Tévedtek azok az értelmiségiek, akik abban bíztak, hogy van élet az Orbán-rendszeren belül is. Ha jóllakott, megelégszik, és élhető szinten konszolidálódik a rendszer. Ez a nézet figyelmen kívül hagyja a szociálpszichológiai igazságokat, a diktatúrák természetét és a történelmi tapasztalatot. Egy diktatúra soha nem elégszik meg, a diktátornak sem a hatalomból, sem a pénzből soha nem elég. Egy diktátor soha nem érezheti magát biztonságban, nem tudják megnyugtatni a legjellemtelenebb kollaboránsok se, hogy nincs mitől tartania, behódoltak neki. Ezért nem tud soha megnyugodni, és a végén addig szorítja a gyeplőt, míg totális diktatúra nem lesz. Ezen az úton megállítható, amíg tisztában van azzal, hogy törvénytelenül, csalással építi le a demokráciát. De amikor ez megszilárdul és működni kezd, már nem lehet megállítani. A szörnyeteg él, az étvágya kielégíthetetlen, és a gyanakvása egyre erősebb. Ezért mindig az újabb négy évre van szüksége, és demokratikusnak hazudott...

Forrás: nepszava.us
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Pontosan így van. A diktátor és a diktatúrák kitartottjai mindig egyre többet akarnak ergó tévednek azok, akik azt hiszik ennyi volt. Egy frászt: egyre többet akarnak és ezzel egyenes arányban egyre többen fognak véglegesen leszakadni a totális nyomorba, akik meg egyelőre még tehetik kivándorolnak.
Eladott Ország
93 éves Robert Mugabe zimbabwei elnök 37 éves uralmát is csak katonai puccsal lehetett megbuktatni. A diktátornak sem a hatalomból, sem a pénzből soha nem elég. Lásd a mi csúti cigány vezetőnket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.