Puzsér Róbert elindította az "I don't" kampányát a szexuálisan zaklató férfiak ellen, szerinte a büntetésüknek teljes egzisztencia- és állampolgárság-vesztéssel kellene járnia.

Kampányt indított Puzsér Róbert a szexuális zaklatások és a férfi zaklatók ellen. 

Mint videójában elmondja, leghatározottabban tiltakozik a közvetlen erőszak és a szexuális zaklatás mellett minden tolakodó érintés, modortalan udvarlás és nyílt szexuális ajánlat ellen. Érjen az nőt, meleg, vagy transznemű személyt.

Mivel ő saját elmondása szerint ilyet sosem tett, és a jövőben sem fog, ezért indította az "I don't"-kampányt, melyhez mindenki csatlakozását várja, aki sosem zaklatott senkit.

Szerinte a szexuális zaklatók ellen a legsúlyosabban kellene eljárni, a büntetésük pedig a teljes egzisztenciavesztés mellett az állampolgárság elvesztése is lehetne. 

A videó alatt a leírásban olvasható a teljes szöveg, íme:

Én Puzsér Róbert vallom, hogy embernek férfi által gyakorolt szexuális kihasználása, tágabb értelemben a test és lélek integritásának semmibevétele egyike a legsúlyosabb emberi bűnöknek.

Vallom, hogy nemcsak a közvetlen erőszak és a szexuális zaklatás, de minden nő, meleg vagy transznemű személy felé irányuló tolakodó érintés, modortalan udvarlás és nyílt szexuális ajánlat egyaránt súlyos bűn.

Én, Puzsér Róbert sokakkal ellentétben soha életemben nem követtem el semmi ilyesmit, és a jövőben sem fogok – ugyanakkor mindent megteszek azért, hogy ezek a bűnök ne maradjanak titokban és megtorlatlanul.

Ezért itt és most felszólítom azokat, akik soha nem ártottak senkinek, és ezt szeretnék a civilizált világ tudtára adni, hogy csatlakozzanak az „I’dont” kampányhoz.

Ezzel nemcsak az áldozatok iránti szolidaritásunkat fejezzük ki – azt reméljük, hogy a bűntelenek mindennapjait soha többé nem árnyékolja be a bűnösök hallgatása.

A nőket ért támadások nem pusztán egy-egy ember, hanem a férfiúi nem művei. A férfihatalom, a férfierkölcs, a férfiagresszió és a férfiakat jellemző empátiahiány okozza azokat. Tegyünk végre valamit!

Ezekben az ügyekben a jövőben ne a bűnt, hanem az ártatlanságot kelljen bizonyítani. Tegyünk közösen hitet a nők jósága mellett: egy nő szavát legalább négy férfi szava cáfolhassa.

Ha a médiában döntés született egy vádlott bűnösségéről, azt bíróság többé felül ne vizsgálhassa. A büntetés minden esetben legyen teljes egzisztenciavesztés, az állampolgárság elvesztése és törlés minden digitális felületről.

Nemcsak a színészek, de valamennyi elkövető esetén ragaszkodunk ahhoz, hogy minden szöveget, továbbá minden kép- és hangfelvételt, ami az erőszakos férfi létezésére utal, vagy amit az erőszakos férfi bármilyen módon készített, semmisítsenek meg – legyen az akár családi fényképalbum, akár személyes facebook-profil.

Töröljék ki a múltból és a jövőből! Mindenki, aki bűntelen, csatlakozzon az idon’t kampányhoz! Elsősorban férfiakra számítok. Aztán jól nézzünk körül az ismerőseink között! Arról a férfiról, aki nem csatlakozott, tudni fogjuk, hogy cinkos. Vagy rosszabb.

(Címlapi kép: részlet a videóból)

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Puzsikám, attól tartok, hogy téged szkszuálissan zaklatott valagi. Bántották a kicsi fenekedet édi?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@cikicakk55: nem voltam pontos..a gazdag helyett inkább jómódút irhatnék...az inkább él a becsületes munkából, sokat dolgozva, nagy szakértelemmel..

hogy járó motorral egy repülő?...nos teljesen véletlenül tudtam meg, hogy például közép, és dél-Amerika országai(is) igen kedvelt helyek a magyarok közt -(ezt nem a piacon súgták a fülembe, hanem a rádiból hallottam)-...az ottani országokban egyik magyar sem jár reggel hatra dolgozni...jön a pénz, aztán egyszer majd a papa is..

(nálunk úgy van kitalálva, hogy ha a családból valaki(k) bajba kerülnek, akkor itt az egyik nem lakott, de berendezett szobában meghúzhatják magukat..a nejemmel ezt úgy fogjuk fel, hogy addig jó, amíg nincs szüksége a szobára senkinek...)
cikicakk55
@wagabund: Így van! Mi is több mint 10 év alatt építettünk egy tetőteret a házra,hogy ha az idősebb megnősül ne legyenek lakás gondjai. Akkor a kicsi még csak kósza gondolat sem volt. A nagynak végül nem kellett,de talán a kicsinek. A módosabban igazad van. Ők azok akik becsületesen keresték a pénzt,de nem hajszolták mindenkin átgázolva. Rajtunk is olyan emberek segítettek. Megtehették,így megtették,pedig csak annyi volt,hogy ügyesek és talpra esettek voltak a szakmájukban. Elismerésem az olyan embereknek. Úgy tudom,hogy Puzsér is mint ember ilyen,de a stílusáról sok rosszat olvastam. Mivel nem nézek ilyen adásokat,így fogalmam sincs mint média szereplő milyen ember.
wagabund
@cikicakk55: én azért nézek ilyen műsorokat, hogy képben legyek, kik között élek...ennek ellentmond, hogy újabban már kezdek összezavarodni, ki kivel is van? a választásokig teljes lesz a káosz...
cikicakk55
@wagabund: Én a neten szoktam a híreket több párt szemszögéből is elolvasva. Számomra sokkal jöbben le jön a hozzászólásokból,hogy egy- egy hírnek mennyi az igazság tartalma. Az újságíróknak képtelen vagyok hinni,de a hozzászólók őszinték,mert a legnagyobb részük meggyőződésből és nem pénzért ír. A trollokat elég gyorsan ki lehet szűrni. Ami a kedvem gyakran elveszi,az a propin kívül a hozzászólók minősíthetetlen hangneme,csak azért,mert mind a ketten gyűlölik a FideSSt, de az egyik jobbikos,a másik DK-s. Hiába ugyan az az érdekük,már a második írásnál k. Anyáznak,köcsögöznek, genetikai hibásnak tartják egymást.
wagabund
@cikicakk55: nos ez az egymást gyalázás-alázás-anyázás a menő...

én is szabadszájúvá válok azonnal, ha a nyugdíjasokat kezdi valaki bántani (aki még nem nyugdíjas)..akkor tolom keményen...
...amúgy pont igazad van, mert a kommentek mindenféle szemszögből megvilágítják ugyanazt a hírt...
cikicakk55
Ráadásul a kommentek a nép véleményét tükrözik,még akkor is ha néha túl durva stílusban történik. A hír viszont a híroldal beállítottsága szerint van megírva.Ezért is szoktam több oldalon megnézni a kommenteket,csak a durva beszólóngások miatt szinte csak ide írokert itt például Csizmás Kond-al néha nem értünk egyet,de még Ő is emberi hangnemben válaszol. Az ilyen ellenvéleményt értékelem,mert nem vagyunk egyformák,nem is kell egy véleményen lennünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.