Még novemberben kiküldi az Európai Bizottságnak a 3-as metró pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A testület ezután dönthet a beruházás támogatásáról.

A metróberuházást a tervek szerint az Európai Unió támogatja 137,5 milliárd forinttal, ám nem lehet megbecsülni, hogy a brüsszeli döntés mikorra várható – írja a Világgazdaság.

Egyelőre nem tudni, mikor dönt Brüsszel az m3-as metró pénzeiről

A rekonstrukcióra eredetileg 125 milliárdot szántak, de később ez további 12,5 milliárddal nőtt. Időközben viszont kiderült, hogy a három szakaszra bontott pályázatra érkező ajánlatok meghaladták a 137,5 milliárdot, ami után a főváros és a BKV úgy döntött, hogy csak egy – az északi – vonalon kezdik meg a felújítást.

Az újság emlékeztet, hogy november elején megkezdődött az M3-as felújítása az északi szakaszon, ha pedig az Európai Bizottság döntéséig fizetni kell a kivitelezőnek, azt a BKV és az NMF közötti megállapodás alapján az állam biztosítja.

A kiadások fedezete Magyarország központi költségvetésében rendelkezésre áll – emelte ki a minisztérium.

(MTI/24.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Majd figyeljek meg az NFM-nel, hogy Brusszel milyen lelkesen fogja tamogatni a 3-as metro felujitasanak koltsegeit. Foleg amikor majd attanulmanyozzak a mar "felujitott", amde totalszar metrokocsikat, na meg a javitas arat is...
justhpeter
Ha pedig a pénz amúgy is a rendelkezésükre áll, akkor ugye senkinek sem sürgős ?
karma1
@justhpeter: Csak a kulonbseg all rendelkezesre, a tulnyomo reszet Brusszeltol varjak...Hat varhatjak egy darabig...
justhpeter
@karma1: Minden nekik sem jöhet be. Várják !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.