Támogató eljárást indít hétfőtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azoknál a mikrovállalkozásoknál, amelyeknél az adóhatóság a rendelkezésére álló és a bevallási adatok között jelentős eltérést talált - mondta Tállai András, a NAV vezetője, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek. Az államtitkár elmondta, hogy a kockázatelemzők felhasználták többek között az online pénztárgép, illetve az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer (ekáer) adatait is. A revizorok megjelenésére számíthatnak például azok a vállalkozások, amelyek az elmúlt időszakban legalább egy hónapig semmit nem ütöttek az online pénztárgépükbe, ám a rendelkezésre álló adatok szerint az üzletük nyitva volt, az értékesítés nem szünetelt. Azokat az adózókat is felkeresi a NAV, akik az ekáer adatok szerint jóval nagyobb összegben hoztak be az EU más tagállamából árut, mint amennyit az áfabevallásukban feltűntettek. A revizorok támogató eljárást indítanak, így a...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Tiborczék jól (el)vannak?
Volt már NAV "körülnézés" náluk?
Hát Garancsinál?
És Orbán Győző kőbányáinál?

csak kérdezem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Eladott Ország: Az utolsónál azt ,,rendkívül okos arckifejezést,, amit produkál, csak kisgyerek ne lássa mert megáll a növésben )))))))))))))))))))))))))))
Eladott Ország
@papa.49: "Az utolsónál a rendkívül okos arckifejezés"-hez tartozó szöveg az alábbi:
A hülye gyerek beszopja ezt is, mint a rezsicsökkentést. Vigadjunk, egyre szebb az életünk! Tállai András hurkakóstoló és NAV fővezér megsimogatta a buksinkat és bejelentette: most nagyon jó lesz nekünk. Mert a jólelkű kormány leviszi a nyers tej áfáját. Ezentúl 5 százalék lesz a mostani 27 százalék helyett. Majd. Hát mi ez, ha nem egy valóságos gazdasági csoda? Egy kánaán. Az UHT féltartós és tartós tej áfája nem csökken. Kulcsszó: friss tej. Ami egy nap alatt romlik meg. Nyáron 2 óra alatt. Akinek kicsi gyerekei vannak, az tudja: lehetetlenség eldönteni, mennyi tej fog fogyni aznap. Vagy innának a gyerekek kakaót, vagy nem. Vagy egy bögrével, vagy kettővel. Aki olyan szerencsés, hogy van a közelében élelmiszerbolt, az legfeljebb elugrik naponta tejért. Ha még szerencsésebb, akkor házi tejet tud vásárolni, vagy egyenesen ott áll egy tehén a réten és reggel-este megnyitja az ember a tejcsapot. Azok a kisgyerekes szülők viszont – vagy akár nehezen mozgó idős emberek – akiknek praktikus okokból célszerű néhány doboz tartós tejet beszerezni, vagy azok, akik valami misztikus okból nem egy pláza mellett élnek és akár 15-20 km.-t kell buszozni/vonatozni/autózni a legközelebbi, megfizethető árú üzletig, nem naponta, hanem hetente, vagy ritkábban teszik meg ezt az utat. Ugyanis többnyire azért vállal az ember hosszabb túrát az élelmiszer bevásárlása okán, mert a
közeli boltban túl drága és párszáz forint megtakarítás egy extra rúd olcsó parizert jelent. Vagy
pár kiló kenyeret. Na, nekik nem lesz olcsóbb a tej. Viszont a tejtermékek (kefír, sajt, túró) senkinek sem lesznek olcsóbbak, azokat nem érinti az áfacsökkentés.
papa.49
@Eladott Ország: Erre szokták mondani ,,nesze semmi, fogd meg jól,, a nyers tej is olyan lesz mint a tojás, ma másfélszer többe kerül mint az afa csökkentés előtt, NA HURRÁ !!!
surdilloFUJT
71 éves nyugdíjasra végrehajtót küldtek késve fizetés miatt(pár tizezer)Selmeci meg milliós adótartozást görgrt hosszú évek óta és csak gyarapodik nem fizet"mert nem kérték meg külön hogy fizessen")
Eladott Ország
@surdilloFUJT: 444.hu/2013/08/09/el-a-kezekkel-selmeczi-gabriellatol
El a kezekkel Selmeczi Gabriellától!
444.hu/assets/tumblr_m52rw2LEKU1qm6sfao1_500.gif
Hát nem-e büdös-e az, hogy van egy NAV-nak hívott Apehünk, amely minden háromforintos tartozásra lecsap, ha a döglött papagáj után nem fizeti be a özv. Horpacsek néni az áfát, akkor másnapra inkasszózzák az egész lépcsőházat Békásmegyeren, de bezzeg a képviselőnőasszonynak haja szála sem görbül hat éven át, nem is szólnak neki, amikor milliókkal tartozik. És persze pont Lockheed-botrányos, nyugdíjmentős Selmeczi.
papa.49
@Eladott Ország: Na látod én is pont ezt mondhatom, nekem egyik évben visszautaltak a befizetésből 28 ezer forintot, mondván túlfizettem, mondom oké, 2 évre rá meg követelték a 28 ezer forintot ,meg a kamatokat, összesen 41 ezer forintot !!!
Próbálkoztam mint a kiskutya, eredmény nélkül, tehát befizettem azt is, végül is más trehányságáért én fizettem még kamatot is !!!
Na ez a dicső nav !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.