Az önkormányzat helyetti éttermi tiltakozás nagyjából beleillik abba a sorba, amely láncra a választások megnyerése helyetti, a választási rendszer kritikájával folalkozó, megmondások is felfűzhetők. Ettől még lehet csettintgetni, hogy most aztán jól megmondták. A csettintgetések szünetében azért tegyék legalább néhányan a szívükre a kezüket. Aztán saccolják meg, hogy a kormányváltást, mondjuk egy méternyire levőnek feltételezve hány milliméternyi előrehaladást hoz egy-egy ilyen akció? Aztán azt, hogy ezek az akciók jelentenek-e nagyobb előrehaladást, vagy az jelentett volna nagyobbat, ha összefognak az ellenzéki erők? Amitől különben Gulyás erőteljesen elzárkózni látszott korábban. Ami miatt, noha tudom, hogy nem túl szimpi vélemény, de akár Gulyás is elugrasztható a következő zacsi pirított szotyiért. Orbánnak.

(Forrás: endresy.blogspot.com, GeoCravker által)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Van egy olyan erzesem, hogy Gulyasek abbol a forgatokonyvbol ohajtottak kiindulni, mint annakidejen a "marciusi ifjak", vagyis Petofiek...:o)))

Valo igaz, nem valasztottak meg valami szerencsesen a helyszint, illetve nem igazan hoztak szinkronba a kovetelesuket a helyszinnel.
Azert ha egy nagy csoport bemegy az etterembe, es ott fogyaszt, valamint fizet is a kajaert, akkor bizony ki kell oket szolgalni - viszont amig kiszolgaljak oket, kozben nyugodtan lehet hivni a rendorseget is. Az ajtok bezarasa rossz huzas volt az etterem reszerol, mert az mar szemelyes szabadsag korlatozasaba utkozik - ez teny. (Mig az etteremnek a nyitvatartasi idejeben mindenkit be - es ki is - kell engednie - ez meg az etterem feladata).
Megkerdeztem a lanyomat, (mint etteremvezetot), hogy ilyen esetben mit kell tennie a muszakvezetonek torvenyesen. O mondta, hogy eloszor mindenkeppen udvariasan fel kell szolitani a tavozasra azokat az embereket - bar hanyan is vannak - akik nem a helynek megfeleloen viselkednek, es ha nem tesznek eleget a felszolitasnak, akkor a rendorseget hivni. (Gyakorlatbol mondta, hogyha elkezd egypar ember valamin hangoskodni, mert tobbet ittak a normalisnal, meg azokat is le lehet csillapitani nehany udvarias mondattal).
Ebben az esetben az lett volna a leghelyesebb, ha a tulaj azonnal hivta volna a rendorseget (amikor latta, hogy ez egyfajta politikai tuntetes), de nem zarta volna be az ajtokat.
Igy sikerult egy nagyon hulye helyzetet teremteni: Gulyaseknak nem volt joguk ott ezt es igy csinalni, az etteremnek meg nem volt joga oket elzarni. Ugyhogy vagy mindketten a birosaghoz fordulnak, vagy egyikuk sem. Az elso megoldas sokkal dragabb, es ugyanolyan eredmennyel jarna, mint az elso: patt helyzet, nincs megoldas...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@JAJMÁR: "Nem érted és miattad álltak ki elsősorban"
Ennek igazán örülök. S tudod miért?
" hanem az oktatás reformjáért. "
Ezért. Ugyanis az amit ők "reformként" kommunikáltak az a 2010-es állapot restaurálása volt. Márpedig az ugyancsak egy csapnivaló, alapvetően destruktív rendszer volt. Orbán a folyamatos, és meredek ereszkedést zuhanórepülésre cserélte. De ettől még az sem volt jó.

"Ja, hogy nem értek el sokat, és szerinted miért nem? "
szerintem elég sokszor leírtam. Legfeljebb nem értetted meg. Vagy nem merted megérteni.
Azért nem kedve Jamár, mert az emberek indulatból nagyon szívesen kimennek rázni az öklüket, hogy orbántakarogy, Ha akkor egy karizmatikus vezető az élére áll az ökölrázásnak, akkor még polgárháború is lehet belőle. De akkor, ha ez elmarad, és marad a pozitív üzenet, a valós szakmaiságot nélkülöző ökölrázás, akkor még 1-2 alkalommal kimennek rázni. Aztán kifáradnak, és legyintve otthon maradnak.

Te is szidhatod az otthon maradókat, míg ki nem szárad a klaviatúrád (vö. "Mert nem képes melléjük állni a magyar ún. elit."). De ettől a tömegek nem fognak kiállni a semmi, a legfeljebb a saját politikai pecsenyéjét sütögetők mellé. Még Orbán mellé sem. Jól mutatta ezt, hogy valójában egy 40% körüli valós támogatottság volt csak mögötte.
Természetesen ezért is lehet a választási rendszert szidni. De azért az is hozzá tartozik, hogy ha az ellenzék a maradék 57%-ot meg tudja szólítani és "elvinni" az urnához, akkor 2014-ben Orbánnal fölmoshatták volna a padlót. A saját rendszerével. S ez igaz 2018-ban is.
Ezért egy ócska pótcselekvéses megosztás az, amikor a Momentum meg Gulyásék a választási törvényen édelegnek, de senkivel nem állnak szóba.
De nem álltatom magam, hogy megérted. De rá se ránts. Majd legközelebb ismét leírom. Ha még lesz hol. Ha a bénázó, önfelszalámizó elllenzékenk (s benne az említetteknek) köszönhetően marad közlőképes fórum.
Ahol továbbra is úgy érezheted majd, hogy nem a tömegeket kellene meggyőzni, hanem engem legyőzni.
JAJMÁR
@GeoCravker: Fityfenét! Nem érdekel, hogy te mit gondolsz, de amit nyilvánosan kiírogatsz, arról kiírogatom a véleményemet.
Az oktatásról pufogtathatsz nagy szavakat, emlegetheted a múltat, aki nem ért hozzá annak tetszhet is, nekem nem tetszik.
Továbbra is az a véleményem, hogy az emberek nem hülyék, és nem birkák, akik egy megfelelő kolompos - karizmatikus - vezető után menetelnek, hanem képesek megérteni mi az érdekük, ha tárgyilagosan tájékoztatják őket. Ebben pedig nagy felelőssége van az elitnek.
De könnyebb hosszú nyelvvel élni nekik is, ez tartja életben a rendszert.
Ne gondold, hogy nem értelek.
GeoCravker
@JAJMÁR: "aki nem ért hozzá annak tetszhet is, nekem nem tetszik."
Amiből persze nem következik, hogy értesz hozzá :-)

"Továbbra is az a véleményem, hogy az emberek nem hülyék, és nem birkák, akik egy megfelelő kolompos - karizmatikus - vezető után menetelnek, hanem képesek megérteni mi az érdekük, ha tárgyilagosan tájékoztatják őket"
Akkor pláne megerősíted, amit állítottam. Pukli, a CKP, az egész gittegylet képtelen volt egy szakmailag megalapozott konzisztens programmal előállni :-)
JAJMÁR
@GeoCravker: Szerinted! Amiből aztán végképp nem azt következtettem ki, hogy értesz hozzá :)
De nem gond, ahogy az se, hogy mi soha nem fogunk egyetérteni. Attól én még jól alszom :)
karma1
@GeoCravker: Szerintem sem volt semmikeppen szerencses, mert zavaros volt a kivitelezes, a cel, minden...Ezzel pedig tenyleg inkabb a futyisznek segit...
GeoCravker
@karma1: "Ezzel pedig tenyleg inkabb a futyisznek segit..."
Azok a buta kinaiak mondogatják, hogy ha valami hápog, mint a kacsa, úszik, mint a kacsa, és a színe olyan mint a kacsáé, akkor hiába mondanak rá bármit.. Az bizony kacsa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél