugyanazoknak a Döbrögiknek. 2012 óta először került 50 pont alá (48) Magyarország a globális korrupcióérzékelési listán. Ez 3 pontos romlás az előző évhez képest, az elmúlt nyolc év utáni elmúlt hét év legrosszabb eredménye. Szlovákiával, Horvátországgal, Malajziával, Jordániával vagyunk egy szinten. Romániával is egy szintre kerültünk, csak itt ellentétes a mozgás: Románia felfelé, Magyarország lefelé halad.
Mézike
@Csizmás Kond: Ez volt a véleményed akkor is a hírtévéről amikor anno csintalan is húzó ember volt ?
Csizmás Kond
@Mézike: ...soha sem csíptem őket...nagyon erőszakosan viselkedtek.
desiro
Mit képzel magáról ez a dagadt 3.14csa, nem ő sz@rta a spanyol viaszt csak a nevét harapta bele.
desiro
@durbincs: ki ez guvrincs vagy ki, csak a kérdőjelet ismeri.
Anyád megint panaszkodott.
Lepényleső
A köz elkötelezett embere,melynek most magas lovon a helye,
Szeli át a becsületet,míg a pór el sem hiszi,hogy ilyet is lehet?
egyvandor
A nertásak a népért vannak azok a pénzek amiket ellopnak azok milliárdos hasznoz hoznak, mint Gorbán 900-milliós éves utazása.
Felháborító hogy holmi riporterek kérdésekkel akadályozzák a nertársakat hogy ésszerűen ga(ráz)dálkodhassanak a pénzünkkel!!!
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál kinyögni debil? Gondozód szabin a gyógyszer meg elfogyott, debil?
Mi a helyzet vadbarom? Felriadtál? Magyar nem menni még mindig?
quadrocopter
@durbincs: Csak nem tirpák vagy "mán" meg "he"? debil?
Mit akartál kinyögni debil? Gondozód szabin a gyógyszer meg elfogyott, debil?
Mi a helyzet vadbarom? Felriadtál? Magyar nem menni még mindig?
nezelodo
@Csizmás Kond: 17:11:18:09:15. Amikor ugyanez a TV, még a fidesz szája íze szerint gyártotta a híreket, és nem közvetítette, a politikai ellenfeleiről, nem olvastam sehol, hogy bajod lett volna a Simicska-Orbán által pénzelt újságírói etikával... Hiába változnak az idők...
Csizmás Kond
@nezelodo: ...akkor itt az ideje hogy visszaolvass...
quadrocopter
@durbincs: Google fordító, debl!
Vagy egy tolmács, debil!
Vagy egy értelmes ember a környékeden, debil!
quadrocopter
@durbincs: Google fordító, debl!
Vagy egy tolmács, debil!
Vagy egy értelmes ember a környékeden, debil!
Vagy pszichiáter konzílium, debil!
cikicakk55
@Csizmás Kond: ".sőt a lopásokat sem az újságírók kéne felderítsék...ez egy hóbort amit ma a média csinál." Ezt írtad nemkati-nak ma 9:44-kor
Gondolom,hogy ha az,akinek a dolga lenne,hogy ezeket a visszaéléseket felfedje,kirója a büntetést, az épp olyan tolvaj,szarkeverő,az igazságot, a számonkérést felkészületlenségnek tartó valaki,vagy szervezet,mint ez a Polgármesterek szégyene.Mondjuk ha ez a nő a falujuk legrátermettebb embere a polgármesteri posztra,akkor nem csodálom,hogy még nem került a párt asztalára egy panaszos levél sem.
Csizmás Kond
@cikicakk55: Szerinted nem az volna a helyes, hogy mindenki végezze a saját munkáját ?
...és polgármester...ki választotta meg...és miért mindig más nem is odavaló próbál rendet tenni, korrupciót kideríteni, leleplezni... ?
cikicakk55
@Csizmás Kond: figyelj! Valahogy csak bekerült oda a polgármesteri irodába.maga a Polginő mondta,hogy szereti és nézik is a hír tv-t.A Hír tv már pedig ilyen,főleg a célpont című műsora.,csak ugye eddig mások voltak a célpontban és nagyon jó mások tetteit ócsárolni és kárörvendeni rajta. Most kifogta,mert Ő került célkeresztbe.Szerinted még is milyen kérdéseket tehetett volna fel a riporternő? Olyan válaszokat kapott,hogy egy férfi már ráborította volna az asztalt.Nagyon is türelmes és normális hangon beszélt a riporternő,főleg a válaszok hangsúlyához és pofátlanságához képest.Mi az,hogy "mi köze hozzá?" Miért személyeskedik a polgármesternő a válaszok helyett.Milyen válasz már arra a kérdésre,hogy " miért" az " azért"?
Nagyon remélem,hogy legalább egy olyan ember megnézi ezt a riportot,akinek van lehetősége hivatalosan is lapátra tenni ez a nőnek nagyon férfias barmot.
Csizmás Kond
@cikicakk55: ...szerinted az volna a helyes, ha minden boldog-boldogtalannak amikor kedve szottyan bárkitől azt kérdezhet kandikamerával felszerelve amit akar ???
...a polgármesternő faragatlansága magáért beszél...de én a helyében feljelenteném a riporternőt a kandikamera engedélynélküli használatáért.
cikicakk55
@Csizmás Kond: Azért,mert a hír tv célpont című műsorának ez a dolga. Kapnak infókat és Ők utána járnak.Ezért készül el ez a műsor.Ha nem lenne törvényes ilyen műsort gyártani,akkor a hatalom már rég betiltotta volna,mint ahogy szeretné is nagyon,csak hát ugye akkor sérülne a demokrácia. Így is már a bögyében van az EU-nak a Magyar sajtószabadság. Nem is olyan rég volt róla híradás,hogy az EU tanácsban szóba került,hogy Magyarországon a kormánypárti írott médiát szinte csak a FideSS-KDNP uralja. Már csak az interneten vannak jóformán olyan oldalak,ahol még lehet írni ellenzéki hozzászólást,vannak ellenzéki hírek is.A TV már mind a FideSS zsebében van,kivéve a hír tv-t,de az is Simicskáé,így azt sem lehet tényleges ellenzékinek mondani. tehát a riporternő jogosan volt ott, a kérdései egy demokrata országban jogosak voltak, az EU-tól való pénzt jogosan kérték számon a nézőik nevében. Az egy másik dolog,hogy egy ilyen nőnemű lény,ilyen felfogással,hogy lehetett Polgármester? Gondolom valakinek a valakije lehet. Megmondta kuszaszem is,hogy a világon minden ember a rokonunk.Neki legalább is.
Csizmás Kond
@cikicakk55: az volna a helyes, ha a munkáját mindenki becsülettel végezné...és az nem mentség, hogy ha az egyik nem végzi rendesen a másiknak is csalni hazudni erőszakosan kell viselkedni.
Ma a hatalom nem lép közbe addig amíg azt valaki nem jelzi nem kéri a közbelépését. Állandó felügyeletet ma csak a közlekedésrendészet végez na és az adóhivatal,... mert csak azok hoznak jövedelmet.
cikicakk55
@Csizmás Kond: Az kizárt,hogy nem látta volna a kamerát a Polgármesternő. Igaz,hogy azt a részt nem mutatták,de egész biztosan bemutatkozott a riporternő és elmondta azt is,hogy honnan jött.Állítólag a polgármester ismeri a hír tv-t a benne lévő riportokat, akkor tudhatná,hogy nem szakácskönyvhöz való receptért ment oda a riporter. Abban igazad van,hogy nem állíthat be bár ki csak úgy,főleg nem kandi kamerás felvétellel,de itt szó sincs kandi kameráról.Láttam már nem is egy "célpont" című műsort és ott lehet látni a kameramant is,amint kíséri befelé a riportert. A nyanyának semmi gondja nem lenne,ha a masszázs termet,vagy a falu főutcáját méltatták volna a hír-tv-ben.Nem volt szerencséje.Talán legközelebb majd arra költik a pénzt amire kapták.Itt meg nem a riportert kéne feljelenteni,mert Ő a munkáját végezte,hanem ezt a múmiát,mert elherdálta a szegényekre szánt pénzt.
cikicakk55
Még annyit,hogy a cikk elején is ott van,hogy a Hír tv stábja ment ki.Tehát a kandi kamera kizárva.
Ha stáb,akkor meg nem is ketten, voltak az operatőrrel Elnézést,ha hibákkal írok,de a mcska rohangál a billentyűz...eten
Csizmás Kond
@cikicakk55: ...nem tudom, de a kameraállásból ítélve az rejtve volt...és nem volt stáb mert a kamera nem mozgott, csak akkor amikor a táskát amibe volt vitte magával a riporter.
...és a téma vagyis a pénzherdálás megbeszélése sem így kell megtörténjen...de nem szeretném tovább erőltetni mert még azt fogod hinni hogy a polgi rokonom...:)
quadrocopter
@durbincs: Google fordító, debil!
Vagy egy tolmács, debil!
Vagy egy értelmes ember a környékeden, debil!
Vagy pszichiáter konzílium, debil!
cikicakk55
@Csizmás Kond: Nem gondolok én ilyeneket,hisz nem durván írsz, és nem bántóan. Az,hogy te másképp látod a dolgokat,és más a véleményed,azzal sincs semmi gond. Azért van a hozzászólás lehetősége,hogy mindenki leírhassa a véleményét. Nem írsz sértő módon. Fel sem merült bennem, hogy azért vagy más véleményed, mert a rokonod. Te másképp látod mint én és még emberi hangnemben adunk ennek hangot,addig én inkább örülök,hogy más oldalról is lehet értelmezni egy hírt. Köszönöm a türelmed.
Equus
Kelet-Magyarország... XIX. szd. Ennek a hülye, dagadt kurvának van pofája felvenni a fizetését?
quadrocopter
@durbincs: Google fordító, debil!
Vagy egy tolmács, debil!
Vagy egy értelmes ember a környékeden, debil!
Vagy pszichiáter konzílium, debil!
quadrocopter
@durbincs: Éjszakára lopod vissza magad, debil?
Magyar még mindig nem menni primkó agyadnak?

Belekékülsz az erőlködésbe, mi, debil?
Google fordító, debil!
Vagy egy tolmács, debil!
Vagy egy értelmes ember a környékeden, debil!
Vagy pszichiáter konzílium, debil!
desiro
@durbincs: neked meg vissza nőtt és aranyér formájában lóg ki a seggedből.Voltam anyádnál panaszkodott, hülye ez a gyerek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.