Hatvanhat éves korában meghalt Stadler József. Szombaton lesz a temetése.

A tragikus hírt a Lokálnak erősített meg a vállalkozó ügyvédje, dr. Balázs László Tibor.

Az akasztói vállalkozó a dunaújvárosi kórház intenzív osztályán feküdt agyvérzés miatt.

Mint azt korábban megírtuk, Stadler József könyve dedikálása közben lett rosszul két hete. Kórházba szállítása közben kómába esett, és azóta sem tért magához.

Elhunyt Stadler József

Fotó: YouTube

Stadler József egészsége az utóbbi években látványosan megroppant, többször is kórházba került, többször volt agyvérzése. Leginkább súlyos cukorbetegsége miatt aggódtak érte.

Stadler József halálhírét az MTI-nek Akasztó polgármestere is megerősítette.

A Bács-Kiskun megyei község vezetője elmondta, hogy Stadler Józsefet szombaton helyezik örök nyugalomra az akasztói temetőben.

Stadler Józsefé volt az első Bács-Kiskun megyei NBI-es focicsapat, a Stadler FC. Mérkőzéseiknek a vállalkozó által építtetett, sokáig az ország legmodernebb stadionjaként számon tartott akasztói Stadler-stadion adott otthont.

A vállalkozó ellen először 1997-ben emeltek vádat. Első fokon kilenc évre ítélték, mert 1993 és 1994 között fiktív számlák felhasználásával és jogtalan áfa-visszaigénylésekkel több milliárd forint kárt okozott az államnak. A Legfelsőbb Bíróság a döntést megsemmisítette és a megismételt eljárásban Stadler négy és fél év fogházbüntetést kapott. 2005 januárjában kedvezménnyel szabadult.

2011-ben folytatólagosan elkövetett csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt négy év tíz hónap börtönre ítélték. 2014-ben betegsége miatt büntetését megszakíthatta. Még ugyanebben az évben, októberben csődbűncselekmény miatt két év tíz hónap börtönbüntetést kapott. A két ítéletet a Szegedi Ítélőtábla összbüntetésbe foglalta, és 2015 márciusában jogerősen hat év börtönre ítélte Stadler Józsefet. Az egykori vállalkozó végül 2016 februárjában feltételes kedvezménnyel szabadult a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai részlegéből.

Negyedik büntetőpere különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt 2014 novemberében kezdődött. 2017 márciusában a Kecskeméti Törvényszék első fokon öt év börtönre ítélte.

(Lokál, MTI)

(Címlapi kép: YouTube)

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Szerencsétlen kis öreg, sokszor meghurcolták. Most már legalább nyugodtan pihenhet...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Az ő csapata legalább jobb volt mint a csutié.
Cicamama55
Szerencsétlen kis öreg, sokszor meghurcolták. Most már legalább nyugodtan pihenhet...
maci0427
Stadler Józsefet egészen akkortól figyelhettük, amikor legelőszőr megjelent a köztudatban és megismertük őt. Igazán soha nem lehetett tudni róla azt, hogy mi is van igazán és mi igaz abból amiket hallottunk róla és amit ő elmondott ! mit is csinált ő valójában, miből gazdagodott meg és, hogy ez törvényes volt e vagy nem...! Így nem tudjuk azt sem,hogy miket követett vagy nem követett el valójában és miért - hogyan - stb. ! A férfiak inkább a foci miatt..,az akasztói foci miatt ismerték és mivel volt NB. 1 es is,nézhették is a mérkőzéseit sokan ! Az első mérkőzést az akasztói stadionban 1994. November. 9 -én játszották a Magyar Kupa keretében, egészen jó kis csapat volt ez akkor, rengeteg nézővel ! Általában sokan voltak a lelátón ,sokan szimpatizáltak a csapattal. Stadler FC - Lánycsók SE. 13 : 1 300 néző előtt,igaz a stadion nem volt még teljesen szerkezet kész,de az MLSZ. már hitelesítette a pályát... A hivatalos stadion avatás az a Stadler FC - Parmalat FC (0-0) meccs volt 1995. Márc..4. -én,amikor az átadó ünnepség is volt ! Gondolom,hogy idegeskedhetett egész életében, " okkal vagy ok nélkül ", ez minden ember szervezetét megviseli nem csak azokét, akik egész életükben sokat dolgozva is szegények maradtak...!
vukkocska
Szegény szerencsétlen ember. Ő nem milliárdokért épített focipályát, hanem a saját pénzéből, ahol még foci is volt. Most már legalább nyugodhat békében. :(
wagabund
Józsi bá'! A neved fogalom lett!

Nyugodj békében!
lampa laz
Szegény, ő volt az "ügyeletes áfacsaló", pedig nem, csak egy egyszerű ember volt, úgy is mondhatnám, tisztességes, mert nem tudatosan tette amit tett.
Hiába no, egy juhász nem érhet fel a "nemzet gázszerelőjének" képességével...

Nyugodjék békében!
cikicakk55
Nagyon sajnálom szegényt. Mindenkor csak kihasználták,pedig Ő volt az egyetlen gazdag ember akkoriban,aki jótékonyságra is költött. Nyugodjon békében.
Béla333
Akkor az MSZP pártpénztárosa (ki ma a pénztáros vajon?) kihúzhatja a Stadlertől kapott kölcsönt (?!) a tartozás oldalról!
nemkati
Sajnálom szegényt, pedig neki már nem fáj semmi, nem nyomasztja semmi.

Biztosan volt tehetsége, talán önként, vagy mások tanácsára belement nem tisztességes ügyletekbe is, ezt nem tudom. De ambíciója sok volt, és akik kihasználták, inkább ezt kellett volna kihasználniuk, mint a jóhiszeműségét és esetleg a gyengeségeit. Nem a megfelelő emberekkel találkozott, nem jó emberekben bízott meg. Nagy tervei voltak minden bukása után, még a mostani végzetes betegsége előtt is. És ma már a 66 év nem is olyan öreg kor. A személyisége nem tudom, de az élete nagyon ellentmondásos volt. Tényleg sajnálom.
Edmond Dantes
Rogánhoz képest Stadler adócsalóként a katolikus legényegylet ártatlan tagja.A mérés elve az,hogy a mérendő személyt a mértékegységhez viszonyítjuk.Ha az egység 1 Rogán,akkor Stadler csak 0,001 Rogán.Ennek ellenére Stadler volt börtönben,Rogán meg boldogan röpködött,ezért most őszintén sajnálom az öreg stadionépítő halálát.A Fidesz legnagyobb bűne az,hogy eltörpülnek mellettük a lebukott köztörvényesek.Stadlert még a közgázra is meghívták,ahol előadást tartott a meggazdagodása,majd lebukása történetéről,az állam adópolitikájának ellentmondásairól.Rogánra viszont senki nem kiváncsi,ő állami segítséggel,miniszterelnöki taps kíséretében rabolta meg a közpénzt.
Ludmilla
szegény megette az utolsó vacsorát...békr vele
nezelodo
Biztosan áthágta a törvényt, legalábbis a mezsgyéjén ténykedett. Találkoztam vele. személyesen, egy másik fazonnal való üzleteléskor. Amaz makulátlan maradt. Ma a csúcson sok százszor nagyobb összegben tolvaj törvényszegők oktatnak bennünket a keresztény erkölcsről.
nezelodo
Ja és naiv módon a sajátjából épített stadiont, de ellopták tőle a nemzet tolvajai az ötletet. Nem a sajátjukból költöttek a csak a legendákban működő magyar focira, de kilopták belőle a a nagyobbik hányadát.
Sámannus
Ez első sikeres vállalkozó a meggymagos volt. Most pedig a költségvetés szét herdálásában eredményesek a "vállalkozóink" kazánkirály, és csodatevő szélhámosok után.
Gyakran válik ismertté ilyen vitatott figura, Mára már importálja is őket a kormány, pedig igen bőséges az utánpótlás a hazai készletből is
bence
Csórikám ! Nagyon Visszaéltek a jóságával . Nyugodjon békében szegény ! Azok hurcolták meg , akik a közvagyonból hatalmas milliárdokat kaszáltak és teszik a mai napig is ! Ők bezzeg vígan élnek ! Remélem , rájuk rohad a börtön lakat !
bencemacska
@bakcsubakka: Nálam feltette az Ire a pontot!
Béla333
@bakcsubakka: 18.26
Én jól vagyok! Neked van amnéziád?:

2016-08-05 20:52:00
"Stadler: Százmilliókat adtam az MSZP-nek
Az egykori milliárdos vállalkozó azt állítja: a 94-es kampány idején önzetlenül támogatta a Magyar Szocialista Pártot, a hálára azonban hiába várt.
Stadler József vállalkozó azt állította az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy miután kijött a börtönből, pénzt kért a szocialista párttól azért cserébe, hogy a 94-es kampányban százmilliókkal támogatta a kampányukat. Azt mondja, a párt egyik vezetője küldött is neki egymillió forintot, de végül abból is csak 900 ezer forint jutott el hozzá."
www.atv.hu/belfold/20160805-stadler-szazmilliokat-adtam-a-szocialistaknak-900-ezret-kaptam-vissza
nezelodo
@Sámannus: Szegény meggymagos ötletgazdának nem börtön, hanem Kossuth Díj járt volna, de ez egy ilyen ország. Ma meg a szélhámos tolvajoknak áll a világ, pld. Sz. Hubák hülyítettek szakmákat ,rombolták az ott ténykedők szakmai tekintélyét, és csak kevesen ismerték fel a világraszóló szélhámost, mi több a szakmák politikából ejtőernyőzött része Isten faragott a nemzetközi szélhámozókból.
nemkati
@Béla333: "@Mirabilis: 18.33"
Ilyen nincs.
Béla333
@Mirabilis: 19.17
Meghalt, az esetleges örökösök nyilván nem követelnek vissza semmiféle esetleges feketén juttatott kölcsönt! Bár lehet hogy erről papír sem készült?!
Így a pártpénztárnok lehúzza azon listáról, ahová a pártnak kellene visszafizetni!
Mit nem tudsz ezen megérteni?
tudode
Nyugodjon békében ez a SAJÁT LÁBÁN ÁLLÓ emberke, amíg az irigység NEM LETT AZ ELLENSÉGE!
.
Hasonló sorsú volt a "MEGGYMAGOS" vállalkozó is, de a REZSIMEKNEK gyanús, ha valaki SAJÁT EREJÉBŐL tesz csodát, hasonlóan egy kis ízelítő
.
----- A meggymagos kálváriája - Demeter-per - Egy híres ügy a magyar jogtörténetből
www.jogiforum.hu/hirek/36715

"""A meggymagos kertész története hűen tükrözi a múlt századi magyar (agrár)történelem abszurditásait: Demeter Béla 1952-ben és 1971-ben is üzérkedőként került rács mögé, mert a korabeli igazságszolgáltatás bűnözőnek és nem üzleti zseninek tartotta az élelmes vállalkozót.
.
Úgyszólván mindenki hallott a meggymagos históriájáról, igaz, kevesen ismerik pontosan a történteket. Az egyik városi legenda szerint Demeter ingyen szerezte meg a konzervgyártól a kidobott meggymagot, hogy jó pénzért továbbadja a gyógyszergyárnak. Egy másik változat úgy szól, hogy tisztességtelen haszonszerzés miatt bíróság elé állították és lecsukták, ahonnan csak a rendszerváltozás után szabadult. De mindkét történet sántít.""" (...)
.
Tanulságos MINDKÉT vállalkozó MEGHURCOLÁSA amiatt, mert saját erőből, NEM A KÖZ KÁRÁRA szerezték szorgos munkával azt, amijük volt, és a REZSIMEK ráléptek a SAJÁT LÁBUKRA!!!
.
A Stadler-stadion mementóként KIÁLT az igazságtalanságra, ill. az "i"gazságra!!!
1magyar
@tudode: azt gondolod nem a köz kárára? Ha a munkabérekből sem kellene adót és egyéb járulékot fizetni,az is jobban menne.
Csak hát mindig a legnagyobb adó- és egyéb járulék elkerülők vagyonosodnak.
Béla333
@Mirabilis: 19.51
Nyilván az első kérdés, hogy csak úgy adta pusziért, vagy "kölcsön" volt?
papa.49
Kedves öreg BARÁTOM, legyen könnyű neked a föld, te már hazaértél .
JAJMÁR
Akárhogy is, de a neve beíródott a magyar történelembe.
R.I.P.
Béla333
@Mirabilis: 20.29
Hagyjuk már ezt!
Hogy el sem olvasod a beidézett cikket, csak engem kérdezgetsz! Ott van és az is, hogy mikor történt! És nem én beszélek erről, hanem Józsi bácsi nyilatkozta!
Egyébként meg ne csináljunk már úgy, mintha nem ebben az országban élnénk.
Konkrétan tudok olyan történetekről, hogy valamikor 2005-2006-ban jól működő vállalkozások tulajdonosait keresték meg a pártok képviselő jelöltjei pénzt tarhálni azzal, hogy ha ő győz, akkor busásan vissza fogja juttatni!
Jó reggelt!
tudode
@1magyar: .
Nagyon igaza van, hogy az adóelkerülők gazdagodnak.
.
Például össznépi sport az, hogy talán a világon legmagasabb 27%-os ÁFA következtében, ha bármi javítanivaló akad akár egy kis háztartásban ha összejön egy 100 ezer Ft-os javítanivaló, arányaiban szla nélkül nem mindegy a 100, v 73 ezer Ft kiadás.
.
Ugyan nem ehhez a szomorú történethez tartozik, de az OLAJÜGYEKTŐL KEZDVE a RENDSZERBE SZERVEZETT KORRUPCIÓ annyi kárt okoz az országnak, amelyet elképzelni sem lehet.
.
Különben a +Józsi bácsi a 8 osztályával a könyvelői helyett volt sztem kénytelen elvinni a balhét!
papa.49
A legnagyobb habája az volt hogy a '90 es évek elején felvásárolta a kamionokat, volt olyan, hogy 900 szerelvény vitte a motyót a ruszkikhoz, ez volt ami baszta a csőrét egyeseknek !!!
Egyébként valóban nagyon közvetlen pali volt, többször találkoztam vele mikor a stadiont építette ... Vett targikat a cégnek ha jól emlékszem 5 darabot, én jártam oda szervizelni a gépeket ...Az évszám szerintem téves mert én úgy emlékszem ő is '49. ben született...
Yoda69
Isten nyugosztalja!
Nagy jatekos volt, fenn is lenn is megjarta az Elet utvesztoit.
Nagy erdemenek tartom hogy egy teljes lenullazas utan is talpra tudott allni. Sokan inkabb a halalba menekultek volna egy ilyen esetben. Persze ez meg elvitte az egeszseget.
R.I.P
nezelodo
@tudode: Vajon ha annak a törvénynek a halvány árnyékát használnák pl a Mészáros (Orbán) gazdagodásának megítélésére, milyen ítélet születne? Persze nincs kétségem, hogy ügyködnek a szabólászló féle aljadék emberek tucatszám ma is a kormány szolgálatában, a politikai ellenfelek meghurcolása érdekében.
1magyar
@tudode: Igen, minél magasabb az áfa annál több a csaló. Amiben az embereknek még igazat is lehetne adni, mert a kevéske pénzükből örülnek ha egyáltalán szerelőre futja.
tudode
@nezelodo: .
A kérdés jogos!
.
Az emlékezetes OLAJSZŐKÍTÉSI ügyekből sem lett semmi, pedig akkor még NEM TÖRVÉNYESÍTETTÉK a RENDSZERBE SZERVEZETT KORRUPCIÓT, amely országhatáron túl is elképesztő hír volt:
.
Frissítsük fel az emlékezetet:
.
--- BBC: a magyarországi szervezett bűnözésről (1999.12.)
www.youtube.com/watch?v=Xdgn0tW5vbs&t=363s
.
Arra van jogszabály, ha egy ÉHEZŐ GYERMEK elcsen egy kiflit, de MILLIÁRDOK ÁTHASONULÁSÁRA nincs jogszabály, mert a hírfolyam szerint "is" ma már TÖRVÉNYESÍTETTEN FOLYIK az ország kiürítése.
.
Legnagyobb büntetésük az lesz, lehet, ha a NÉP észre tér, és MÉG AZ ÍRMAGJÁT is elhajtja EZEKET a kormánykerék mögül, ki tudja milyen formában, de azt a társadalom is megszívja!

.
Eladott Ország
@Béla333: hvg.hu/gazdasag/20170113_szazmilliok_szabadfold_nepszava_geomedia_puch
Tízmillió híján egymilliárd forintot fizetett be tőkeemelésként Puch László MSZP-s politikus bécsi cége a Szabad Föld kiadójába. Jól fizetett az MSZP a pénztárnokának! Most visszacsurgat. De, mit szólt ehhez Fletó, ki nem egy Puch rajongó?
kereső
@Béla333: Te humaonid! Még egy ember halálát is csak a saját kis piti ,önző módján használod fel politikai célokra. Sem egy sajnálat, sem egy R.I.P.? És még csak nem is érted a finom figyelmeztetéseket.Milyen emberszerű vagy te?"megmérettél ,könnyűnek találtattál".
tudode
@1magyar: .
Mostani tapasztalatom az, hogy nem csak NAGYBAN, KICSIBEN IS folyik a csencsem, bencsem!
.
Ma már a MIKRÓVÁLLALKOZÁSOK v feladták a vállalkozásukat, v a hozzám hasonló háztartásoknak komoly piackutatást kell végezni ahhoz, hogy a meghibásodott kütyük kajavítását képes legyen kifizetni.
.
Piackutatásom:
..
Két vállalkozó KIS MUNKÁKAT NEM VÁLLALT, a gyorsszolgálat az u.e javításokra látatlanban 38+45 = 83 ezer Ft ajánlatot tett. Győzelmi zászlót lobogtatok, mert a vízzel kapcsolatos SOS problémámat egy HŐS VÁLLALKOZÓ megoldotta 12 ezer Ft anyag felhasználásával 34 ezer Ft-ért.
------------------------------------
-
Ezzel együtt a szomorú hírnél maradva azért ha a STADIONÉPÍTŐ ÁLLAM nem is, valaki a STADLER STADIONT rendbe hozathatná annak érdekében, hogy EZ A KIS EGYSZERŰ, DE NAGYSZERŰ, hiszékeny ember NEM ÉLT HIÁBA!
eszegfu
@papa.49: tegnap 21:02 Én is hasonlókra emlékszem! A rendszerváltás és az oroszok hazatérése után gyakorlatilag elvesztettük az orosz piacot. Ekkor látta meg Stadler az üzleti lehetőséget: kamionokat vásárolt és ezekkel hordták ki az árut az oroszokhoz. Nagy üzlet volt ezt elsőként és egyedül megcsinálni... talán ezt irigyelték meg. Én mindenképpen zseninek tartottam, ami az ötleteit illeti... valószinü, hogy a "kivitelezés" papirmunkája már nem igen érdekelte... mintha csak addig lett volna számára "érdekes" egy ügy, amig kitalálta, megszervezte. És még valami... ezekhez csakis a saját pénzét kockáztatta, nem kért és kapott támogatásokat, vagy pályázatokat. Nem láttam én sem pereinek iratait, tehát nem tudom a pontos körülményét sem, de biztos lehetett benne valami "stikli"... ennek ellenére jó szivvel emlékszem rá. Sajnálom őt...most már nyugodjon békében.
maci0427
@eszegfu: -- Jól írod ! Gondolom, hogy voltak olyanok is körülötte, aki rendesen kihasználták, hiszen az ötlet jó is lehetett amit kitalált ő, csak mások másképpen valósították meg és nem figyelmeztették arra, hogy milyen következményei lehetnek...! Ilyen lehetett az is , amikor 205 millió forint ÁFÁ-t igényelt vissza olyan festmények után, amiket sosem vett meg ! Köztük Leonardo da Vinci Utolsó vacsora freskója után is , ezt is megírták anno és még sok mást is ! Az meg, hogy van akinek mindent szabad és van akinek nem..., ez már régóta így van ! " Amit szabad Jupiternek,nem szabad a Kisökörnek..." !!! Sajnos sokan vannak olyanok, akik jó emberek, csak akik körülveszik őket - "tanácsadók-haverok" - azok nem jó emberek és az igazi nyertese ők,főleg a háttérben...! A kibicnek semmi nem drága ! A falujába épített 22 ezer fős stadion is sok pénzbe került és ez is " probléma volt ", ezt is vizsgálták anno! Kitudja, hogy mi az igazság ?
eszegfu
@maci0427: Hasonlókat gondolok én is... nézd meg Győzikét is! Amig "mentek a lovak" mennyi barátja volt, most meg hogy pácban van, egy sincs! Egy hibája volt Stadlernek: nem lehetett jó emberismerő... rosszul válogatta meg a barátait, a segitőit, közeli munkatársait... nekem ugy tünik, hogy "vakon" megbizott bennük... pedig ez inkább üzlet, nem pedig barátság! Halálával bennem még inkább a "jó", mint a "rossz" oldala erősödött.
maci0427
@eszegfu: Ez így van ! Sok olyan ember van,akik nem agyoniskolázottak és mégis tudnak olyant csinálni és vannak olyan ötletei,amik sok másnak nincs ! Csak pénz hiányzik a megvalósításhoz ! Na ilyenkor jönnek a kibicek, a lejmosok, akik arra biztatják az embert, hogy ezt + azt csináljon, nem lesz belőle baj, soha nem bukunk le ! Ha meg van a pénz, abból markolnak és eltűnnek ! Na és ki marad a xarban ? Igen az !
eszegfu
@maci0427: 17:52 Nincs mit hozzátennem... egyetértünk.
kukac50
Pintér Sándor megkönnyebbült nincs ellenfele,aki mindenről tud! Csak egy pirtói srác!
kiscsillag66
Én meghatódtam azoktól a nyilatkozatoktól, amit az akasztóiak mondtak Stadlerről. Mindenki szerette, becsülték. Csak azt sajnálom, hogy a stadionját nem tudta visszavenni.
wpym
Nem tudom nem sajnalni. Nem volt ugyan szent, de szamomra mindig szimpatikus volt.
Beke poraira!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.