Három ország van csak az egész EU-ban, ahol rosszabb a gyerekek helyzete, mint Magyarországon. Ritka rossz a magyar gyerekek helyzete – derült ki az Eurostat most kiadott adataiból. A 18 év alattiak 33,6 százaléka él szegénységben vagy társadalmi kirekesztettségben. Ennél rosszabb helyzetet csak Romániában, Bulgáriában és Görögországban mért az unió statisztikai hivatala. A románoknál a gyerekeknek majdnem a fele szegénységben él. Pedig a probléma nem csak Közép- és Kelet-Európáról szól: a régiónkból Szlovénia és Csehország is az EU legjobb négy tagállama közé került, náluk csak Dániában és Finnországban jobb a helyzet. Az Eurostat három lehetséges módon sorolhat be valakit a szegénységben élők vagy kirekesztettséggel fenyegetettek közé. Ide tartozik az, aki - az ország mediánjövedelmének 60 százalékánál kevesebb pénzből kell, hogy megéljen, a szociális juttatásokat is beleszámítva, - a depriváció kilenc mutatója közül legalább három igaz rá, például nem tudja melegen...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbán és bűnbandája a totális nyomorba döntötte a legkiszolgáltatottabb rétegeket.
peterkelemen
Orbán és bűnbandája a totális nyomorba döntötte a legkiszolgáltatottabb rétegeket.
quadrocopter
"Szomorú"! Mondta Mészáros Analfa Béla...és tovább számolta a milliárdokat...
Csizmás Kond
Gyerekszegénység...vagyis a szülei gazdagok vagy milyen agyamentség az egész ?
szep napot
Egyre tobb a cigany (Romaniaban, Bulgariaban meg tobb).Ha a ciganyok szaporodasat csokkenteni tudnank, az adatok rovid idon belul javulnanak. Ezt mindenki tudja.
RonaGyuri
ezek azok a gyermekek, akik azért nem reggeliznek, mert nem éhesek? =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.