Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozott Bangkokból.

Szijjártó elmondta, hogy megállapodtak a thai hatóságokkal a Mahacsulalongkornradzsavidjalaja Egyetem további magyarországi működéséről. Az egyetem a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával áll együttműködésben.

A thai kormány készen áll arra, hogy az intézmény "mindenben megfeleljen az új magyar felsőoktatási előírásoknak" – mutatott rá a politikus.

Az oktatási megállapodások keretében jövő szeptembertől évente negyven ösztöndíjas hallgató érkezik Thaiföldről Magyarországra

- tudatta a miniszter.

A tárcavezető egyúttal elmondta, hogy a thai hatóságok feloldják a madárinfluenza miatti importtilalmat Magyarországgal szemben, így újra megindulhat a liba- és kacsamáj, a napos baromfi, valamint a tojás exportja a délkelet-ázsiai országba.

Szijjártó Péter úgy látja, hogy:

a thai középosztály kiszélesedésével nő a magas minőséget képviselő magyar élelmiszeripari termékek iránti érdeklődés.

Jelentős szerepet kap Thaiföld a Mol tiszaújvárosi petrolkémiai üzemének felépítésében is, hiszen a szükséges modulok nagy részét az országban gyártják majd le. A kétmilliárdos beruházásnak köszönhetően Tiszaújvárosban Közép-Európa legnagyobb és az európai térség ötödik legnagyobb poliolgyára épül.

A politikus szorgalmazta az Európai Unió és Thaiföld közötti megrekedt szabadkereskedelmi tárgyalások újraindítását, illetve a partnerségi és együttműködési megállapodások megkötését. Szijjártó kiemelte, hogy ezek újabb magyar exportlehetőségeket jelentenének.

Magyarország oktatási és gazdasági megállapodásokat kötött Thaifölddel

A külgazdasági és külügyminiszter november 19-21-e között Mianmarba látogat, ahol részt vesz az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) najpjidói külügyi csúcstalálkozóján. Az ASEM 30 európai és 21 ázsiai országot, illetve az Európai Uniót tömörítő szervezet, célja a két kontinens államai közötti kapcsolatok előmozdítása.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/KKM

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Oktatási megállapodás mire???
Ők oktatnak minket- vagy mi Őket?, petike te hülye vagy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Igenis van alapja az oktatási programnak.
A thaiföldi ""luxusfeleségek"" biztos képesek némi gyakorlati továbbképzést bemutatni hazai ""kolléganőik"" részére.
Igaz, a fizetségük lényegesen alacsonyabb, de a szakmai tudásuk (talán) már meghaladja honi diákjaik képességeit.
Ha már a CEU léte kétséges is lehet, a (számomra) nemhogy leírhatatlan, de akár kibetűzhetetlen nevű egyetem biztos hasznos tanulmányokat fog hazánkban prezentálni.
kisrigó
A csillagszórós tolvaj édesanyját az összes pofátlan gazembernek! A magyar gyerekeink oktatásával kellene foglalkozni, nem pedig a "semmi közünk hozzá" diákokkal! Nem a pénzt elvonni, csökkenteni az állami helyeket! Nagyon felháborít ez a sunyi nimand, utazgat a mi pénzünkön, élvezi a potyát, és még "üzletet" is köt, ki tudja milyen feltételekkel. Lehet, hogy a bankszámláját is hizlalja ott helyben! Szégyen, hogy egy ilyen kaliberű képviseli az országot!
karma1
@namihami: Thaifoldon csak egy picit nagyobb a korrupcio meg a csalas, mint kis hazankban - szerintem a lopas lesz a fo tantargy...
Lepényleső
Ugyan ki mással,hisz szinte azonos gyökerekkel rendelkezünk,egy a kultúránk,egy nyelvet beszélünk,sőt szomszédos államról lévén szó,ez természetes.
karma1
@Lepényleső: Es mert olyan fejlett hadsereguk van, akik meg tudnak bennunket vedeni szukseg eseten, ugye??? (Mindegyik futyiszes hazaarulo)
Jozefina
Majd most már hivatalos útra mehet a fidesz-kdnp csürhe!!! Thaiföldön köztudott, hogy nagy a gyermek prostitúció!!!???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.