A német gazdaság az eddig vártnál nagyobb mértékben, hat éve a legnagyobb ütemben nő az ifo gazdaságkutató szerint. A müncheni ifo legújabb előrejelzésében az szerepel, hogy a német hazai össztermék (GDP) 2,3 százalékkal nő idén az eddig várt 1,9 százalék helyett. Ez a legnagyobb növekedés lenne 2011 óta, amikor a gazdaság 3,7 százalékkal bővült. Az ifo azután javított előrejelzésén, hogy a legfrissebb adatok szerint a német gazdaság a becsültnél nagyobb ütemben, 0,8 százalékkal nőtt a szeptember végével záródott három hónapban az előző három hónappal összevetve. A német kormány 2 százalékos idei gazdasági növekedéssel számol. A német gazdaság fő hajtóereje az export és a belső kereslet, miközben jelentősen nőttek az állami és a magánberuházások. Mivel a magyar gazdaság ezer szálon kötődik a némethez, ez hazánk szempontjából is jó hír. A magyar választási kampány alatt a jelek szerint kedvező gazdasági környezettel számolhat az Orbán-kormány.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
aljas, szemét migráncs-simogató németek! Nem kell a pénzük! Majd kövér Nertárs megmutassa asztat meg a magyar szilárd (németről magyarra fogja változtatni a nevét, mert van magyarosch vér a pucájában)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.