A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint lenne létjogosultsága egy olyan programnak, mellyel az Iszlám Állam terrorszervezetből Európába visszatérő terroristákat próbálnák a társadalomba visszailleszteni. De ez nem mindenkinél sikerülhet.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint lenne létjogosultsága egy olyan programnak, amely az Európából Szíriába az Iszlám Államhoz kiutazott, mellettük harcolókat visszatérésükkor visszaintegrálja a társadalomba.

Szalai Máté az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, az Iszlám Állam bukásával több ezer Európából kivándorolt harcos indulhat vissza hazájába. Ők szerinte nem született dzsihádisták, hanem az Iszlám Állam "kimosta az agyukat". Integrációjuk a társadalomba megvalósítható, Dániában voltak is erre próbálkozások.

Kiemelte azonban, hogy a visszatérők egy részénél ez a megoldás fel sem merül – tette hozzá.

A kutató az Iszlám Állam harcosai és a kurdok közötti feltételezett megállapodásról azt mondta, korábban is voltak már sejtések arról, hogy a kurd harcosok mindig hagytak menekülő útvonalat az ISIS harcosainak, pedig mindig azt kommunikálták, hogy nem kegyelmeznek nekik.

Az Egyesült Államok stratégiájának pedig régóta része az, hogy nem szorítja teljesen sarokba az ellenfelét, mert akkor jóval nagyobb pusztítást vihet végbe – tette hozzá.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
az integrációt a terroristák módszerével kell kezdeni. Folytonossági hiány a nyak és a fej között 2 percre, majd visszailleszt. Ha megmarad, Allah így akarta, ha nem, legyen Allah akarata szerint: megtért az ő urához, a vágyott paradicsomba.
wagabund
A kis butus kutató figyelmébe ajánlom e népi bölcsességet: a kutyából nem lesz szalonna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.