Tüntetést szerveznek a 3-as metró teljes akadálymentesítése érdekében, a megmozdulás a Ferenciek tere metróállomáson lesz november 20-án.

Tüntetést szerveznek a 3-as metró teljes akadálymentesítése miatt azok, akiknek jól jönne, ha minden állomáson lenne lift és egyéb eszközök a mozgásukban korlátozottak, nehezen közlekedők részére. 

Tüntetnek hétfőn az akadálymentesített metróállomásokért a Ferenciek terén

Fotó: pixabay.com CCO

A Facebook-esemény szerint a megmozduláson a kerekesszékkel, babakocsival, járóbottal közlekedők, sérült emberek, kutyások, idősek, mozgásukban bármilyen módon korlátozottak tömegét szeretnék megmutatni, hogy ne vegyék az ő igényeiket semmibe. (A metróvonal felújításának költségeibe ugyanis nem fért bele, hogy az összes állomás akadálymentesített legyen.)

A tüntetés november 20-án, hétfőn délután 3 órától lesz a Ferenciek tere metrómegállóban.

"Mi történik ott? Nem fogunk tudni feljutni a felszínre.

Ezért 16.00 órakor a Nem Adom Fel Zenekar játszik nekünk, egy rövid sajtótájékoztatót követően pedig átvonulunk a mozgólépcsőkkel szembeni falhoz, ahol létrehozzuk a “Vágyak falát”. Írd fel velünk egy post-it-en, Te miért vágysz akadálymentes tömegközlekedésre!" – olvasható a tüntetés Facebook-eseményleírásában.

Itt pedig egy 5 perces videón látható, miért is baj, hogy nem minden állomás akadálymentesített.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.