Találós kérdés: kitől származik az idézet? “Minden fiatalnak be kell vonulnia katonai szolgálatra. …minden magyar fiatalembernek kell kapnia alaki kiképzést, és bizonyos mértékű lelki felkészítést és bizonyos mértékű lelki felkészítést is. Ehhez ragaszkodni kell.” Mielőtt túl sokat gondolkoznánk, lelőjük a poént: Orbán Viktortól, Magyarország jelenlegi miniszterelnökétől, aki mindezt a Magyar Honvédség vezetői állománya számára tartott éves értékelőn és feladatszabó állománygyűlésen jelentette ki 2001. március 1-jén. Mára már más szelek fújnak, a miniszterelnök fejében is. Ez a mondat egyike azoknak, amelyek szöges ellentétben állnak Orbán Viktor mai elképzeléseivel. Sokszor olvassuk az internetes fórumokon a fiatalokkal kapcsolatban, hogy milyen jó is volna egy újabb katonai szolgálat számukra. Ha azonban belegondolunk, hogy mit is adott a katonaság a piáláson és a szadista hajlamok kiélésén kívül, túl sok jót aligha mondhatunk el róla. Mennyi halálos baleset történt a...

Forrás: ellenszel.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Jöhetnek a határon túli magyar fiatal szavazógépek sorkatonai szolgálatra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Jöhetnek a határon túli magyar fiatal szavazógépek sorkatonai szolgálatra!
peterkelemen
Nem szokatlan hisz Orbán folyamatosan hazudozik. Volt már a felcsúti görény kommunista, majd liberális mára meg nácivá vedlett.
Csizmás Kond
mongyuk ma a sorkatonai szolgálat tényleg katasztrófához vezetne a sok elpuhult, a kokón és tologatótelón nevelkedett hájassegű kölök belehalna az első elkiáltott parancsszó hallatán.
Lepényleső
"Ne figyeljenek oda arra,amit mondok,egyetlen dologra figyeljenek,amit csinálok!" - Az se jobb?
GeoCravker
@Csizmás Kond: Isten bizony meggyőzöm majd az unokám, hogy nincs ennél jobb. Egy feltétellel.
Orbán a '68-as vegyvédelmi ruhában 120-as menetben "lesétálja" a '70-es évek végén szokásban volt 10 km-t. A gázmaszk tömítettségét ellenőrzendő, olykor mellédobott könnygázgránáttal. Ha az 5. km után még életben van, akkor üsse kavics, igazad van a hájas ifjúságot illetően.

(a visszakérdezések ellen: a magam részéről már 1 km-t sem élném ma túl)
nevemnick
@GeoCravker: de mi már megtettük... de nemcsak egyszer. Putyorgó inkább szemináriumban járt, és szopogatta a Marx-Engels-Lenin elszáradt középső lábát.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...a cikkben még ez is érdekes: " Mennyi halálos baleset történt a hadgyakorlatokon, mennyi felesleges időt vett el a továbbtanulástól a kiképzés, Egy európai országban, ahol a NATO-haderejéhez tartozunk, és ahol a legtöbb fiatal inkább külföldre menne tanulni, dolgozni, milyen többletet adhatna most egy sorkatonai szolgálat? ."
Tudod amikor ilyesmit olvasok nem kell kávé. ...nem elemzem mert biztos vagyok megérted.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Ha arra gondolsz, hogy a hadsereg adott "hazaszeretetett", akkor tévedsz. Oly korban éltem... Illetve voltam katona, amikor az egész magyar honvédség gyakorlatilag homokzsák volt.
Olyan tisztikarral, amelynek a nagy része kubikosnak is alulképzett volt. Emberileg mindenképpen. Olyan szolgálatokkal, amelyek az időt lopták és olyan kiképzéssel, aminek a 80%-a értelmetlen volt.
Ami hasznos volt az egészben az az, hogy megtanultam hetekre összecsomagolni egy hátizsákba, és valószínűleg békeidőben is szükség lehet egy gázmaszk felvételére, a döntési helyzetek felismerésére, kezelésére, stb. Ez a kiképzés első 1 hónapja. A többi nekem nettó időveszteség volt.
Amikor katona voltam, akkor 3 ezrelék volt az elhullási norma. Az alapkiképzésünk alatt egy srác gégevízenyőt kapott és majdnem meghalt, viszont egy életre lerokkant, a raj egyik tagja többszörös lábtörést szenvedett,a századból egy másik két hónapig volt kórházban.
Az esketésnél ezek után közölték, hogy a kiképzés elérte eredményét.
A jó édes anyjukat...
Ettől függetlenül tudom, hogy vannak fiatalok, akiknek kitörési lehetőség, akiknek a katonásdi életük célja (amíg visza nem lőnek), akik szerint ez egy szuper dolog, akiknek a haditechnika a szívük vágya, vagy aki egyedül ott képes létezni egyáltalán. Ők legyenek katonák, és egészségükre. Ha meggyőző kampányt folytatna bárki, hogy békeidőben is hasznos lehet a gázálarc, a csomagolás, a kríziskezelés, stb. ismerete és opcionálisan javasolt 2 hetes tanfolyamokkal támogatják, azt is üsse kavics. De nem fog senki meggyőzni a kötelező katonaság szépségéről és emberi nagyságáról.
Ettől függetlenül az élő közvetítést megnézném az egykori századbesúgóról, amint felcsútról elmenetel VV-cuccban 10 km-t (ld. fent)
Csizmás Kond
@GeoCravker: Én is voltam katona...szóval a tisztikar bár agresszíven kezelt nem volt kubikos.
A katonaság nem ad hanem alakít nevel szoktat és edz. Az azt végig"szenvedő" akárki megtanulta becsülni a másikat, nem ugrott a takonyra, stb stb. Úgy általában mindenütt van kivétel de az ott megtanult móres ma hiányzik a fiatal anyámasszonygyerekeinkből akiket még húszéves korában is az anyukája kísér buliba.
Ma a katonaság már azért is hülyeség mert belenevelték a társadalomba a mindentpénzért fogalmat...még a saját családja védelmére sem képes a mai ember...
Az is közbejátszik, hogy az ilyen olyan videókon játékokon nevelődött a társaságot hanyagolva sok fiatal vált agresszív hajlamúvá amit ma átélhet élőben és még jó sok pénzt is kap...ilyen a világ...de szerintem előbb utóbb meg fogja bosszulni magát.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A realitás a kettő között van szerintem.
A társadalom önvédelmi képessége alacsony. Nem csak fizikailag, hanem szociológiai, kríziskezelési, és szinte minden értelemben. A dolog másik oldala: Ha ma a '70-es (+- 10 év) évek katonsagán szocializált társadalom lenne, akkor
a/ Orbán nem lenne hatalmon
b/ Már a körúti fák egyikén lógna.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Ja, és a jelenlegi ellenzéki vezetők sem lennének sehol.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...a hatalom bár irányit azért mindig az adott lehetőségekhez alakul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.